467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

IVRIG PÅ JUL

Skrivet av Catariina Salo 22.12.2017 | 1 Kommentarer

Kategorier:

IMG 6437

Si nu! Vad fin den är, julgranen! Den har julgransljus som tänds och släcks med en fjärrkontroll och det är så 2017 att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Kommer ihåg på det glada 80-talet när ljusslingorna skulle gås igenom varje jul och kollas med ny lampa i varje ljus för att se om det var just den lampan som var sönder. Kunde ta evigheter! Nu ba: batteri i varje ljus, knipsa fast i granen och tryck på en fjärris. Är helt amazed.

Det ska bli fint med jul. Ser verkligen framemot att bara vara hemma, äta tills jag ligger på golvet och sen ta en chokopralin på det. Vi har gjort storslagna planer (och börjat förverkliga dem) och handlat mat i flera omgångar. Vi insåg också hur jäkla mycket pengar det kan gå på en jul. Det är ju egentligen helt vansinnigt, att lägga ut flera hundra på mat och julgransbollar. För att inte prata om klappar. Fast okej, hellre på mat än på saker eller sprit.

IMG 6391

Saker jag måste få på jul är morotslåda och gravad fisk, helst både sik och lax. Jag vet, en ska inte äta det om en är gravid men det är bara jul en gång om året. Jag måste ju erkänna att jag inte alls varit strikt med matreglerna under graviditeten. Köpte förstås några (opastöriserade) ostar också när vi var i Hagnäshallen. Där ska ni annars besöka ostdisken Lentävä Lehmä - stans bästa service. (Jag är jävig pga har jobbat där, men jag säger det ändå, gå dit.)

IMG 6370

För nån dag sen skrev jag om det här med att skapa egna traditioner, och jag hoppas verkligen att en av traditionerna jag kan skapa med min unge är att gå och sjunga julsånger inför jul. I år har jag både varit på svenska vackraste julsångerna och finska kauneimmat joululaulut. I år var finska bättre, det var fler sånger jag kunde som sjöngs. Det är också kul att besöka ställen en annars aldrig går till, som Drumsö kyrka och Domkyrkan. Jag hade faktiskt ALDRIG tidigare varit inne i Domkyrkan före i onsdags. Den var mycket mindre inuti än utanpå?

FullSizeRender2

Quentin hälsar också god jul. Han har fått ett eget litet pynt på sin låda. Han älskar den där grillkiosken, jag näns inte slänga ut fanskapet. Springer dit varje gång han blir sur eller när han vill va i fred.

IMG 6326

Som bonus får ni här en bild på årets finaste julkort. Mitt hednabarn Elvis 9,5 månader har gjort det helt själv. Mkt trendig minimalism.

GOD JUL!

Kommentarer

 • Anka 22/12/2017 3:41pm (2 år sen)

  Mmmm gravad lax! Och du - om jag inte har helt fel så tror jag det är helt okej att äta gravad lax som gravid, bara man fryser ner den ett varv först! Så har jag i alla fall hört nånstans :) God jul!

  • Catariina Salo 22/12/2017 7:31pm (2 år sen)

   Oj det sku ju vara lyckat! (Spec eftersom jag ätit rätt mycket av sånt HEHEHEHEE (och också sushi, men det är hemligt))
   PUSS o GOOO JUUUUL!

   • Sofia 22/12/2017 9:14pm (2 år sen)

    Om du gravar laxen själv så är den ok att äta! Den ska vara så färsk-gravad som möjligt.

Skriv en kommentar