467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

Men jag VILL ju sitta på Base!

Skrivet av Catariina Salo 15.01.2017 | 0 Kommentarer

Nuförtiden går jag runt som en vandrande slusksäck i pyjamasbyxor och tarvligt uppsatt knåka dagarna i ända. Mest för att det är skönt och jag drivs av en alltförkroppsligande lättja.

Igår på kvällen kände jag ändå för första gången på flera månader en så OERHÖRD lust att sitta på Base (min favoritbar ever ever ever alla kategorier) och dricka överfulla blaskiga ölstop. Det riktigt pirrade i mej när jag tänkte på de fula tavlorna av musiker, som egentligen är dålig reklam för Laitila, de äckliga borden med Europakartan påklistrad, som egentligen är reklam för Newcastle, och den outtalade regeln om att en ska köa till disken vid ett visst ställe istället för att ställa sej längs den för att vänta på sin tur.

Många av mina roligaste kvällar (och öh, eftermiddagar) har jag tillbringat på Base. Flick- och pojkvänner har kommit och gått - men Base har bestått.

Och jag ville SÅ dit igår! 

Men samtidigt som jag ville dit låg jag på min vackra, röda sammetssofa med duntofflor på fötterna, invirad i ett täcke som Mira hade hämtat åt mej och jag visste ju att jag aldrig i mitt LIV skulle ha orkat uppbringa ens HÄLFTEN av den styrka det kräver att vara full på bar.

Är det nu nostalgin börjar krypa in i livet? Är det nu en inte längre orkar göra roliga saker (dricka öl till kl 03.30) för en tänker alltför mycket på hur det skulle kännas följande dag? Är 36 den magiska åldern för mej?

Hrrr.

Men FAN vad det är skönt att vakna utvilad och göra fantastiska saker som att gå på en 30-euros brunch med sin fru och orka äta av allt för att a) en har inte använt 200€ på bar igår b) en är lyckligt bakisfri c) en är lyckligt gift.

988362 10152458849317575 759336385 nDen här bilden är inte ens från Base, men den ger hela känslan. Mannen på bilden är min brother from another mother, Filip, och bilden är tagen av Janne Wass.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar