467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

Googlat

Skrivet av Catariina Salo 27.01.2017 | 4 Kommentarer

Jag säger inte att jag är hypokondriker, men jag googlar rätt mycket på sjukdomar sådär överlag. Eller ska vi säga, jag googlar ofta olika symptom och ställer diagnoser på mej själv.

Diagnoser jag ställt längs med åren: ischias, falsk ischias, olika leversjukdomar, gallsten, olika former av cancer, hiv, graviditet (!) och gikt.

En del av mina vänner finner detta väldigt underhållande, en del börjar bli trötta på mitt ständiga diagnosställande och hotar stänga hela google för mej. Lol, you just try, tänker jag då (och googlar om det faktiskt går att stänga google för en enskild person).

Den senaste tiden har jag förstås googlat olika preggersgrejer, trots att jag försökt låta bli. Tror jag till och med lovade nån att jag INTE skulle gå in på olika forum och läsa NÅGOT alls före barnet är 18. Jag höll inte mitt löfte.

 

Här är mina senaste gravvogooglingar och vad jag lärde mej:

"tidiga graviditetssymptom" att du inte har mens, d'oh. (det var inte det jag ville veta)

"kan katter känna av graviditet" kanske. den kan typ ligga på din mage hela graviditeten. min har inte lagt sej på min mage en enda gång. JAG UTLÄSER SAKER.

"vitamin e pregnancy" det kan vara bra att äta, det kan vara skadligt att äta. VA?

"hur många blöjor per dag" DET BLIR DYRT!!!

"kalla händer graviditet" en del har det en del inte. jaha?

"hur får man en graviditet att hållas" perus: du kan typ inte göra så mycket. drick int sprit o rök ej röökin - röökin är bad.

"symptom när ägget fäster" känns sällan, men VISSA KÄNNER FAKTISKT AV DET och det kan komma nidblödning och det KAN kännas som mensvärk och så kan det kännas hela graviditeten men egentligen känns det nog ingenstans när ägget fäster det är ju bara max 3mm med den klibbiga cellformationen runtomkring medräknat.

"utslag graviditet" det kan klia på magen. det kan klia i handflator o på fotsulor. men inget om mina ryggutslag! JAG UTLÄSER SAKER.

"nässelutslag gravid" se ovan.

Hej då.

Kommentarer

 • Sandra 27/01/2017 12:32pm (4 år sen)

  Syster from another eh.. Myster! Jag är också lätt (eller rätt) hypokondrisk! As we speak är jag rätt säker på att jag har två sorters cancer, dessutom brukar jag diagnostisera mig med diverse mindre åkommor efter idogt googlande. Kul att inte vara ensam. Extra bonus: Googlade samma sak om katter när vi försökte få Saga!

 • Sara 27/01/2017 1:10pm (4 år sen)

  Jag har nog minsann känt då ägget har fäst sig! Tror att det är svårare att registrera med första barnet, men åtminstone min kroppskännedom har ökat kolossalt för varje graviditet, så numera är min kropp en open book. När jag var gravid förra gången blev också katten extremt kelig och vänligt inställd till mej (annars dissar hon mej alltid till förmån för den kattointresserade maken), men nu när jag är gravid den här gången har hon inte brytt sej nämnvärt.

 • Jooles 27/01/2017 3:23pm (4 år sen)

  Jag kände när båda barnen fäste, med min förstfödde vaknade jag på natten av smärtan och blev ledsen för jag mensen började. Tycker int att jag har så bra koll på min kropp men kände också sparkar jätte tidigt så kanske jag kontakt med livmodern i alla fall :P

 • Annica 29/01/2017 9:16pm (4 år sen)

  Man ska nog akta sej för att googla. Blir lätt hypokondrisk och inbillar sej lätt att man har en massa hemska sjukdomar.
  Även om jag närmar mej 40 är min mens lika oregelbunden som den alltid varit. Undviker att googla vad för rysligt det månne betyder. Känner av både ägglossning och när mensen börjar mycket mera än när jag var yngre. Eller kanske jag bara blivit mera känslig för vad hormonerna håller på med.
  Har varit extra gråtmild och sötsugen och jo mensen är på gång. Är mycket mera känslig nu än tidigare och gråter lättare vid mens. Vad det nu kan betyda.

Skriv en kommentar