Att ha extra människor i sitt liv

torsdag 13 april 2017 - 08:42 | 3 Kommentarer

Det fanns en gång ett rött hus med vita knutar som stod på en gårdsplan bland några andra hus, en verkstad, ett hönshus, en fårinhängnad och ett par minkhus.

I det huset tillbringade jag mina nio första år, hos Strandbergs. När jag tänker tillbaka på hela grejen med dagmammor kan jag tycka att det är helt fantastiskt. Istället för att gå på dagis fick jag vara i ett hem, och fick flera trygga vuxna i mitt liv.

Jag inser att det säkert var rätt exceptionellt, det jag (och mina bröder före mej) fick vara med om. Att det funkar och synkar så bra som det gjorde. Vi blev uppfostrade där, och vi blev riktigt bra typer.

Min dagmamma gick bort för många år sedan, och i dag begravs han som jag kallade min dagpappa. Det är något som tar slut i dag, och jag är så sjukt fylld av nostalgi, kärlek och tacksamhet.

Det är nog främst tacksamhet jag känner för dessa människor som öppnade sitt hem för vår familj, och för mej. Tacksamhet för en trygg barndom, och för en identitet. Jag vågar påstå att det är från dem jag lärt mej allt om att vara ett svenskspråkigt barn på landet - mina föräldrar var ju finskspråkiga stadsbor. *BLINK BLINK*

Tänk att jag fick ett par extra mor/farföräldrar! How lucky a girl can be.

Eftersom jag inte har möjlighet att vara med på dagens begravning, skickar jag en massa kärlek ut i kosmos. Till både Elvi och Ville. Tack för allt, och ha det bra där ni är.

elviovilleJa alltså dom har ju bokstavligen funnits i mitt liv så länge jag funnits till. Här på mitt dop i januari 1981.

Kategorier:

lifvet

3

Kommentarer

 • hanna

  13.04.2017 09:44 (8 månader sen)

  så synd att dagmammorna försvinner mer o mer. här i petalax finns ingen numera. önskar att det fanns en finsk dagmamma, då skulle min son få gå där. eller ens en finskspråkig dagistant sen.


 • Pernilla

  13.04.2017 15:44 (8 månader sen)

  Tack för texten. Du och dina bröder var också en viktig del av Elvi och Villes liv.


 • Ahå

  14.04.2017 18:19 (8 månader sen)

  Jaa, jag var i huset mitt emot, och minns när vi fick hoppa i höet och klappa fåren hos Ville :) underbart ! Håller åxå med Hanna, efterlyser också en dagmamma.. Överväger nästan att bli det själv om vi skulle bo större.. Så att en egen skrutt också får va i hemmiljö de första åren :)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.