467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

Kommer ni ihåg Blossom - och andra ungdomsserier utom Skam

Skrivet av Catariina Salo 15.01.2017 | 0 Kommentarer

UFFen har euron päivät (nu igen) och jag passade på att gå in i en av stans gula butiker samtidigt som jag hämtade ett strykjärn jag köpt via Vallila kierrättää (jojo, jag älskar använda saker. älskar också nya, för den delen.)

Hittade en rolig hatt som jag köpte för att den kostade två euro, och hittade en ännu roligare (läderkeps!) som jag köpte till Mira. 

Jag fotsätter nostalgitrippa (se förra inlägget): orsaken till att jag fastnade för hatten var att den påminde mej om a) Linda Perry i 4 non blondes och b) tv-serien Blossom. Blossom var en sjukt störande brud i en sjukt störande komediserie som gick när jag var teini. Men jag gillade henne, säkert främst pga hatten och de konstiga kläderna - som jag försökte imitera bäst jag kunde.

IMG 0008Viken en upp kanten på min hatt ser den exakt ut som nåt Blossom hade i serien från 1990. Mira ser mes ut som en lokförare i sin nya keps, mkt bra.

Eftersom det nu talas så mycket om ungdomsserier så tänkte jag lista några favoriter från när jag var ung (yngre).

1. DÅRFINKAR OCH DÖNICKAR

Ok, jag var kanske inte ens ungdom ännu när serien kom i slutet på 80-talet, men MAJ GAD så jag älskade den här ljuvligheten. Klassiker, no?

Före sin tid också med könsuttryck och normer, kan en ju säga. Måste förresten se om den asap, hela borde finnas på Youtube. Plus för Lasse Pöysti som morfar förstås.

2. EBBA OCH DIDRIK

Jajajajaaa, jag var ett barn när den här kom också, och det är en barn- och inte en ungdomsserie, men jag får såna trippar av den här! Yrla virvla virvelflicka!!!! KLASSIKER, NO?

3. MITT SÅ KALLADE LIV

Nu kommer vi in på det viktigaste, nämligen orsaken till varför vi alla älskar Jared Leto (och Claire Danes, ofc). Jag färgade mitt hår rött och försökte vara så svår som möjligt, trots att det inte ens fanns någon Jordan Catalano i Petalax.

4. GLAPPET

Jag kommer knappt ihåg annat än titelmelodin (don't think I know you, don't think I ever will, am I in love with you well I don't know still) och att den ena tjejen ligger på sjukhus med ansiktet i paket i slutet, men jag kommer ihåg KÄNSLAN. Det var så mycket KÄNSLA med i den där serien. KLASSIKER, NO?!

Jag vet inte hur jag embeddar youtubevideor, annars hade jag embeddat massor. Ni får googla glappet+burning, dårfinkar+dönickar+första+avsnittet och ebba+didrik så får ni en fin dos nostalgi.

Ja förresten, i högstadiet fanns det inget att göra där i skogarna efter skolan annat än se på tv. Serier som visades i repris på svenska TV4: Dynastin, Dallas, Loveboat och Lilla huset på prärien. Kan dem alla utantill.

http://flavorwire.files.wordpress.com/2012/11/blossom1.jpg

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar