DEN STORA MUSIKLISTAN

måndag 12 juni 2017 - 10:29 | 3 Kommentarer

14177787a67129f671d456c66d1902fbBilden har allt med inlägget att göra. 

 

Ooooh så glad jag blev när jag såg att veckans tema på Svendays är musik! Jag letade genast upp en sajt som kan analysera mina spotifyvanor och blev riktigt förvånad över en del av resultaten. Mina toppgenrer är till exempel:


swedish idol pop
pop
swedish indie rock
swedish pop
swedish indie pop
dance pop
deep swedish hip hop
indie rock
swedish folk pop
swedish hip hop
garage rock
pop christmas
pop rock
deep swedish indie pop
indie folk

Att det är mycket indie, svenskt och christmas förvånar inte - men vad är detta swedish idol pop som är överst på listan? VA?

Till listan.

Musik för mig är känslor. Eller så tror jag i alla fall. Det är något självklart som ska finnas med. De senate åren har jag lyssnat mycket mindre än tidigare. När jag jobbade med populärkultur hade jag mycket bättre koll förstås. Nu lyssnar jag nog också mycket, men har lite tappat gnistan att göra de där spellistorna som jag älskade att knåpa med tidigare.

Jag lyssnar helst på: nå tydligen SWEDISH IDOL POP.

Den bästa låten att starta morgonen med: ah, det här är min grej! Jag har flera listor som passar perfekt till morgnar. Jag hatar verkligen att vakna tidigt, och när jag jobbade på Yle och alltid åkte iväg tidigt på morgonen när jag knappt vaknat, var det viktigt att ha något lugnt att höra på. Listan morgonmänniskor är av ondo har jag gjort mellan åren 2012 och 2015, den är nästan 20 timmar lång och med den på shuffle åkte jag alltid iväg mot jobbet.

Eftersom jag inte längre har så tuffa morgnar som jag haft tidigare, men ändå behöver nånslags lugn musik när jag jobbar, påbörjade jag listan Att arbeta, och dansa (vem tar referensen) förra hösten. Den är rätt bra för morgnar OCH för att sitta och skriva.

Ett instrument jag vill kunna spela: melodika. Världens tuffaste instrument.

En musikstil jag inte förstår mig på: jag är faktiskt rätt ok med det mesta. Jag tycker inte om allt, jag lyssnar inte på allt - men så länge nån får ut något av en musikstil kan den ju inte vara alltigenom skit. Så länge det inte handlar om tortyr, white power, döda folk, etc.

Det här blir årets sommarplåga: ingen aning. 

En låt jag kopplar till ett minne: men det finns så många! Men en låt för mej alltid tillbaka till en viss tid i mitt liv. Jag var nyseprarerad, hade börjat skapa ett nytt liv och ett nytt innehåll till mitt liv, fått nya vänner (4 lyfe!) och stapplande börjat på min journalistbana.

Tillsammans med mina nyvunna vänner tillbringade våra fredag- och lördagnätter på Navy Jerrys och kvällarna på Base. Morgonnätterna levdes hemma hos någon av oss tillsammans med musik, dålig sprit och pizza. Då lyssnade vi ALLTID på den här låten:

Spellistan som ger mig energi: well. Det här är något jag kanske borde lägga energi på, att göra såna listor. Om jag inte vill ha lugn musik så brukar jag helt enkelt lägga på en årslista på shuffle. Årslistor är de listor jag gör i Spotify med nya låtar som jag tycker är ok eller rent av gillar. Här är årets.

Sen har jag ju måååånga listor för när jag vill gråta eller deppa. Men det ska vi inte tala om.

Min mest spelade låt någonsin: Tydlingen Bloodbuzz Ohio med The National. Lite överraskande, eftersom det inte är min favolåt av dem. Här är mina 50 mest lyssnade låtar på Spotify enligt sajten Obscurify - många överraskningar där. Däremot kan vi ju konstatera att mest har jag lyssnat på just The National.

Kategorier:

lifvet

3

Kommentarer

  • La Dolce Musica

    12.06.2017 13:31 (6 månader sen)

    Fin lista! Kul att Sevendays har en musiklista! :)


  • Kix

    14.06.2017 16:11 (6 månader sen)

    Ojj, nu blev ju jag jättnyfiken på vilka genren som skulle ligga i topp för mig, minns du vad sidan hette? :) Försökte googla lite själv men hittade inte riktigt nåt motsvarande.


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.