467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

HEMINGWAY I LAPPTRÄSK

Skrivet av Catariina Salo 09.05.2017 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Okej så this just in. Jag har blivit beviljad en två veckors landsbygdsresidens i en liten stuga i Lappträsk.

Min telefon ringde lite över nie på kvällen igår och jag övervägde låta bli att svara - en behöver inte vara tillgänglig efter nie på kvällar tänker jag. Sen tänkte jag att kanske det är nåt viktigt.

Och det var det ju.

Det var nämligen Lappträsk som ringde. De berättade att den ansökan jag lämnat in för flera veckor sedan har blivit beviljad, jag har blivit vald att komma och bo i en stuga och blogga om landelivet.

Helt ärligt, jag hade glömt bort att jag skickat in den där ansökan. Det var min kompis Ida som skickade länken till mej när jag för ett tag sedan tjatade om att jag ville ha en sommarstuga. Så jag fyllde i och skickade in.

Och glömde bort.

Nu kan jag inte påstå annat än att jag är glad över residensen! Det ska bli så himla skönt att leva I NATUREN. Tänker mej att jag ska sitta och titta ut över vattnet medan jag skriver den Nya Generationsromanen. (Troligen kommer jag väl att ligga på en soffa och scrolla sociala medier och klappa katten. Katten ja, han har aldrig varit i naturen. Blir ett äventyr.)

Ah, är verkligen pepp på detta! Ska leta fram min puukko och ta med också, det finns säkert vilddjur i Lappträsk. Björnar och sorkar och sånt. Kanske nån iller eller mink också. Mkt spännande.

Problemet är förstås att när en bor på landet så behövs bil. Tips på billiga bilhyrerier tas emot, eller vill du hyra ut din bil i två veckor i augusti? En måste ju in till stan och jobba ibland också.

Här kan ni läsa och lyssna när min gamla kollega Frida Frankenhaeuser intervjuade mej i Vega Östnyland imorse. (PS, Frida: hur ofta stavar du ditt efternamn fel?)

Screen Shot 2017 05 09 at 15.59.27Screenshot från wai ell ii.

Kommentarer

 • linnea p. 09/05/2017 4:33pm (4 år sen)

  Nej huhhu så härligt!! Har i flera år fantiserat om att stugliva ordentligt någon sommar, blir riktigt avundsjuk nu. Sätter in en förfrågan på MASSA bilds & idyllantliga mysrapporter som jag kan vicariously leva genom! :')

  • Catariina Salo 09/05/2017 4:36pm (4 år sen)

   Din vilja är min lag! Det kommer att bli så myspysigt och härligt att HUHHUH! Åh, kan knappt vänta! Ska basta och simma varje dag. <33333

   • linnea p. 09/05/2017 4:48pm (4 år sen)

    Excellent! Håxa att jag blev så till mig att jag glömde gratulera?! GRATULERAR ju, bra ansökt & vunnet!

Skriv en kommentar