467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

Böcker i december

Skrivet av Catariina Salo 30.12.2016 | 2 Kommentarer

Jag har visserligen läst böcker på skärm tidigare, men mest lite sporadiskt nu och då. När vi åkte till Indien tänkte jag att det är dags att testa på en såndär bokapp på allvar. 

Som resultat kan konstateras att jag under december skärmläst fyra böcker och lyssnat på en. Det funkar ypperligt med min telefon (iPhone 6+), både inomhus och på stranden. 

Det här läste och lyssnade jag på, i brahetsordning:

Peter Sandström - Laudatur (läst)

Nå hohho! Så vacker, så fin, så lågmäld med ändå in your face. Tusen poäng!

Finlandianominerad (borde ha vunnit!).

Juuli Niemi - Et kävele yksin (läst)

Jag övar på att bli bättre på att läsa på finska, dels för att jag vill stärka mitt andra modersmål, dels för att det är ett så jävla vackert språk. Den här ungdomsboken var så bra att jag glömde bort att det ibland gick lite långsamt att läsa. 

Finlandia junior-vinnare.

Sanna Tahvanainen - Den lilla svarta (läst)

En delvis fiktiv bok om Coco Chanel. Rätt intressant, fick mej att googla saker. Trots att jag tyckte om Coco i början av boken blev jag så irriterad på henne mot slutet att det var skönt när bokne var över. Läsvärd, absolut.

Juha Viikilä - Akvarelleja Engelin kaupungista (lyssnat)

Jag tror jag hade fått ut mera om jag läst boken. Alla datum förvirrade mej, jag ser inte dem framför mej på finska på samma sätt som på svenska. Det tog alltid en stund för mej att orientera mej i årstid vid varje nytt dagsboksinlägg som boken är uppbyggd av. Däremot fungerade den ypperligt som sömnmedicin! Jag tror faktiskt jag sovit mej igenom en fjärdedel av boken.

Finlandiavinnare.

Eveliina Talvitie - Miten helvetissä minusta tuli feministi? (läst)

Ugh sån vit feminism. Boken har visserligen en del bra pointer men det överskuggas av att den inte alls är intersektionell. Hade funkat bättre som en berättelse om Talvities liv än en handbok till feminism. Nu svävade den någonstans mittemellan.

Dessutom faktafelet att det är Alanis Morrissette som sjunger låten Bitch. 

IMG 9390

Kommentarer

 • Jenna 30/12/2016 3:27pm (3 år sen)

  Läsvärda: Emma Clines Girls (läste den på svenska, sjukt fascinerade!), Ann-Luise Bertells Vänd om min längtan (både fin och sorlig) och Eva Frantz Sommarön (lättläst och mysig "ledighets bok").

  • Catariina Salo 05/01/2017 2:07pm (3 år sen)

   Jaaa Bertell står på min lista och ska börja I DAG! :) LIkaså Cline, fast den har jag inte orkat jaga fram ännu. Sommarön var, precis som du säger, mysig!

 • Erika 05/01/2017 1:35pm (3 år sen)

  Jag känner igen mig i att inte ta till mig datum när jag inte får se dem! Lyssnade färdigt på Paula Watsons Girl on the train för några dagar sedan, och hela den boken är ju full av datumangivelser. Till all lycka förstod jag handlingen ändå, även om jag varje gång när jag hörde et datum lite stressat tänkte: "vad hör det här ihop med? Vilket datum var det i förra stycket? När var det senast det här året?"
  Läste mest halvbra och helt okej böcker i december, dessutom årets nittionionde bok (var lite sur över att jag inte hann med en till) och Malin Persson Giolitos rättegångsthriller Det största av allt som jag inte alls tyckte om (men som alla andra verkar ha älskat).

Skriv en kommentar