467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

HAR DU TESTAT STÄNGA AV MODEMET?

Skrivet av Catariina Salo 07.10.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

IMG 4411Quentin med sina bästa leksaker: sladd och hårband.

 

Nätet har varit långsamt och dåligt i en evighet här hemma. Jag bytte till och med kabeln som går mellan tv-uttaget och routern nyss, i hopp om att en sladd som är otuggad av små kattänder skulle funka bättre. Det gjorde den inte.

Ringde till slut internetkundtjänsten och berättade att jag försökt byta sladd och allt men att hastigheten är en tiondel av vad jag betalar för.

- Jassååååå, sade damen i andra änden släpigt och lite för lugnt. Har du testat stänga aaaav modemet?

Tror hon jag är dum, jag är V E R K L I G E N inte en sån som ringer kundtjänst utan att först ha rebootat min manick flera gånger.

- Visst, suckade jag. Jag har både stängt av den på knappen, dragit ut sladden och låtit den vara avstängd ett tag. Utan resultat!

- Jassåååå. Haaar du testaaat att trycka på reeeeboooootknappen som fiiiinnsss bakoooom modemeeeet?

SATANS! Det har jag inte gjort på länge tänkte jag, men ljög och sa att visst visst.

- Kaaanske vi äääändå teeestar, om du tryyyycker på knaaaappeeeen så kollaaaar jag hääääär vaaaad som häääändeeer meeed haastigheeeteeen.

Hur kunde jag missa det! I panik letade jag efter något att trycka in den lilla resetknappen med och hittade ett Rosa bandet som jag inte fått ur paketet ännu. Fumlade och fick till sist ut nålen och försökte trycka in den i hålet bakom modemet. Det kändes som det tog en miljon minuter förrän jag lyckades pricka rätt och lamporna slocknade. Sen tog det förstås en miljon minuter förrän de kom på igen och damen bad mej testa hastigheten.

POFF. Där var hastigheten uppe i just exakt vad jag betalar för.

Och jag skäms! För nu sitter damen säkert och suckar åt ännu en kund som inte fattat att resetta modemet innan hen ringde kundtjänst.

- Ja jo nu funkar det ju... Ja tack och hej och ha en trevlig dag, mumlade jag fram och tryckte av samtalet lika blossande röd i ansiktet som den röda luren på telefonskärmen.

Såååå tydligen var det inget fel på sladden som katten tuggat på eller delarklönten som sitter i väggen. Nåväl, Quentin fick i alla fall en helt egen sladd, nu får han tugga på den gamla kabeln i all oändlighet tills han tröttnar. 

Tack och hej och trevlig lördag.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar