467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

EN MÅNAD AV ATT INTE VARA GRAVID

Skrivet av Catariina Salo 23.03.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Jo jag vet, det blir mest bara snack om bebisar och föräldraskap på bloggen nu men c'est la vie, och mitt la vie handlar ungefär prick om just de sakerna för tillfället. Vill en ha vackra bilder och skön inspis kan en ju alltid klicka in sej på Sandra Beijers blogg istället. 

IMG 8895Den här loppan är en månad gammal i dag.

MEN I DAG ÄR DET EN FESTDAG! I dag fyller Drakungen en hel månad! I fyra veckor har vi lyckats hålla barnet i liv. Ganska stort om ni frågar mej. I och för sej känns det kanske inte som att det faktiskt gått en hel månad redan - samtidigt som det känns som att Drakis alltid funnits. Men förutom barnet är det allra bästa förstås att inte vara gravid längre!

Visst känns det trist och alldeles galet tråkigt att ha haft en graviditet som jag knappt alls kunnat njuta av (två veckor där mot slutet nångång kändes helt okej), och för att kompensera tänker jag istället på allt som är bättre nu när barnet är på utsidan.

1. Jag kan sitta!
De sista veckorna av graviditeten hade jag en nerv i kläm i ryggen och kunde varken sitta eller stå. Att ligga raklång och gå i smärtor i flera veckor var ju inte särkilt gemytligt. Det försvann så gott som direkt när Lillspunken kikade ut mellan mina ben. Utan ryggontet sitter jag nu som fan, sitter och njuuuuuter, står och går och njuuuuuter. Hundra poäng!

2. Jag kan ha byxor!
Visserligen går jag mest runt i verkkare och yogapants, men jag KAN ha byxor på mej om jag vill. Har nu till och med TVÅ par byxor som passar och det är heavenly. Tack för det (televerket, höhö).

3. Jag vill inte dö!
Jag har pratat till lust och leda om min förlossningsdepression och hur svårt det var att få hjälp (att FÅ hjälp), och nu när jag fött så har den värsta mådåligheten försvunnit. Eller ska vi säga som så, ångesten har blivit annorlunda och visar sej inte lika ofta som tidigare. TOPPEN, säger jag till det!

4. Jag kan röra på mej!
Min kondis är förstås helt usel för tillfället, men jag KAN röra mej och gå på promenader. Det går långsamt ibland och jag har träningsvärk efteråt, men det är så skööööhöööönt att faktiskt kunna röra sej längre sträckor utan att flåsa sönder eller gråta av smärta. En fungerande kropp är MAGNIFIK!

Ja det var väl ungefär det. Plus att jag har gett mej själv lov att gå till frissan nu när Lilliputten är ute, måste bara boka den där tiden...

IMG 8894Den nya innefrisyren, varsågoda.

Tack för visat intresse, ha en fin fredag!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar