467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

HEMORROJDER OCH HELVETE

Skrivet av Catariina Salo 28.04.2017 | 4 Kommentarer

OBS TEXTEN INNEHÅLLER BLOD OCH MYNNINGAR. OCH BLOD UR MYNNINGAR. OBS. Sluta genst läsa om du tycker det är äckligt.

Missfallet ja, det största problemet var ju att det inte blev ett foster och sen ett barn av det hela. Det är nog alla som vet vad ordet betyder införstådda i.

Sen händer det ju en massa där runtomkring som jag inte hade en aning om. Eller vissa saker kunde jag väl luska ut och läsa om på internet, men andra saker - mind blown. Och allt annat blown också. Jestas.

Som det här med hemorrojder.

Efter att ett missfall konstaterats måste livmodern tömmas. Livmoderslemhinnan har blivit tjockare, där kan ha utvecklats saker som fostersäck, foster (inte i vårt fall), moderkaka. Typ. Allt det måste ut.

Nu är det ju lätt när en kan ta piller som sätter igång sammandragningar i livmodern och därigenom skickar ut allt som inte längre ska vara där. Funkar inte det, kan det bli aktuellt med skrapning, som ju är ett ingrepp.

Jag tog piller, fyra stycken, vaginalt. Samtidigt panacod och burana - och senare en blandning av burana och panadol under några dagars tid. För det gör ont att bli av med allt det som ska ut.

I ungefär fyra dagar åt jag medicin ganska regelbundet, helt enkelt för att jag hade såna smärtor i magen.

Men så, efter att värken så gott som släppte i livmodern, började den högre upp. 

Jag tror bestämt min mage och reve fått nånslags bestående men av hela den här processen. Jag har haft så svårt att vara i övre delarna av magen, så där som man kan ha vid magkatarr/gallbesvär. Fortfarande börjar det göra ont så fort jag äter. Försöker lindra med somac etc men det är ändå så sjukt trist.

Och hemorrojderna. Det lär en ju få av graviditet och förlossning också, hormonerna rubbar ämnesomsättningen och gör en förstoppad etc etc. Och herregud så jag pendlat mellan förtsoppning och maratonrally till vessan. Det hela slutar ju förstås med blodbad från alla mynningar.

Jag är en blandning av vad mediciner och hormoner gör med en.

Åh gud.

Blir helt svag bara jag skriver det här. 

Nej jag vet inte jag, nu när jag börjar vara psykiskt ok så kommer nog min kropp att kollapsa tror jag.

Och när jag äntligen sluppit flytningarna som hormonpillren jag var tvungen att ta i början av graviditeten släppt, så blöder jag ju nu istället. Överallt. Kan för övrigt snart ha en konsumentupplysning om bindor och trosskydd, har testat de flesta.

Herregud. 

Kommentarer

 • Jessica Wiklund 28/04/2017 1:24pm (3 år sen)

  Det redär nog upp sej ska du se <3

 • Minna 28/04/2017 1:35pm (3 år sen)

  Hemorrojd, sånt ord men ännu värre att uppleva. Man önskar verkligen att dom skulle bestämma sig att bunkra upp någon annan stans än vid ut/ingångspunkten till ens reve. Hellre typ på Kiasma.

  • Catariina Salo 28/04/2017 1:36pm (3 år sen)

   Haha I KNOW!
   Lol Kiasma :DDDDDDDDDDDDDDD

   HEMORROJDER ÄR FRÅN REVEN!

 • Famnen redo/Karin 28/04/2017 4:38pm (3 år sen)

  Jag måste säga att trots ämnets jävlighet var det väldigt uppfriskande att se det hederliga, raka finlandssvenska ordet "reve" i en bloggtext. :)

  • Catariina Salo 28/04/2017 6:23pm (3 år sen)

   Ska försöka börja smyga in det här och där, tycker vi är alltför pryda här i bloggvärlden. ;)))))

 • kristi 29/04/2017 12:03pm (3 år sen)

  usch då. visste faktist inte hur det går till när man får mf, tack för din blogg!

Skriv en kommentar