467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

Är du där, mini-Runeberg?

Skrivet av Catariina Salo 20.01.2017 | 7 Kommentarer

Om två veckor vet vi om jag är gravid.

Vi hade inseminering idag och jag som spelat cool och tuff de senaste veckorna håller på att bli ett vrak. I mitt huvud analyserar jag allt som läkaren sa om mina slemhinnor och ägg, jag googlar hur man hålls gravid och funderar om mitt vitaminintag räcker eller om jag ännu borde äta järntabletter. Kanske jag borde springa ner till närbutiken och köpa lite persilja och spenat - nu genast?

Det fuckar med huvudet det här, oberoende om jag erkänner att det eller inte. Alla "vi tar vad universum väljer att ge" känns futtiga just den här stunden och jag vill skrika åt mina ägg att ta emot de där satans spermierna och se för fan till att fastna där i livmoderväggen - jag orkar inte!

Och inte bara att inte orka (jag inser att vi inte ens har hållit på hemskt länge, det kan ju ännu hålla på och hålla på och hålla på...) - men vi har inte råd.

Förhandlade med banken om ett lån i dag, inte särskilt stort men ändå. Som tur har vi inget bostadslån ännu så det här känns överkomligt, men inte kan vi heller hålla på och betala bort på vår bebis i all oändlighet.

Nåja, jag vet ju att det bara är just nu det känns så här. Det lättar kanske redan imorgon, för att sen gå upp och ner fram till Runebergsdagen, då jag nästa gång ska pissa på en sticka.

Puuust. 

Förresten bestämde jag att 2017 inte får bli ett lika dåligt musikår som 2016 (min årsplaylist från förra året är PINSAMT kort) och fan alltså, jag blir så glad av att hitta ny musik. Fattar inte att jag gick miste om det här hela förra året? Vad sysslade jag med? Troligen var jag för mitt uppe i mitt huvud för att klara av att ta in det. Nåja. Här finns min 2017-lista om ni vill följa med vilka nyheter jag tycker om. Musik är bra när en är ett nervvrak, ok? Ok!

FullSizeRender2Soluppgång i Rödbergen. "Sol" "uppgång".

Kommentarer

 • line 20/01/2017 8:13pm (4 år sen)

  håller tummar och tår för er <3

 • Patro 20/01/2017 9:13pm (4 år sen)

  Om det blir så blir det en in-your-face-Trump-bebis! Jag tror så här: att inte bli gravid när man vill det måste vara det jobbigaste en människa i vår del av världen kan gå igenom och all heder om ni hålls ens lite inom det normala tills det lyckas! Puss

  • Catariina Salo 20/01/2017 9:22pm (4 år sen)

   Samtidigt känns ju det också så himla dumt, att det ska vara så här. Barn är ingen mänsklig rättighet. Det finns ju annat att bli ett nervvrak över, vet du. Typ hbtiq-rättigheter i Etiopien, kvinnornas ställning i Saudiarabien och Trump. MEN DET ÄR JU INTE SÅ DET FUNKAR.
   Puss och tack för att du finns! puss!

 • Marica 20/01/2017 9:42pm (4 år sen)

  håller tummarna för er och att denna gång ska vara den som ger er precis hen som ni längtar efter. Alltså låtom ägget behaga fästa!

  • Catariina Salo 20/01/2017 9:47pm (4 år sen)

   Fäst ägget, fästttt!!!! Tack :)

 • Peppe 21/01/2017 12:25am (4 år sen)

  Jag vill inte vara en sån som kommer med goda råd för det översköljs ni säkert redan med. Men Viddes bästis mamma är fertilitetsläkare och hon säger akupunktur! Lovar att detta var mitt sista. Håller tummarna!

 • Famnen redo/Karin 21/01/2017 1:03am (4 år sen)

  Vet precis hur det känns, när förnuftet flyger ut genom fönstret och man VET att man inte kan göra nåt mer och att eventuella symtom borde märkas tidigast efter en vecka, men likförbannat fiskar man desperat efter svar och lösningar på google. Hoppas ägg och spermier sköter sig nu! *är hejarklack*

 • Hanna Stigzelius 22/01/2017 2:43pm (4 år sen)

  Håller alla tummar jag har! Så spännande. Och jag tror nog inte man kan göra så mycket. Annat än att hoppas och att lita på kroppen. Så spännande!

 • Sofia 26/01/2017 4:15pm (4 år sen)

  Lycka till Catariina! Jag håller tummarna!

Skriv en kommentar