467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

DETTA HAR HÄNT

Skrivet av Catariina Salo 13.07.2017 | 5 Kommentarer

Kategorier:

IMG 0863Här är första kompisbilden av mitt barn och Cias barn. You saw it here first!

 

Vill en vara romantisk kan en använda ord som midsommarmagi och barn av den ljusaste natten. För det var under midsommar vi började kissa på stickor och se att de visade ett ljuuuuust ljuuuuust plus. (Eller det var inget "plus" utan två streck i fönster bredvid varandra, vi köpte de billigaste stickorna för dessa förtidstester.)

Vi skulle egentligen testa först måndagen efter midsommar, men redan på torsdagen innan började vi. Eller nej, onsdagen! På onsdagen såg jag inget, på torsdagen ett ljust, ljust streck, fredagen ett nästan lika ljust streck, på lördagen syntes det ännu tydligare och på söndagen tydligt. På den riktiga testdagen hoppade ett plus fram rätt genast. Då tog vi den dyrare stickan vi fått från kliniken.

Oberoende vad stickan visade på testdagen, hade vi fått i uppdrag att ringa vår klinik. Eftersom det nu var ett plus, fick jag åka in för ett blodprov. Provet mäter hcg-värdet, som väl är graviditetshormonet, för att se om stickan hade rätt.

Det hade den. Mitt hcg låg på 658, som tydligen är högt för den vecka och dag jag var i då. Typ vanligt är mellan 100 och 500 just då tror jag. (Förra gången, när det visade sej vara missfall, hade jag haft 150-någå. Osäker om det betyder något eller inte.)

Jaha, men så. Det såg ut som jag var gravid. Med missfallet i färskt minne vågade vi ändå inte skrika ut det alltför högt - för tänk om det ändå inte fanns nåt liv därinne? Vi berättade för våra närmsta vänner och sen satte vi oss ner för att vänta på det tidiga ultraljudet. (Vi satt ju inte ner i tre veckor, men ni förstår.)

Det tidiga ultraljudet skulle göras i vecka sju, och just då var vår klinik på sommarpaus. Det kändes lite motigt att gå till ett helt nytt och främmande ställe, men det visade sej att stället vi valde (Perhe Arte) var det BÄSTA som hänt! Stark rekommendation. Gynekologen hade inte ens någon såndär oooobehaglig äcklig gynstol där en måste ligga med benen i vädret och visa upp hela heimani, utan jag fick ligga på en brits som var draperad med överkast och färggranna dynor i ett rum som såg MYSIGT ut. (Det var också billigare än ALLA andra ställen vi kollade.)

Nåja, tillbaka till saken. Igår var äntligen dagen för ultraljudet och klart vi var nervösa. Men trots att jag var nervös så fanns det något lugnt i mej. Förra gången grät jag hysteriskt redan före ultraljudet, för jag kände att något var fel. Nu visste jag på nåt plan att där bor någon, och trots att det var nervöst och lite ångestfyllt så kändes allt ändå okej. (En lär verkligen känna sin kropp i den här rumban.)

Gynekologen som gjorde ultrat var väldigt bra. Jag kan inte tåla läkare som pratar till mej som om jag vore 1) ett spädbarn 2) lite enkel, och det har vi haft tur med. Både vår klinikläkare och den här gynekologen är handlingens kvinnor och barska på sitt eget sätt. (Kan ju bli för mycket av det goda ibland på vår vanliga klinik, men kanske hellre det än daltande. Dessutom är jag ganska bra på att säga ifrån om jag tycker mej bli felbehandlad.)

Vi både såg hjärtat slå och hörde det ticka där i det mysiga rummet igår. Själv fascinerades jag mer av bilden på den hoppande klumpen än av själva hjärtljudet. Det var en så liten klump! Och den rörde sej snabbt, snabbt! Och det är vår bebis? Så SJUKT!

Fatta att en liten jäkla cellklump blir en riktig människa, som du och jag! Har så svårt att fatta hela den processen.

I övrigt mår jag rätt ok. Illamående har jag haft, men inga spyor ännu. Allt luktar illa och jag är SÅ INTE sugen på kaffe, vilket kanske är det mest sorliga i den här magiska soppan.

Kommentarer

 • Caroline Eriksson 13/07/2017 10:25am (3 år sen)

  Jag är så glad för er skull! :)

 • hanna 13/07/2017 12:51pm (3 år sen)

  stort grattis o lycka till! rekommenderar att du gör iskaffe, så överlevde jag 3 första mån. heja bebben!!!!✨✨

 • CorinneGrönholm 13/07/2017 7:47pm (3 år sen)

  Åh vad roligt!!! Stort grattis <3

 • Sabrina 14/07/2017 9:48am (3 år sen)

  Hurra!

 • Annica 14/07/2017 4:11pm (3 år sen)

  Grattis!!

Skriv en kommentar