467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

Men älskling, två för priset av en!

Skrivet av Catariina Salo 04.01.2017 | 1 Kommentarer

OK klinikuppdatering, varsågoda.

Såattee jag har pissat på sticka igen. Ni vet, för att kolla ägglossningen. (Skrev kort om det i slutet av det här inlägget.

Stickan visade fortfarande att jag har ägglossning så jag ringde kliniken och sa att hey, kolla nu det här. Min läkare sa tidigare att hon trodde jag kunde ha ägglossning på typ torsdag, men idag var båda strecken lika starka (till det här hör också att läkaren i måndags inte kunde tyda min ägglossningssticka som jag visade bild på - alltså jag vet inte, om du jobbar med assisterad befruktning och ber alla dina klienter pissa på stickor kan väl inte din kommentar vara "nä men jag kan inte alls tyda de här hemtesten, vänta jag ska fråga min sköterska" ELLER??).

Nååå jag for till kliniken och så kollade vi med ultraljud igen men hon sa att där nog inte var någon lossning. Oookej nå varför visar stickan positivt då, undrade jag men läkaren kunde inte svara.

Och jag inser ju att människokroppen är en invecklad grej som kan vara svår att tolka, men jag hade nog önskat mer än "jag vet faktiskt inte, men sånt här kan ju nog hända" från ett ställe som jag betalar mej sjuk till. Troligen finns det väl ingen förklaring (eller en jätteenkel förklaring) till det positiva testet, men jag är förstås frustrerad. En vill ju ha svar.

Min frustration ledde till att jag började pressa läkaren och sa att jag nog inte nöjer mej med det här. Det i sin tur ledde till att hon föreslog att vi gör en medicinsk cykel vid min nästa mens.

Det betyder att jag kommer att injicera ett hormon som gör att äggfolliklarna mognar och utvecklas i en viss takt, och sen injiceras en medicin som gör så att ägget/n släpper - alltså skapar ägglossning.

Visst, sa jag, det går jag med på - vi hade ändå pratat om att testa det om det inte blir någon graviditet i den här cykeln. 

Nu finns det förstås två nackdelar med det här:
1) jag måste injicera saker i sex dagars tid (tur att Mira är sjukskötare, jag kan bara blunda och skrika)
2) det finns risk för tvillinggraviditet (två för priset av en, hjälp).

Det fattas väl bara att kliniken tar ut en extra avgift för tvillingen. :)))))

FullSizeRenderEtt käckt litet stilleben innehållande en miniananas, mina Festivoljusstakar och DANGER-MEDICINAL-SHARP-BOXEN SOM JAG SKA KASTA MINA ANVÄNDA SPRUTOR I.

Kommentarer

  • Famnen redo/Karin 10/01/2017 11:58pm (4 år sen)

    Det låter lite märkligt nog! På min klinik sa de att de rekommenderar Clearblues digitala test, eftersom de är de enda riktigt tillförlitliga. Så jag testade tills det visade positivt, och for på insemination dagen efter. Inget tolkande, inga konstigheter. Tydligen är det inte kutym på alla ställen.
    Lycka till med sprutorna och försöket! Bra att du har en kunnig stickperson tillhands. :)

Skriv en kommentar