JAG SVALDE EN LEGOGUBBE

lördag 5 augusti 2017 - 08:29 | 2 Kommentarer

FullSizeRender

Rubriken till det här inlägget är en lögn. En ren och skär bluff. Klart jag inte svalt någon legogubbe, men Drakungen i magan är cirka lika stor som en för tillfället. Det tycker jag är en rimlig skala att mäta i.

Om där nu är någon, för en går ju runt och är paranoid hela tiden. Det är snart fyra veckor sedan vi hörde hjärtljuden så en är ju lite att jaha, nå hallå händer det nåt där inne?

***

I dag åker vi förresten till Lappträsk! Ni kommer ihåg den där landsbygsresidensen som jag fick? Nå nu sker det. Lägenheten är uthyrd och bilen är packad. ..eller nä, här sitter jag i pyjamas och har fortfarande inte packat och bilen måste jag ännu hämta från hyrfirman. Tvättmaskinen är fortfarande igång och jag tror jag sitter och luktar svett. 

Quentin har gått och gömt sej under sängen för han vet att något är på gång. Mira köpte ett koppel åt honom och vi har övat med det några kvällar. Har på känn att katten kanske lite lite minilite ogillar kopplet eftersom han backar, vinglar och till slut bara lägger sej ner och ser olycklig ut när vi sätter på det. Det där djuret kommer inte att klara sej ens en timme i naturen så vi får väl nog bara se till att ha dörren stängd. (Quentin lyckas inte ens fånga en minifluga.)

Aja, det blir väl säkert bra i Lappträsk kan jag tänka mej. Ska tvaga min lekamen i bastun ikväll och kanske grilla en bit majs. 

Sayonara!

 

Aijo PS: Osäker på det här med rådgivningen och rådgivningsskötare, hur bekväm/obekväm ska en räkna med att vara med dem? Vi var på vårt första besök igår och tja, det kändes lite konstigt. Vet inte om personen hade haft ett kvinnopar tidigare, hen kändes väldigt by the book och frågade t.o.m. Mira vad hon har för ärftliga sjukdomar i familjen. Jag menar, det påverkar ju inte vårt barn? Broschyren med rubriken Odottava äiti ja isä från MLL kändes också lite HMMM, för hen sa inget om rubben heller utan bara berättade att här finns bra info om tandhygien. Och kan en tänka sej att en rådgivare ska tipsa om kurser el dyl för regnbågsfamiljer eller typ ens nämna det och ta det i beaktande? Eller lever jag i en utopi? Jag vet ärligt talat inte. Helt typ snäll var ju personen nog.

Kategorier:

gravidbloggen

2

Kommentarer

 • Ida

  05.08.2017 09:06 (4 månader sen)

  Åååh Legogubben! ? Kanske ni kan fråga rakt ut om det är något ni tänker att ni gärna skulle prata om? Tror att de flesta kanske försöker va diskreta/smooth i en situation som är ovan, och sen blir det istället helt fel och stelt och konstigt. Men ja, en skulle ju tro att också andra än kärnfamiljer inte är sååå ovanliga längre? Gahh. Det går ju också att byta rådgivningssjukskötare? Huvudsaken att ni är bekväma och vågar prata om allt ni funderar över. Jag har en helt ljuvlig kvinna som själv också är vegan och har regnbågsflaggan på sitt skrivbord (Berghäll ?), har varit så skönt att kunna prata om sånt som är viktigt för mej med nån som faktiskt förstår. Pusssss!

  • Catariina Salo

   05.08.2017 09:12 (4 månader sen)

   Jo jag tänker det också, att vi går en gång till och då kan vi fråga och undra allt som vi blev och fundera på efter den här första gången. Igår satt en ju bara och nickade och var nervös. Hen var ju säkert också nervös. Samtidigt, det borde inte vara så längre meeeeen kanske det INTE FINNS ANDRA HOMON I RÖDBERGEN. Lolololooo. Skönt att höra om din person! There is hope! PS: Dina emojis syntes i mejlet som kom med kommentaren, det är bara här de blivit utbytta till frågetecken. PUSS! Aijo och skickade just feedback till MLL för broschyren. Den kanske tom var gammal? Isf måste jag säga till på rådgivningen.


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.