HAVANDESKAPSUPPDATERING V34

torsdag 18 januari 2018 - 12:51 | 8 Kommentarer

IMG 7224

Alltså hörni, det är inte så himla många veckor kvar nu. Typ sex? Imorgon går vi in i vecka 35, i dag är det alltså 33+6. Har fortfarande jättesvårt med alla veckor och dagar och datum, så jag säger det igen: tack universum för gravidappar som håller reda på saker.

På tal om att hålla reda på saker, när vi satt i väntrummet till vår rådgivare igår och jag insåg att jag glömt rådgivningskortet hemma började jag gråta. Vi är stundvis alltså på den nivån för tillfället. Men annars kan jag GLATT informera om att mitt huvud känns en aning bättre, alltså hjärnan-själen-psyket. Jag anar liksom något slags ljus i tunneln, hopp vid horisonten, eller vad man nu vill kalla det. Livet känns stundvis ganska värt. 

Kroppen däremot, den har börjat kännas ganska ovärd. Har länge skattat mej lycklig över att min fysik tycks gilla det här med graviditet, jag har inte haft några större kroppsliga men. Ont i ryggen i ett skede, lite sammandragningar och så, men that's kind of it. Man hör ju om folk som inte kan gå genom halva graviditeten och grymma foglossningar och shit, men jag har PEPPAR PEPPAR, inte drabbats av nåt värre under de första sju månaderna. Förrän nu.

IMG 7223Bringing sexy back since 1980.

Migränen, den kommer och går efter att jag skrev om det senast. Drakungen börjar också vara rätt vild och hens huvud har börjat leta sej neråt och trycker nåt otroligt där i nedre magen. Mitt blodtryck var också rätt högt, men troligen inte nåt en extra kontroll på Kvinnis inte kan skaka iväg. Igår var jag ännu rätt orolig, men nu känns det bättre igen. Jag har ju som känt en tendens att jaga upp mej i onödan över saker. I övrigt känner jag mej som en enorm, långsam råtta som hela tiden skriker AJ av nån orsak.

Min känsla är ändå den att Drakungen kommer att komma ut för tidigt. (Ni kan gärna påminna mej om att jag sagt detta sen när jag vankar gatorna fram 10 dagar efter beräknat datum.) Enligt nån undersökning jag hörde om i Förlossningspodden, tenderar personer som varit deprimerade under graviditeten föda tidigare, och bebisarna tenderar också vara pikilite mindre. Och nu med blodtrycket fick jag ändå en känsla av att bebén eventuellt kommer att ha lite bråttom ut. MEN NÅJA, så himla onödigt att spekulera kring det när en absolut inte vet något alls.

Gällande förlossningen känner jag mej rätt säker, speciellt efter all fin info jag fått av er och via poddar och böcker och vänner. Så sjukt spännande tho, att se hur det kommer att gå. Känns lite som att hela förlossningen är en helig performans som vi nu förberett oss på i snart nie månader. 

Kategorier:

gravidbloggen

8

Kommentarer

 • Maggie

  18.01.2018 18:31 (13 månader sen)

  Vilken gravidapp e bäst?

  • Catariina Salo

   18.01.2018 19:28 (13 månader sen)

   Jag använder Ovia Pregnancy för den har roliga bilder på babyns olika skeden (går att välja storlek enligt franska bakelser eller roliga djur) och Preglife för den är överskådlig vecka för vecka.


 • Frida

  18.01.2018 20:17 (13 månader sen)

  Fick en tår i ögat av bilden och texten. Spec av bilden. Såå vacker ?? tänk vad din kropp kan. ♥️

  • Catariina Salo

   18.01.2018 20:55 (13 månader sen)

   Gulle!!!!!! Puss på dej underbara! <3


 • Ida

  18.01.2018 21:11 (13 månader sen)

  Loveee!!!!!


 • Annica

  19.01.2018 13:47 (13 månader sen)

  Såå fina ni är!!

  • Catariina Salo

   19.01.2018 21:04 (13 månader sen)

   Taaaack! :D


Skriv kommentar