467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

HOW TO LOSE BODY FAT DURING PREGNANCY

Skrivet av Catariina Salo 23.07.2017 | 3 Kommentarer

Kategorier:

IMG 1325

Satt här en dag och tittade på graviditetsbilder på Beyoncé (som en ju gör) och stötte på den här bilden på Pinterest. How to lose bodyfat during pregnancy.

Mycket dumt kommer upp i min Pinterestfeed, om hur en ska yoga för att bli smalare i ansiktet och sånt. Men det här tog liksom priset. Jag började genast ropa och härja till Mira om hur jäkla dumt det kan få vara i ute i världen, tills hon berättade att det verkligen är en thing. Här också. Tydligen finns det människor som jämför baby bumps och dietar och tränar så att bebikulorna ska se så perfekta ut som möjligt.

Min första tanke är ju att det är så sjukt och vidrigt! Sedan tänker jag på bilderna på Beyoncé jag just gluttat på, och alla andra snygga, starstudded preggos som visas för oss. Och visst vore det väl konstigt om inte drömmen om den perfekta kroppen också söker sej in under graviditeten, kvinnor ska vara perfekta, såväl som gravida och som ogravida. (Helst ska vi också vara perfekta genast efter att vi krystat ut bebén.)

Det är lätt att igen peka finger och moralisera över saker som sist och slutligen sitter i strukturerna, men en blir ju nervös. Det är ändå en människa där inne i den där babybumpen, en bump som alltid, alltid, alltid är perfekt. 

Kommentarer

 • Julie 23/07/2017 6:09pm (3 år sen)

  Här tycker jag rådgivningen var en så skön motvikt. Under första graviditeten konstaterade hälsovårdaren, när jag lite gnällde över att jag mest kände mig fet och "var är den där perfekta lilla kulan?" att jag inte ska vara orolig för "för dom flesta ser det mest ut som en fläsklimpa till vecka 30". Lärde mig snabbt att gilla fläsklimpan, även om den inte är beyonce-spänstig.

  • Catariina Salo 23/07/2017 6:13pm (3 år sen)

   Skönt att höra! Vi borde alla fota oss i Beyonce-background för att få lite variation till "perfektion".

   • Julie 24/07/2017 10:43am (3 år sen)

    Jo, jag har faktiskt känt lättnad över hur man på rådgivningen förhållit sig till vikt överlag - avslappnat. Tyvärr förekommer det väldigt mycket vikthets inom vården, vilket jag också har dåliga erfarenheter av, men hos de fyra vårdare jag gått hos på rådgivningen har ingen talat om vikt egentligen alls. Och då har jag både en märkbar övervikt och dessutom graviditetsdiabetes i bakgrunden... Vikten noteras utan kommentarer och sen talas det om ork (både psykisk och fysisk) och sömn istället. Vet att det inte är så överallt och inser att jag haft tur, så eloge till femkantens rådgivning för denna approach.

    • Catariina Salo 24/07/2017 11:01am (3 år sen)

     Alltså igen: så JÄKLA skönt att höra! Jag har ren sagt åt Mira att jag stiger nu sen int på nån våg eller vill iaf int veta nå vikt el dyl. Är lite nervös överlag också för rådgivningen, hur de förhåller sej till kvinnopar och jada jada. Men bra att höra att det finns bra typer på Femkanten! <3 <3 <3

 • Olivia 23/07/2017 6:21pm (3 år sen)

  Det är ju förbjudet att banta under graviditeten!
  Före graviditeten var jag på allvar mest rädd för vad det kommer att hända med mina boobs. Jag googlade helt frenetiskt efter tips hur man ska göra för att dom inte ska börja hänga efter ammningen. Nu har jag glömt allt det där, det är andra saker som blivit viktigare. Men måst säga att nu när jag har en riktig kula så älskar jag min kropp! Och jag låter mig själv äta precis vad jag vill!

  • Catariina Salo 23/07/2017 7:19pm (3 år sen)

   <3 <3 <3

 • Sandra Neuman 23/07/2017 8:22pm (3 år sen)

  Det är vidrigt att också havande kvinnor ska behöva utsättas för vad som sägs vara perfekta kroppar :(

  • Catariina Salo 23/07/2017 8:24pm (3 år sen)

   Eller hur. Alltid samma visa. :(((

Skriv en kommentar