467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

Första besöket

Skrivet av Catariina Salo 08.09.2016 | 0 Kommentarer

I dag hade vi vårt första besök på kliniken. Vi togs emot av en kvinnlig läkare som kändes väldigt bra - hon verkade på riktigt bry sej.

Efter att hon förklarat det ena och det andra i över en halvtimme slog missmodet till. Chansen att lyckas bli gravid via en insemination är bara 20 %. Alltså 80 % blir INTE gravida. En insemination följer alltså kroppens egna menstuationscykel och läkarna rättar sej efter den.

Om jag inte blivit gravid efter tre inseminationsförsök måste vi testa med något annat. Detta andra är då troligen IVF, alltså ta ut celler ur mej, fertilisera dem i en liten plastskål och sedan plantera in det hela i livmodern. Då är chanserna 40-50 %.

Oddsen alltså, det är ju nästan som att hålla på med lotto! (Okejjj, inte helt, men ni fattar.)

Läkaren gjorde också en titt in i min livmoder med ultra. Spännande hur dom på riktigt fattar vad det är dom ser. Vi såg hela showen på en monitor medan hon visade på alla ägg som håller på att mogna i mina äggledare och visade hur min livmoder ser ut. Jag ba MMMHMMMMM fattar inget.

Som tur var allt okej, livmodern var fin och båda äggledarna producerar flera ägg. Så det finns möjlighet att prova en insemination helt "ekologist", alltså utan desto vidare hormoner.

Skönt, eftersom jag av någon orsak alltid tänkt att mina ägg säkert skrumpnat och att min livmoder är livlös.

Nästa steg är att ta blodprov och kolla mjölksyran (???? vet ej) och köldkörtelfunktionerna. Om allt är ok så kan vi gå vidare och en insemination kan se om ca en månad.

Fast först måste vi prata med en psykoterapeut. Säkert så vi fattar vad vi ger oss in på, hur vi ska prata med barnet om dess biologiska "pappa" och sånt.

Puh, men nu är det i alla fall på gång.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar