467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

ÅRETS LISTA 2017 + 2018

Skrivet av Catariina Salo 30.12.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Så här inför nyår vill en ju organisera och förnya, let's kolla hur det ser ut genom Ratatas årslista.

IMG-2511.JPG

2017 var året när jag: gifte mej, tänkte jag säga men det var ju 2016. Men blev gravid, det måste ju klart vara det största som hänt under 2017.

Fem ord som beskriver 2017: Väntan, omstarter, Dystern, stickor och nålar.

Årets höjdpunkt: När jag till slut insåg att jag verkligen kommer att bli mamma och att jag verkligen kommer att fixa det. 

Året genom Spotify (klick!): Alltså har lyssnat så dååååligt på musik i år, men här är min ringa lista. Senast jag lagt till en låt är i oktober.

Årets maträtter: Pizza, fortsättningsvis! Och frukost. Sedan jag blev gravid har jag ätit frukost varje dag, något ni ju vet att jag aldrig tidigare gjort i mitt liv. 36 år tog det. Få se vad som händer sen när ungen är född.

Årets kulturupplevelser: Jag har varit ganska avtrubbad när det kommer till upplevelser i år, men om jag drar hemåt så älskade jag ju det jag såg av De langerhanska öarna med Stina och Ylva Ekblad. I litteraturväg har jag gillat Kjellppas Den svavelgula himlen och Karin Erlandssons Pärlfiskaren speciellt mkt.

Årets samhällsfenomen: #dammenbrister, tveklöst. Så grymt att det gjordes, så bra att det blev diskussion, så viktigt att vi fortsätter hålla liv i diskussionen.

Årets somarminne: Jakten på enhörningen, aka UNICORN RESCUE MISSION.

Årets gimme more: Sommar!

Årets gimme less: Dyster och depression.

Årets utmaning: Att vara mej tjälv trogen. Jag har, som ni nog redan vet, en tendens att fundera och analysera alltför mycket. Dessutom tenderar jag ofta glömma bort mej själv i mitt funderande på hur världen och min omgivning kunde bli bättre. 

 

2018 blir året när jag: FÖDER EN UNGE. Det måste ju också vara den absolut största händelsen nästa år. Ja och blir förälder förstås. Dom hänger ju lite ihop. 

Fem ord som kommer beskriva 2018: Kärlek, hopp, spyor, bajs och pizza.

Året 2018 höjdpunkt: Hm, säkert något som har med Drakungen att göra? Allt kommer väl vara stort, varje tand, varje icke-ord, varje utvecklingsfas. Antar att en blir rätt uppslukad av sitt barn, i alla fall om tecknen jag ser runt om mej stämmer.

Året 2018 genom Spotify: Nästa års lista kommer att vara längre och bättre än i år. Jag SKA återvända till musiken. Tror jag sa det för ett år sedan också, men nästa år! Då händer det, jag känner det på mej.

Året 2018 maträtter: Pizza? Med en överraskande fyllning?

Året 2018 kulturupplevelser: Hoppas hinna läsa mycket trots att jag är nybliven mamma. Teater likaså, vi får se. 

Året 2018 samhällsfenomen: Patriarkatet faller slutligen.

Året 2018 somarminne: Lata dagar i insjöfinland. Dessutom längtar jag såååå efter att se en saimenvikare! Jag måste få göra det i sommar. ÄLSKAR NORPS!

Året 2018 gimme more: Hoppas jag skulle få mycket av allt bra, förstås.

Året 2018 gimme less: ...och så lite som möjligt av dåligheter.

Året 2018 utmaning: Alla de där tusen bajsblöjorna. Det ser jag ju inte alls framemot. Eller att börja lära ungen att äta mat - jag HATAR fasttorkad mat på möbler och golv.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar