467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

HÖSTVISA

Skrivet av Catariina Salo 30.08.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

d0c68602fe9dc5144388d4706ced1511

Bild härifrån.

 

Man vet att det är höst när jag lyssnar igenom alla versioner av Höstvisa som finns på Spotify. Naturligtvis gråter jag vid varje version. Det är något med "kanske hittar vi varann / kanske hittar vi då på / något sätt att få allting att blomma" som får mej att kippa efter andan varje gång.

Låt som ger mig höstkänslor: se ovan.

I höst vill jag klä mig så här: gärna så mjukt som möjligt. Egentligen vill jag gå i tweedkjolar och fina skjortor, det är så tjusigt! Jag vet ändå att jag hellre är bekväm än snygg, så det får bli nåt mjukt.

Hösten doftar vått gräs och röda lönnlöv. Det doftar regnig promenad under halvtrasiga gatlyktor, nya ryggsäckar och färska kanelbullar

Det bästa med hösten är alltings nystart. Vilket är hemskt paradoxalt eftersom allt dör på hösten. Från slutet av oktober till början på maj är allt dött - ändå känns hösten som en möjlighet att förnya sej själv, gå till frissan efter sommarblekta dagar och plocka fram de där stärkta skjortorna och knappt använda jeansen från skåpet. Vässa pennorna och lära sej nytt.

Det sämsta med hösten är döden. Allt dör, allt luktar ruttet, vi går mot alltets begravning och årets värsta tid, senvintern och den tidiga våren.

Mat som jag förknippar jag med hösten: lasagne (vegetarisk), spagetti bolognese (vegetarisk), linsgryta, varma smörgåsar, och pizza förstås. Pizza bör förknippas med alla årstider.

En höstkväll tillbringas troligen halvsovandes i soffan. Dock är stearinljusen alltid tända (tills jag går och lägger mej på riktigt, är ej dum i huvudet.)

En (många) sak(er) jag ser fram emot i höst är yogakursen jag ska gå (som börjar ikväll!), den årliga Djur-resan, The National-konserten, att vara hemma, min soffa.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar