467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

SEMESTERHEJ OCH, HERREGUD, NYA TRÄNINGSFORMER

Skrivet av Catariina Salo 19.07.2018 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

IMG 0928En favorit från semestern: vi hade ett helt hus för oss själva och en hängmatta i solen.

 

NÅ MORJENS!

Det var ett tag sen. Vi har varit på två veckors Finlandssemester (ni som följer mej på Instagram har säkert sett alla UNDERBARA instastories från östra Finland, Saimen, Österbotten och från hafvet) och nu hänger vi i ett Helsingfors som bdar i hetta. Det är det skönaste jag vet, värmebölja.

ANYWHO. Jag frågade nyligen på Instagram vad jag kunde hitta på för nya motionsformer, för min rygg håller på att pama av att mina magmuskler inte är i skick, och allt gör bara ont. Min yoga har jag inte riktigt kommit igång med efter förlossningen och allt känns jobbigt.

MEN HUHHUH, det kom in så många bra tips på olika grejer att jag tänker att alla former borde testas på. Jag lovade också höra av mej till ett par följare, som liksom jag HATAR att motionera, om jag hittade nåt som på riktigt är roligt. NÅH, vi tar och testar lite olika nu då va!

De här grenarna blev jag tipsad om:

- vattenjumppa (många tips!)
- dans (många tips!)
- promenader längs skogsstigar
- hoppa trampolin
- hikeing 
- simma (många tips!)
- kampsport (t.ex. bjj, måste googla för att förstå vad bjj betyder)
- vattenjogging (många tips!)
- rullskrinna
- yoga med Adriene/youtubeyoga
- boxning
- klättring (många tips!)
- aquabase yoga
- roller derby
- aerial yoga

Kampsport och boxning skrämmer mej mest, dans är också lite utanför min bekvämlighet - är inte en hejare på koordination. Simma och rullskrinna ser jag fram emot! Roller derby testade jag faktiskt några gånger (sen kom mitt öldrickande liv emellan, träningarna var på fredag kväll och söndag morgon......) så det ska bli kul att eventuellt testa på igen. Hoppa trampolin får vi väl spara ett tag, är rädd att min livmoder faller ut om jag börja hoppa alltför mycket. HEHE.

MEN! Så som ett par bra typer också sa, bäckenbotten ska vara i skick före jag börjar träna på riktigt. Fick också tips om apparna MammaMage och Tät, och har laddat ner båda. Så före jag gör nåt riktigt tungt ska jag se till att kniiiiiipa och träna bäckenbottenmusklerna. FAST I DAG SKA JAG SIMMA FÖR DET ÄR SÅ HETT!

Puss och hej!


HJÄLP, JAG TAPPAR HÅRET! & FEM SAKER JAG LÄRT MEJ VIA SOCIALA MEDIER

Skrivet av Catariina Salo 29.06.2018 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

IMG 0025

För ett par veckor sedan började jag tappa hår. Jag hade hört att det kan bli så, att under eller efter amning kan håret lossa. På nåt vis tänkte jag ändå att det inte berör mej, eller att NÅJAAAAA lite hår som lossar kan väl inte vara farligt. 

Nu rengör jag min borste efter två hårtvättar (borstar bara när jag tvättat) för att den blir så full av hår. Katten Quentins hår har fått mitt rosablonda svall som allvarlig motståndare på yllemattan i vardagsrummet. Jag hittar till och med hårstrån i Kommandorans blöja ibland.

Efter en snabb gallup på min Instagram stories, har jag kommit fram till följande saker (källa: folk som hänger på some):

1. Det är inte amningen som gör att håret lossar, det är graviditeten. Hårsäckarna är alltid några månader sena på att reagera och därför faller håret för många när barnet är 3-4 månader. Hormonerna/trauma/det lossar inget under graviditeten - typ så.

2. För de flesta kommer håret tillbaka, andra får bestående vikar i pannan. (Det är såna jag börjat få, äkta gamelfarbror-vikar. Håller tummarna för att mitt kommer tillbaka.)

3. Så gott som alla som tappat håret på detta vis har en "amningspannlugg" som ibland går runt hela huvudet. Små minihår som börjar växa tillbaka där det tidigare fallit bort.

4. Vissa tappar också ögonbrynen.

5. Sociala medier är ljuvligt! Så peppigt och lyftande att folk skriver till varann om erfarenheter - även om det handlar om nåt så till synes litet problem som hårfall. 

Nåja. Lite angstar jag ju nog över håret jag tappat och tappar, mest för att jag sparat det så länge. Ni kanske kommer ihåg att jag hade sidorna rakade i flera år, det är det och en gammal pannlugg jag sparar ut, och nu blir allt snart en jämnlång page. MEN ÄH, det är bara hår och blir det panik så är det faktiskt bara att klippa en fräsh kort sommarfrilla.

Hej då!


STYLEINSPO FÖR DEN AMMANDE

Skrivet av Catariina Salo 20.06.2018 | 3 kommentar(er)

Kategorier:

19ADB16D 3E03 456A BAD3 91CD07A7225BFamiljen, inklusive vagnen, på väg på bebins vaaris 70-årsfest.

Alla som nånsin ammat, oberoende om det varit en liten eller en lång stund, är medvetna om klädproblemet. Eftersom pattar ska plockas fram i tid och otid måste den ammande tänka på detta när hen botaniserar i garderoben.

Klänningar går ofta bort genast, att dra upp hela härligheten och sitta där i trosor och amma kan bli rätt kallt. Och dra blickar till sej. Många tishor och tröjor är också dåliga, mest är det den astråkiga amningstoppen som klär den ammandes överkropp.

Hur gör en då när en ska gå på fest? En vill kanske inte ha den noppiga, urtvättade toppen från HM som säger KLICK i axelbanden. En vill kanske istället ha en söt festtopp med sin silverkjol. MEN ACK OCH VE, det går inte att ha bh under toppen! För vi vet alla att amningsbh ändå är A och O för den ammande. Mycket kan en trixa med, men bh:n är helig. För - det kommer ändå att rinna ur brösten (i alla fall om en är inne på fjärde månaden amning) och utan bh och amningskupor sitter du sen där med fläckar på tröjan.

Låt mej berätta för er, att jag faktiskt löste ekvationen amning+läckande bröst+slinkig topp-bh. Sen är jag ju inte sämre kvinna än att jag delar med mej av min lärdom.

Så här gör du: ta två amningskupor, plocka fram jesustejpen. Riv av en bit jesustejp så den kommer ut ca tio cm på bägge sidorna om amningskupan. Fäst på bröstet.

TA-fucking-DA! Jag använde rosa jesustejp för bra fiilis.

(Att det sen blev lite kråtigt att dra upp toppen och lossa tejpen när jag skulle amma på tåget kan vi ta en annan gång.)

Varsågoda för tips! 


HEMMAMAMMANS FESTIVALRAPPORT

Skrivet av Catariina Salo 12.06.2018

Kategorier:

IMG 1392Festivalkompis Lina.

Berättade att jag fick världens bästa födelsedagspresent av Mira? Två söndagsbiljetter till Sideways där The National spelade. Till presenten hörde också att Lina skulle följa med och hålla mej sällskap medan Mira är hemma med babyn. 

Så att, jag fyllde ju i december och jag har väntat ett halvår på festivalen och spelningen. Jag skulle egentligen ha åkt till Stockholm för att se The National i november, men jag fick förhinder i sista stund. Så det var liksom lite av en make up för det, för jag var megaledsen.

Och vet ni, första kvällen borta från barnet! Första kvällen utan läggning med bröst! Bra hade det gått på kvällen, natten hade sen varit lite jobbigare. Men nu vet vi ju att det GÅR, och det får mej att känna med mycket friare till sinnes.

4604BA0D 9584 4946 A4AB 9B53530305BBBlommor och The National. Hade bra utkiksplats långt bak, vägrar trängas i folkhav där jag ändå inte skulle se nåt.

Jag gick och släpade runt på en blombukett hela kvällen för att jag skulle ge den åt Mira när jag kom hem. På morgonen låg den halvrutten och brusten i vagnen under min läderrock. ¯\_(ツ)_/¯

AD13095A BA78 4152 A07E 9286CF4B8CC4

Festivalredo med barn som har börjat vägra vagn. Hon ska bara bli buren hela tiden, runt runt. Vi kommer att få världens starkaste armar.

Ja men jo, det var sjukt roligt att gå ut och det var helt roligt att dricka öl också. Men jag märkte ju att två öl är roligare än tusen. Saker man lär sej när man är 37. Dessutom var det helt okej att vara ifrån barnet en lite längre tid också, jag märkte att vi alla tre klarade oss hur bra som helst. Väldigt bra känsla.

ec3b906b aaa4 4eb6 a326 44ee7005a31dLina fotade mej i spelningseufori.

Hej då!


TRE SAKER SOM HÄNT SEN SENAST

Skrivet av Catariina Salo 05.06.2018 | 3 kommentar(er)

Kategorier:

IMG 1237Hur man ger sitt barn en skev självbild ända från start.

Alltså jäklars vad trögt det går här. Ni vet, dels har jag svårt att hitta tid att skriva (direkt en skrivit ett par meningar vaknar ändå barnet), dels tänker jag att ingen nu väl är intresserad av att läsa vad min amningshjärna (alltså ATT det är en real thing) har att komma med.

Tre saker som hänt sen senast:

1.
Vi hade namngivningsfest. Påminn mej att aldrig mer ordna fest med en tremåning i huset. Puh! Själva festen var väldigt fin och alla gäster var underbara, men själv svettades jag mest med att se till att allt var färdigt och däremellan vaggade jag en skrikande bebis. Min panik smittade förstås av sej på Drakungen och hon lugnade sej aldrig. Någon ettårsfest lär det inte bli om jag får bestämma. Hehe.

2.
Bebis är glad. Jorå, hon har sina stunder, lillkommandoran. Hon ler, jollrar, tar kontakt, kramas och är allmänt supermysig - när hon inte är arg. Det är ju spännande på det viset också att en aldrig riktigt vet vad som kommer att hända. Hon går från 0 till 100 på en millisekund, varje timme är en galen bergochdalbana. Bra att ungen har temperament, brukar jag tänka.

3.
Det blev sommar?! Ja herregud, vem hade trott det. Vi har tränat på park lyfe och det har gått rätt bra. Det nya som kom iom moderskapet är att jag inte känner nån press att CATCHA BRUNA, som jag alltid tidigare gjort. Är helt nöjd med att sitta i skuggan eller under paraplyet med Louna.

 

Jaja. Snart är det midsommar och efter midsommar kommer Prideveckan och sen är det semestertider och PLOPP så är väl SOMMAREN REDAN FÖRBI. Jaja. En får väl passa på nu då. (Alltså vi ligger inne och tupplurar för tillfället.)


BABYBILDER PÅ NÄTET - IGEN - OCH EN FÖRSTA MORSDAG

Skrivet av Catariina Salo 14.05.2018 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Mors dag, vilken fantastisk orsak att sätta sej i parken med pizza och skumpa. Drakungen hade naturligtvis fixat det fint åt sina mammor med deras favoritpide, några IPA:n och en flaska skumpa. Föräldrarna var mycket nöjda i solskenet.

Själv valde hon dock att sova riktigt skruttigt, så det blev lite tandagnisslan mot kvällen. Dagen innan betedde hon dock sej exemplariskt, bättre än nånsin, så jag känner att det finns hopp om att det vänder!

Inför morsdagen blev jag intervjuad, bland annat den här blågin, på Yle Vega Huvudstadsregionen. Jag tycker det var en helt avslappnad och skön intervju (sändes live från vårt vardagsrum i fredags), här kan man läsa artikeln det sedan resulterade i.

Screen Shot 2018 05 14 at 08.39.01

I intervjun frågade Lukas hur jag tänker kring att lägga ut bilder på barnet på nätet, och det har jag ju funderat och resonerat kring tidigare. När jag skrev om det senast kom det en massa bra kommentarer av er, både här och på min Facebooksida (ni får gärna gilla, det skulle göra mej glad!), och jag tänker på det väldigt ofta.

Senast igår, före den här artikeln kom ut på nätet faktiskt, pratade jag och Mira om det. Att det känns som att Lillspiggen varit online ganska mycket på senaste tiden, att borde vi (läs: jag) lugna ner oss lite. Och det tycker jag är helt fine, man måste kunna ändra och revidera sina åsikter och tillvägagångssätt an efter. Det är väl det lifvet är, en himla massa kompromisser, dåligt samvete och changes of mind.

(Däremot står det i artikeln att jag lägger ut *mycket* bilder på mitt barn på internet. Det där kan ju debatteras, jag tycker nämligen jag är rätt moderat med bilder. Hehe. Men det är väl alltid vad man jämför med, skulle jag inte lägga band på mej själv skulle det finnas tjugo bilder om dan av Lounis på le internet.)

(Och en annan grej: det pratas om förlossningsdepression i artikeln, jag skulle mer kalla det graviditetsdepression.)

7655D7D5 9623 4AC7 B5F9 A174CE6808D1

Lounis ska förresten åka på sin första kryde i dag! Vår morsdagspresent av barnet är att åka på en dagskryssning till Stockholm. Det lovas 26 grader varmt där imorgon, jag är förberedd med både sommarklänning och solkeps. 

Ser väldigt mycket fram emot resan, dels för att bara få göra nåt kul tillsammans som familj, men dels också för att Louna ska få träffa en av sina faddrar där för första gången! Blir väldigt spännande.

Jaha nähä, nu vaknar barnet så jag måste rusa. Hann iaf dricka kaffe och skriva ett inlägg JESSSS VILKEN BEDRIFT! Ok hej!


VÄLKOMMEN VARDAG

Skrivet av Catariina Salo 03.04.2018 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

0341DF8C B3CD 418B 9E13 2F472A1A37FDMira fångade oss i morgonkasa under påsken.

Egentligen har ju Mira jobbat redan en vecka, men det är först i dag som jag känner att vardagen på riktigt börjar. Dels var förra veckan kort, dels var min mamma här i några dagar. Det blev en mjuklandning i vardagen på tumanhand med Lilldraken.

Än vågar jag förstås inte säga hur det kommer att bli, men på basis av de få dagar vi var ensamma förra veckan så tänker jag ändå att vi kommer att fixa det galant. Att planera in lite aktiviteter ibland är nog a och o, tror jag. Vi blir säkert rätt less på varann om vi bara ska stirra in i varandras nunor här hemma hela dagarna.

Jag är ju förstås livrädd för att gå på familjecaféer och dylika evenemang, men det lättade lite efter att jag i torsdags var på Regnbågsfamiljecafé i Sörnäs. Eftersom jag visste att det är ett tryggt ställe så gick det mycket lättare att gå dit. Så månne jag inte vågar börjar gå på andra tillställningar småningom också.

Herregud vad barnet vuxit förresten! För bara nån vecka sen var hon ju en galet liten och skör fågelunge. Nu känns hon mycket bastantare, håller upp och svänger på huvudet lagom bra och har börjat fokusera blicken på saker. Hon känns liksom så mycket mera med än för bara en liten stund sen. SNART BÖRJAR HON SKOLAN OCH FLYTTAR HEMIFRÅN.

Ja hohhoh. Lovar rapportera mer snart. Till exempel om hur Quentin reagerat på bebisen och hur amningen går. Tjing!


MOTHER OF DRAGON(S)

Skrivet av Catariina Salo 16.03.2018 | 4 kommentar(er)

Kategorier:

Jaha, vad tycker ni om den nya headern då? Äsch, bara nåt jag slängde ihop nyss. Bilden är naturligtvis fotad av den mäktiga Björn Fagerholm. Photoshopskillzen är mina egna. Alltså jag har beskurit en bild och satt text på. Ganska hc om ni frågar mej.

Eftersom Louna kallades Drakungen på internet före hon föddes så är jag nu alltså mother of dragon(s). Det är bäst att Deanerys inte visar sej vara en alldeles hemsk skurk i sista säsongen av GoT nu, för då är allt förstört. Och man vet sannerligen aldrig med den serien.

header1mod

Här hemma trälar vi på. Vaknar med tre timmars mellanrum om nätterna för att mata vår lilla Doctor Snuggles, matar mest hela tiden på dagen också. Däremellan går vi på vagnpromenader. Jag är galet trött och luktar sur mjölk mest hela tiden, mitt hår har aldrig varit så yrt som det är nu och jag har på mej verkkare eller yogabyxor HELA TIDEN, men allt detta till trots är det rätt trevliga dagar vi lever. 

För tillfället är vi två vuxna här hemma, ännu nästa vecka har Mira föräldraledigt. Sen är jag on my own med Lillspunken. Känner mej seminervös, men det ska väl gå bra ska vi tro.

Ni är säkert också ivriga på att få höra om min förlossning kan jag tro. Det ska ni få, jag skrev ner en förlossningberättelse här för några dar sen, men den blev fyra sidor lång så jag antar att jag får sålla lite om nån alls ska orka med den, hehe.

Här får ni ännu en bonusbild på Lillspiggen sina Muminpappanbyxor.

IMG 8702

Katten Quentin och bebisen är lika på det viset, de gömmer gärna sitt huvud i min armhåla.

PS: Hur tänker ni förresten när ni lägger upp bilder på era barn? Funderar mycket kring det och vill inte vara alltför hispig, för en vill ju ändå visa hur gölligt barn en har osv, men inte heller för manisk och lägga upp precis hela barnets liv. Hör gärna hur ni har löst det!


DAGAR NÄR MUSIKEN KOMPLETTERAR SJÄLEN

Skrivet av Catariina Salo 01.02.2018

Kategorier:

I dag är en dag när alla låtar i min discover weekly-lista sitter som bomull i själen där jag ligger under mitt ljusrosa fluffiga dubbeltäcke och sneglar på snöstormen utanför fönstret.

En såndär bluesig jazzdag när till och med kaffet nästan smakar gott (det har det inte gjort under hela graviditeten, och nu inbillar jag mej säkert också). En dag att skriva mäktig poesi och vackra rader, men i verkligheten stirrar jag bara i taket och är rätt nöjd med tillvaron i stort.

Screen Shot 2018 02 01 at 12.23.25Klicka för att komma till låten. (Hela skivan är förresten bra soundtrack till just den här dagen.)

Orsaken till att jag fortfarande ligger under täcket denna oortodoxa timme är ryggvärk. Men till och med blixtar i ryggen kan kännas rätt behagliga när det viner utanför fönstret. En orsak, något legitimt, att bara vara. 

 


30 VIKTIGA FAKTA OM *MÄJ*

Skrivet av Catariina Salo 30.01.2018

Kategorier:

Det brukar cirkulera en del facts for likes-listor på twitter, men jag har aldrig orkat göra en där. Tänker att den här jag hittade och snabböversatte kunde funka bättre på bloggen. Så varsågoda, tack för att ni frågade, här får ni trettio viktiga fakta om mej!

Photo on 27 01 18 at 14.08 3Sexy_Mama_80.jpg

1. Berätta om ditt bloggnamn
Det fanns en sajt som hette sloganizer förr i världen (kanske ännu också?) och när jag funderade på att börja blogga så gick jag helt enkelt in på den och klickade mej fram till sloganen "the ideal catariina". Tyckte det lät så fantastiskt att det hängt med sen dess. Använder ideala catariina på så gott som alla ställen som kräver ett skärmnamn. Mycket bra!

2. Vem inspirerar dej och varför?
Min katt. Den sover jättemycket.

3. Bryr du dej om vad andra tänker om dej?
Oh ja. Alltför mycket, men mindre och mindre för var dag.

4. Vad ser du mest fram emot?
Just nu: att få ut bebisen. Börjar vara tungt att inte komma upp från soffan, att vara överkänslig och att stånka medan jag knyter skorna.

5. Vilket är ditt livsmotto, eller ett av dem?
Jag försöker vara snäll och uppmuntra snällhet.

6. Vilket är ditt drömjobb?
Frilansande journalist/skribent, måste jag nog ändå säga. Så i princip jobbar jag till stor del med mitt drömjobb.

7. Vilken fiktiv karaktär vill du träffa?
Mrs Mia Wallace! Vi skulle dricka five dollar milkshakes, berätta vitsar och dansa till Girl, you'll be a woman soon (men inte OD:a).

8. Vad ville du bli som vuxen när du var barn?
Olika. I ett skede vill jag jobba i en gummistövelfabrik.

9. Om du var en seriefigur, vem skulle du vara?
Ynk i Mumin.

10. Vilken talang önskar du att du hade?
Jag vill kunna sjunga! Så där riktigt bra, stå på en scen och dansa och sjunga-bra! <3

11. När känner du dej mest utanför din bekvämlighetszon?
I stora grupper där jag inte känner folk så bra och där jag på nåt vis måste framhäva mej själv. Gillar inte alls att vara i stora grupper överlag, trivs bäst på tumis med folk. Och med min katt.

12. Vilken artist gillar du, men pratar sällan om att du gillar (alltså skämsartist)?
Tror jag är rätt öppen med alla jag gillar faktiskt, bryr mej nog inte så hemskt mycket om nån annan tycker musiken är sveki. Gillar jag så gillar jag! Men ja okej, Paris Hiltons Stars are blind är ju en skämslåt jag gillar.

13. Vad upprör dej?
Sociala orättvisor! Rasism! Brytande av mänskliga rättigheter! Ni vet. (Satt just igen och grät efter ett tv-program för att jag igen en gång insåg hur priviligerad jag är som vit västerlänning, att jag t.ex. inte blir skjuten av poliser utanför mitt eget hem, och hur orättvist allt är. Och jag vet att det inte hjälper att sitta på sin soffa och gråta utan man måste göra något, ex starta revolution.)

14. Vad irriterar dej mest just nu?
Att de senaste veckorna har alla nyheter handlat om inbördeskriget och presidentvalet. Inte för att det inte skulle vara viktigt men det börjar stå mej upp i halsen.

15. Hur blir du av med stress?
Hahahahahaaaa, BRA FRÅGA.

16. Du måste eliminera en dag ur ditt liv. Vilken väljer du?
Men shit vad svårt! Vi vet ju alla att det som inte dödar gör oss starkare (!!!) och än är jag inte död. Så jag vet inte? Kanske nån sån där onödig ångestdag när ingenting händer och en bara ligger i fosterställning och skriker på golvet. Det finns kanske för många av dem i mitt liv så en kan gott och väl åka.

17. Hur snabbt drar du slutsatser om människor?
Rätt snabbt. Men jag är också ganska snabb på att re-evaluera mina slutsatser.

18. Om du var en docka, vilken accessoar skulle säljas tillsammans med dej?
En katt, absolut. En svart, långhårig katt.

19. Vad i ditt liv har gett dej mest tillfredställelse?
Mitt hem. Att ha ett eget hem att komma till, att trivas i det och känna mej trygg. Jag har haft ett par sådana, alltså lägenheter som varit trygga hem. Inklusive mitt nuvarande hem.

20. Vad skulle du aldrig sätta i en pinjata?
Cyanid.

21. Den sämsta du satt pengar på?
På senaste år har jag inte gjort hemskt många hutiköp, alltså köpts stuff jag hatat. Har inte shoppat så mycket. Men jag vet inte, det kan vara den där vegehamburgaren med mac'n'cheese på Nghty Brgr. Det var verkligen en överprissatt, dålig måltid som jag kommer ihåg i all sin uselhet såhär flera månader efteråt.

22. Vilken vanlig missuppfattning är du trött på att höra om och om igen?
"Snart vågar man inte ens säga hej till kvinnor mer."

23. Vilket är det bästa stället att hitta fantastiska människor?
Internet, helt klart. Har hittat en hel massa av mina bästa människor på nätet.

24. Vilken mat äter du helst?
PIZZA!!!!!!

25. Vilken tv-serie kan du se om och om igen?
Gilmore girls och SATC. Kommer alltid funka, trots att de inte heeeelt håller för tiden. (Men ännu värre med t.ex. Friends, DEN serien har inte åldrats väl. Väldigt homofobisk och fatshamande.)

26. Vad är du mest känd för inom din kompiskrets?
Har jag aldrig tänkt på! Kanske för att jag gillar katter och pizza? Och att jag är rätt snäll och väldigt känslig/brölig.

27. Vem av dina vänner liknar dej mest?
Patricia, skulle jag ändå säga. Trots att våra liv ser helt olika ut så har vi en grund som är rätt lika. Vi fungerar på liknande sätt och har rätt lika värderingar.

28. Vilken är det mest traumatiska händelsen i ditt liv?
Jag vet inte mest traumatisk egentligen, men tonåren är ju nog den tid som format mej allra mest. Så är det säkert för många?

29. Vilken är din största livsvisdom?
CARPE DIEM! Nä skoja bara. Just nu är min bästa visdom att vara snäll mot mej själv och komma ihåg att det är okej att vila. Sen brukar jag också ofta tänka att saker och ting har en tendens att ordna sej.

30. Vad kommer du aldrig att göra igen?
Bli gravid, tror jag. HEHE.