467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

KIITOS LAPINJÄRVI

Skrivet av Catariina Salo 08.08.2017 | 0 Kommentarer

Photo on 08 08 17 at 07.59 2Självporträtt, 2017, photo booth.

 

Det regnade när jag väntade på bussen in till Helsingfors igår. Jag var tvungen att åka in för jobb och det kändes inte ett dugg tungt. Till en början. När jag sedan kommit fram och hastat vidare till mitt möte insåg jag att jag glömt plånboken på stugan i Lappträsk. Ni vet hur en kan bli när en inte ätit sedan klockan sex och klockan just närmar sej 13.30. Addera en graviditet.

Jag var rätt stressad, hungrig och arg. Jag hade fortfarande en massa saker att fixa medan jag var i stan, och som tur hade min kollega lite cash på sej så jag hann springa till butiken mellan ärenden. 

Tillbaka till Lappträsk skulle jag åka med mitt hednabarn Elvis och hans mamma, och när vi satte oss i bilden och körde ut från Helsingfors i rusningstrafik ville jag skrika.

Så ni kanske kan ana exakt skönt det kändes att äntligen komma fram till stuga igen. Att ställa sig utanför bilen och andas, klä på sej mjuka byxor och badrock. Elda bastun och grilla grönsaksknyten. Sån frid är det länge sedan jag känt, och det låter så klyschigt och äckligt.

Nu behöver jag inte åka någonstans före fredag, jag kan jobba och bo här i skogen. Det känns på nåt sätt så otroligt lugnande, trots att jag säger att jag älskar stan mer än allt annat. (Det kan eventuellt också bero på att jag hade världens söndagsångest i helgen och det enda som botar det är semesterkänsla när en jobbar. Och semesterkänsla när en jobbar får en verkligen här på stugan i Lappträsk.)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar