467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

LOCATION IS EVERYTHING

Skrivet av Catariina Salo 26.09.2018 | 2 Kommentarer

Jag tänkte dela in frågorna som kom i mitt frågeinlägg enligt tema. Det var många som undrade kring boende och Österbotten, så nu tänkte jag att vi kan koncentrera oss på det en stund.

I slutet av inlägget kommer också mina bästa tips på underbart sunkiga barer i Helsingfors!

 

Hur tänker ni ert boende? Ska ni bo kvar så länge som möjligt eller känns det som L i något skede behöver eget rum? Om ni inte skulle bo där ni skulle bo nu så vart skulle ni söka er?

Vi bor väldigt centralt i Helsingfors, i en lägenhet som ägs av en stiftelse och därför ligger litegrann under marknadspris. Det är en himla tur, annars hade vi nog inte råd att bo här. Eller råd och råd, min kompis Ida-Lina sa en gång att man väljer var man bor först, så får man klara sej på det som blir över sen.

Jag älskar att bo i centrum och jag älskar att bo i Rödbergen. Havet nära, centrum nära. Jag kan gå till de flesta ställen.

Vår lägenhet är 50m2, vardagsrum, sovrum och världens minsta lilla fjuttiga kök. Köket skulle jag byta bort på studs om jag fick, men resten av hemmet gillar jag.

Jag tänker att Louna inte kommer att behöva ett eget rum på ett tag - på några år. Och är det så att hon behöver, då kan jag och Mira flytta ut i vardagsrummet. För jag är inte redo att flytta från de här kvarteren ännu, och de facto kommer vi ju att bli tvungna att röra oss från centrum om vi vill ha större.

SEN när den dagen kommer så tänker jag östra Helsingfors, längs metron (det var det du ville höra va Muffe? ;D ). Den dagen kanske kommer om fem år, den kanske kommer om ett halvår. Det handlar förstås också mycket om att hitta ett perfekt hem.

IMG 1353En gravid vid havet sommaren 2017. 

 

Kan ni tänka er att flytta till Petalax?

Nja, det ska nog mycket till för det. Speciellt att få Mira att flytta dit, hehe.

 

Vad är det bästa med att bo med en kvinna, som du tror att inte skulle funka om man bor med en man?

Att man har dubbel garderob, hehe. Dessutom har vi samma skostorlek så dubbelt upp av skor också!


Om ni inte skulle ha något som binder er vid Helsingfors (vänner/jobb), var skulle ni då bo?

Jag skulle gärna bo i New York eller Berlin. Av finska städer kunde jag tänka mej att bo i Tammerfors.

 

Vad tycker du om att göra i Helsingfors?

Det bästa med Helsingfors är att här finns allt. Småstadens charm och metropolens (nåja) liv. Jag tycker om att gå vid vattnet, att se film på bio, gå på öl, äta på olika sushibufféer, åka kollektivt. Mitt bibliotek är också speciellt vackert!

Tips på vad man kan göra i Helsingfors med bebis.

Det ordnas massor program för bebisar och barnfamiljer här, det kan bara vara lite tricky att hitta allt. Genom att följa olika grupper på Facebook hittar jag ofta saker att göra.

Sen tycker i alla fall min bebis mycket om att gå på museum. Amos Rex var en hitt, och allt som är färggrannt eller rör sej funkar att titta på. Sen finns ju kaféer som är riktade till barn, t.ex. Muminkaféerna. Sen kan man alltid se på havet!

IMG 3123

En med barn vid havet.

 

Skulle du ni som par barnfamilj kunna leva samma liv som homosexuella i Österbotten?
Det tror jag nog.

 

Ingen direkt fråga, men en ödmjuk önskan om tips på sköna "sunkpubar" i Helsingfors. Gärna rätt centralt om en lantis får ställa krav. :)

IMG 0574

En icke-gravid icke-förälder på sin favobar för ... ett tag sen.

 

Nu träffade du en nerv, på ett bra sätt! Älskar sunkpubbar! Min ABSOLUTA favorit är Bar Base på Kalevagatan, helt i centrum. Den är nästan lite för sunkig för att få existera på en så bra location - den är alltså perfekt. Ölstop fyllda till bredden ( I kid you not), dålig rockmusik, fula tavlor och alldeles alldeles underbar stämning!

På Eriksgatan finns underbara Moskva som ägs av Kaurismäkis. Lite svårt att hitta och komma ihåg ibland, men väl där är det just så som man tänker sej att att en Kaurismäkibar ska se ut.

Om man orkar ta sej till Berghäll finns ju allt man nånsin önskat sej i sunkbarväg. Heinähattu på Vasagatan är t.ex. en favorit. B12 på samma gata är rätt fiilis, och vill man sjunga kan man alltid sticka sej in till Populus - som nuförtiden är öppet dygnet runt.

Ta mej gärna med på en sunkpubrunda, jag börjar småningom behöva det! TACK för fantastisk fråga!

Kommentarer

  • Sara 27/09/2018 1:55pm (23 månader sen)

    TACK för supersvar på sunkpubrequesten! :*

  • Sandra Neuman 06/10/2018 1:37pm (22 månader sen)

    Keep up the good work nu Catzo!! :)

Skriv en kommentar