467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

FYRA SAKER JAG ÄR GLAD ÖVER

Skrivet av Catariina Salo 25.09.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

När allt känns motigt så brukar det verkligen inte hjälpa med att försöka tänka positivt, att tänka på vad en faktiskt har - i motsats till hur helvetiskt livet kanske ter sej. Inte för mej i alla fall.

Det tänker jag ändå göra. För det här har tydligen blivit en fullskalig depressionsblogg.

1. Tryggheten i systemet (när en först har slagits med alla  för att komma fram)
Jag var på mitt första besök hos psykiatriska polikliniken i dag och trots att det var nervöst och kändes tungt, är jag så jäkla lättad av att vara inne i systemet. Nu vet jag att det finns människor vars prio är att se till att jag börjar må bättre. Det var värt att slåss för att få hjälp, hoppas det är värt att gå där också.

2. Vänner som tvingar en att ta ett steg bakåt
Jag är rätt bra på att slänga mej med en massa olika råd åt folk, oberoende av om de vill ha dem eller inte. Däremot är jag inte så bra på att leva enligt mina egna råd, så ibland krävs det att vänner kastar tillbaka de här råden i ansiktet på mej. När jag satt hos läkaren och inte ville bli sjukskriven i dag snurrade min bästis ord i huvudet på mej "du vet att 'jag har inte tid' är sämsta orsaken till att neka sjukskrivning". Nu ska jag vila i två veckor, bara göra sånt jag orkar med, sånt som inte får det att göra ont i bröstet.

3. En trygg hemmaplan
Min person är en trygg en. Inte bara det att hon till yrket är psykiatrisk sjukskötare (och nej, det är verkligen inte hennes jobb att göra mej bättre) utan att hon verkligen FÖRSTÅR sej på ångest och utmattning, gör allt så mycket lättare. Hon vet att jag behöver hjälp och att vi som familj behöver det, och hon pushar mej att skaffa den hjälpen. Det känns både skönt och tryggt. Här behöver jag inte låtsas.

4. En förstående omgivning
Jag älskar att det verkligen går att prata om hur en mår nuförtiden. Det är sällan jag går runt och har dåligt samvete för att någon ska tro att jag är lat eller inte förstå min hälsotillstånd. De jag omger mej med är smarta typer som känner mej, där behöver jag inte heller låtsas.

Det för i dag! Depressionsbloggen tackar och bockar. Skicka gärna bilder på små söta djur och tipsa om trevliga böcker att kasta sej in i!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar