467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

HELLO LAPPTRÄSK!

Skrivet av Catariina Salo 06.08.2017 | 0 Kommentarer

IMG 1986Lappträsk hälsade oss med en dubbelregnbåge. 

 

Det var inte helt lätt att ta sej till vårt landsbygsresidens i Lappträsk. Inte för att det skulle ha varit svårt att hitta utan för att det hände en massa på vägen. Nå tja, kanske inte en massa men jag blev till exempel påkörd precis efter att jag hämtat vår hyrbil. Som tur var det ingen hård smäll och ingen skadades, men jag blev rätt skakig. Också det här med två trafikolyckor på en och samma vecka, what are the odds? Lade in några lottorader igår för jag tänkte att jag haft så mycket otur att det måste svänga nu, men jag vann förstås inget. Så inte ens det ger mej universum!

Nåja, vi kom slutligen fram till vår stuga och det är precis ungefär som jag tänkt mej. En stuga som är precis som en stuga. Doftar stuga, är stugfärg (röd utanpå, livsmörknad furu inuti), har stugsaker (omaka tallrikar och grytor) och en stuggård (skog, vatten, en grill). 

Mira och vår väninna Noora, som är med under veckoslutet, började genast leta metmask medan jag bytte om till stugoutfit (kolla min instagram) och lade mej på soffan. "Ska du inte med ut och ro?" frågade de medan jag fnös och sa att jag trivs bättre inomhus där jag kan kolla på instagram utan att vara rädd att telefonen faller i sjön.

Medan flickorna var ute och jagade kvällsmat till oss tillredde jag maten som inhandlats på kapitalistiska villkor i butiken. Det var tur, för de kom hem tomhänta. Fast en skål kantareller fick jag, och de ska få vara med i dagens risotto har jag tänkt.

Det är helt idylliskt och gemytligt här, har till och med skrivit litegrann, men vete fan hur jag orkar i två veckor. Tur att jag har ett jobb som tvingar in mej till Helsingfors nu och då.

Adios!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar