467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

Det dåliga samvetet och en snigel på pizzan

Skrivet av Catariina Salo 28.02.2017 | 1 Kommentarer

Det har varit en bisarr vecka. Om jag var förvirrad för en vecka sedan är det inget mot vad jag är nu.

Efter att min styvfar gick bort för en vecka sedan har jag inte hunnit andas ut, det kan ses både som bra och dåligt. Det måste finnas tid att behandla sorgen.

Att kunna vara med min mamma i förra veckan var oerhört viktigt för mej. Jag såg att det var till stöd för henne och jag kunde inte tänka mej en bättre plats att vara på just då. Det känns som att all dynamik mellan familjemedlemmar kastas om när någon dör. Allt slängs liksom upp, det snurrar runt lite i vinden och sen landar det lite hipp som happ. Här ser jag också för- och nackdelar, riva upp gamla mönster men också tappa invanda.

I alla fall. Jag kom tillbaka hem i fredags och hade sen tidigare planerat program för hela helgen. Än var det yogafestival, än glassfest. Och sen var det ett årsmöte där jag valdes till ordförande. Sen har det rullat på i strid ström med jobb, intervjuer, åsikter, möten och dåligt samvete.

Intressant det dåliga samvetet, det har nämligen kommit de senaste veckorna och gäller främst det människorättsliga samvetet. Det känns som att jag gör för lite och för dåligt, vilket leder till att jag inte längre orkar läsa artiklar eller se nyheter vilket leder till ännu sämre samvete. Läste en rubrik nånstans att aktivister är de som lättast bränner ut sej i dag, och jag menar nu inte att jag är burnoutaktivist (så höga tankar har jag inte om mej själv), men jag tror det ligger nåt i det. 

En annan grej som nyss hände var att jag var hemma hos en känd finlandssvensk och gjorde en intervju, satt i hens ljusa soffa och ställde väl genomtänka och smarta frågor när jag känner att min mens börjar och efter det var det enda jag kunde tänka på en enorm blodfläck på den ljusa soffan.

Nej, jag hade inte blött igenom. Nej, jag vågade inte avbryta och gå på toaletten.

En bildkavalkad:

IMG 1087<3

IMG 1103En studie i kaffe och sorg.

IMG 1133Först snöade det fint, sen blev det snöstorm i Österbotten.

IMG 1159Llamor och veganglass.

IMG 1200En ny styrelse! <3

IMG 1204Mona Hatoum på Kiasma.

IMG 1205Mona Hatoum.

IMG 1198Finns inget som inte blir bättre av en snigelpizza.

IMG 1226En Muffins! <3 

Kommentarer

  • Olivia 28/02/2017 7:25pm (4 år sen)

    Du borde inte ha dåligt samvete. Kan inte säga att du inte får ha det, men personligen tycker jag du inte borde ha det. I så fall borde jag också ha dåligt samvete! Du gör så OTROLIGT mycket fina och viktiga saker! ❤️ Vi kan inte ensamma rädda världen, men vi kan göra det tillsammans steg för steg. Ett steg man kan ta är att uppfostra empatiska och inkluderande människor till denna värld, som sedan kan ta över och fortsätta det viktiga arbetet som du bidragit till! ?

Skriv en kommentar