467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

BABYVARDAGEN

Skrivet av Catariina Salo 03.09.2018 | 1 Kommentarer

IMG 3768

Waves, teamLab, Amos Rex

Ja hörni, nu när den andra mamman återvänt till jobbet försöker jag och Drakungen, aka Spunken, hitta en vardagsrytm. Visserligen blir det aldrig helt inrutat på grund av Miras skiftesjobb, men det är rätt skönt att dagarna ser olika ut (kräver dock en hel del synkronisering av kalendrar, kan jag berätta).

Jag är, och har alltid varit, en varelse som gillar att vara hemma. Tycker inte så där överdrivet mycket om att smalltalka eller umgås med människor i grupp. Medan jag var gravid tänkte jag att det blir skönt sen att bara kunna vara hemma på tumis med babyn, leka och mysa lite så där. 

REALITY CHECK: det är helt omöjligt att vara "bara hemma" med den här bebisen. Både mamma och barn blir galna om vi inte tar oss ut och ser något eller träffar andra människor - vare sej mamma skulle orka det eller inte. 

5BDCF566 EFC2 4162 A00E EE4F06C69788

Grayson Perry, Kiasma. Märk Spunkens uppskattande handtecken.

En otroligt fin grej med just mitt liv är att jag har andra barnfamiljer runt mej och människor som kan ses om dagarna. (Om än det är svårt att synkronisera sej där också med alla bebisars ät- och sovklockor och andra åtaganden.) Men det bästa är ändå att det ordnas så MYCKET BRA GREJER för bebisar i Helsingfors!

Vi har inte testat allt ännu med Louna, men två grejer vi upptäckt och tycker om är Regnbågsfamiljernas tisdagsträff och vardagarna i Alberts vardagsrum.

Regnbågsfamiljerna ordnar ett familjecafé (på finska) varje tisdag. Tidigare har vi bara gått på Regnbågsankans svenskspråkiga café en gång i månaden, men det här tisdagscaféet var ju exakt lika mysigt! Så himla tryggt också, man behöver inte fundera på att igen och igen komma ut när man talar om sin familj (det är kanske hittills det knepigaste med att röra sej bland småbarnsfamiljer, jag blir i alla fall alltid väldigt självmedveten när jag pratar med nya typer för MAN KAN ALDRIG VETA, tyvärr). Men ja, otroligt skönt att gå dit, lägga ner barnet på golvet, hämta (gratis) kaffe, stirra på bebisar. Tusen poäng!

Helsinki Missio ordnar senior-bebis-caféer varje vardag i centrum och det testade vi förra veckan med Spunken. Ljuvliga utrymmen på Albertsgatan! Mera bebisar och föräldrar än seniorer visserligen, men kaffet var gratis även här. Det hördes också många olika språk, trots att finskan var i majoritet. Kommer absolut att gå igen.

Ställen vi inte ännu testat: Betania i Röbergen och Lilla Luckans bebiträffar. Och Johannes församlings babyrytmik!

Förra veckan gjorde vi också två museibesök, jag och Louna. På måndagen var vi inbjudna att testa nya Amos Rex och Louna ÄLSKADE utställningen! Speciellt våginstallationen fick henne att skrika av glädje. Igår såg vi Grayson Perry på Kiasma och även där kom det glada tillrop när vi kollade på väggobelängerna. 

Har ni andra tips på vad som vore kul att göra med bebis i Helsingfors? 

Kommentarer

  • Sofia 04/09/2018 3:25pm (22 månader sen)

    Tallen på Drumsö på tisdagar och fredagar! Eller överlag Sussi&Luddes musiklekisstunder är jättebra! Kolla upp hennes sida på Facebook!

    • Catariina Salo 05/09/2018 1:34pm (22 månader sen)

      Åh tack för tips, ska kolla upp!

Skriv en kommentar