467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

KROPPSVÄTSKOR VI MINNS (men helst skulle glömma)

Skrivet av Catariina Salo 01.09.2018 | 2 Kommentarer

D6A861B9 0BB8 467F B55E E9773384E1D6

En grej som slog mej med häpnad efter att jag fick barn var mängden svett en kropp kan utsöndra i vila. Visst, under slutet av graviditeten svettades jag en del om nätterna, men efter förlossningen, NEJ HUHHU. Det var ju något helt i sin egen liga.

En förtränger ju saker, men jag kommer ihåg att jag sov med en handduk under mej i många många veckor. Det bara rann om nätterna. 

Och på dagarna! Det gick inte att göra något alls utan att svettas i fejset, mellan brösten och på ryggen.

Som tur har det lite neutraliserats och sovhandduken är borta. Nu är det ju istället mjölken som rinner i tid och otid - för jag ORKAR inte ha bh hela tiden dag och natt. Hellre tvättar jag tishor stup i kvarten då.

Men också! Att bebins huvud svettas! Vad är grejen med det? Ofta när Drakis somnat ligger hon fem minuter senare i en pöl av sitt eget huvudsvett. Fattade inte ens det först, trodde det var mjölk och spyor (ja det finns ju också överallt).

Den fräscha hemmaföräldern måste ju vara en chimär. Jag tror aldrig jag varit så ofräsch som de senaste sex månaderna.

Samtidigt är det lite kul också, det går ju inte att vara konstant mysig så en får dra det till den andra ytterligheten istället.

Mvh: Svettig muija_80

 

Kommentarer

 • linnea p. 01/09/2018 11:47pm (2 år sen)

  Men herregud JA. Svettades mer under graviditeten och tänkte att det ska bli jäkligt NICE att slippa det efter förlossningen men inget förändras ju? Tycker dessutom att min svett luktar annorlunda, liksom sötare? Har försökt använda såna där mer naturliga, miljövänliga deodoranter men det är ju istället fullkomligt omgivningsovänligt. OCH bebisens huvudsvett har varit totalt bizarro här med. Här fick hon sova på en flervikt handduk sina första månader i livet men sen blev hon ju för mobil för att hållas på en sådan. Så då blev det stora svettfläckar på lakanet som, efter viss tid (och alltså inte en jättelång, utan vi snackar några dagar bara), började lukta lite surnat liksom. Fräscht!!

  • Catariina Salo 02/09/2018 9:55am (2 år sen)

   Hahaha jaaa, det är så SJUKT! Jag testade också vegansk deo men eftersom jag svettades så mkt torkade den aldrig och istället fick jag utslag under armarna. MYS.
   Har också märkt att hela jag luktar annorlunda, ibland tycker jag nästan att jag luktar minkfarm. Oh herregud, skrev jag just det där?

 • Heidi 02/09/2018 9:50pm (2 år sen)

  Skönt att höra att en inte är ensam om detta.. före jag var gravid luktade jag på riktigt aldrig svett, även om jag slarvat med duschandet, tränat o.s.v. använde aldrig deo och var som lite stolt i smyg över de också men NU efter två barn? Jo; duschar på morgonen och luktar svett ca 2 timmar senare! Och då har jag bara gjort helt vanliga saker.. svettig överallt och värst för mig är på ryggen och under brösten.. uuääk! Antar att de bara e att vänja sig med detta nya svettiga jag.

Skriv en kommentar