467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

JULVECKAN DAG TVÅ - ELLER HUR LIVET KAN VARA SÅ UTMATTANDE

Skrivet av Catariina Salo 19.12.2017 | 1 Kommentarer

Kategorier:

IMG 6348

På bilden ser ni en glad mimmi som bär hem sin första helt egna julgran. Glad är jag, och har varit hela förra veckan, men så totalt utmattad.

Det tar på att vara glad, att göra roliga saker, att hålla uppe en fasad. Idag är jag så innerligt trött, så där ända in i själen utmattad på livet och mej själv. Läste nyss Linns inlägg och började lipa

Är jag faktiskt så trött och sjuk som jag tror, undrar jag också ibland. Sen gör jag ett par saker som en frisk människa orkar med i en handvändning och blir helt slut av det och ändå tänker jag nämen äh, kanske det bara är en fas. Det är så jäkla svårt att förstå sej på sej själv ibland. Att ge sej själv utrymme och inte analysera sönder allt och tänka på sitt samvete.

Svårare gör det också att jag för tillfället är så gott som helt utan hjälp. I mitten av november gick min psykolog på psykiatriska polikliniken på föräldraledighet, och de har ingen heltidsvikarie för hen förrän i början av 2018. Så jag lämnades helt vind för våg, kan man säga. "Vi hör av oss i januari sen." Gee thanks.

Hela den här hösten har varit ett enda fältslag. En strid för att få den hjälp jag borde vara berättigad till - men det känns som att krokben efter krokben dyker upp på stigen. 

Det fantastiska i hela det här är ändå att jag inte på nåt vis är utan hopp, jag vet att det blir bättre. Det har jag bland annat såna som Linn att tacka för. Och några av mina närmaste vänner som varit i samma situation, som kan berätta hur det känns nu versus hur det kändes då. Som säger saker som att den nyfödda bebin fick allt att läggas om. Som berättar hur man taggar ner. Som ibland bara umgås tillsammans utan att fråga så mycket, bara låter allt vara och finns där. Så sjukt tacksam.

Så ja, det är satans tungt och jobbigt nu, och det känns så himla ovärt att inte få nån hjälp. Men det ska bli bättre, det vet jag.

Det var bara det. Dagens dagbok, varsågoda.

Kommentarer

 • Annica 20/12/2017 8:03am (3 år sen)

  Psykvården I Finland är en sorglig historia. Ändå bor du i huvudstaden. På mindre orter kan situationen se ännu värre ut. Tänk på alla dem som är ensamma på julen. Vi stänger kom igen i januari.
  Ska inte skriva om allt fylleri och våld på julen. Det finns andra som gör det bättre. Men ja psykvården borde absolut fungera på julen och andra helger då folk kan må extra dåligt.
  Hoppas du,Mira och bebisen får en lugn avkopplande jul utan stress.

  • Catariina Salo 20/12/2017 10:11am (3 år sen)

   Jo, jag har med sorg följt med några bekanta på mindre orter som har det ännu värre. Så himla tragiskt!
   Tack Annica, hoppas du också får en skön jul!

Skriv en kommentar