467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

Menskoll - det har väl ingen?

Skrivet av Catariina Salo 19.01.2017 | 4 Kommentarer

Taggar:

Otaliga gånger har jag känt mej riktigt ovetande om min egen kropp medan vi gått på kliniken för att få assisterad befruktning.

En vanlig fråga när jag besöker läkare, talar med sköterskor eller annars bara befinner mej i klinikens sfär är "mikä kiertopäivä sulla on". Alltså vilken dag i menscykeln befinner du dej.

Jag vet hur menscykeln funkar, visst. Jag vet att första mensdagen är första dagen i menscykeln och att ungefär halvvägs kommer ägglossningen och att det är livmoderns slemhinnor som blöder ut två veckor senare.

Men aldrig att jag räknat dagar eller skulle veta hur långt i min cykel jag befinner mej. Eller ens hur lång cykel jag har. "Tjugoåthkrkmhhnietrettio kanske" brukar jag svara när de frågat på kliniken.

Jag har ju en app som håller koll på mensen förstås, men det är ju rätt ungefärligt ändå, om den säger att mensen ska börja en viss dag så är det ju ofta lite före eller lite efter - och sen räknar den alltid ut nåt medeltal. Ett medeltal är väl inte samma som den vanliga längden? Dunno, är inte så bra på siffror.

Hur som helst, det känns ju förstås som något en borde hålla koll på, i syfte att känna sin kropp och bli ett med den och bladibla, men ÄR det faktiskt nån som vet och håller reda på det här?

Kommentarer

 • Minna 19/01/2017 1:20pm (3 år sen)

  Jag klarar inte av att svara på frågan: när hade du mens senast. Och jag kommer inte ens ihåg hur lång min menscykel är även om jag äter p-piller. MEN. Nu är det så att jag laddade ner en app som säger att jag ska äta piller nu, och så har jag börjat kryssa för den dagen som jag haft mens. Jag visar den till läkaren nästa gång. <3

 • Kata 19/01/2017 1:22pm (3 år sen)

  Absolutely nollkoll. "Tjåtta typ, eller nått, höhöh" brukar jag svara hos doktorn.

 • Ida 19/01/2017 1:35pm (3 år sen)

  Khrrmm mensnörden här hej! Älskar att ha koll på dagarna pga SÅ FASCINERANDE. Så sjukt siisti när man ser ett mönster som speglas i ens beteende och känsloliv. Plus har haft rätt regelbunden mens de senaste åren så lätt att hålla koll och appens förutspådda mensstart stämmer oftast för mej. DOCK INTE MEDELTALET AV OVULATIONEN?! Mvh gick inte så bra det där med "säkra dagar" LOL. PUSSSS <3

  • Catariina Salo 19/01/2017 2:30pm (3 år sen)

   Alltså det ÄR ju fashigt, OM EN SKU KLARA AV ATT BOKFÖRA humör o dagar. Hehehe. Lol älskar dina säkra dagar pga kommer en liten mini-ida! <3 <3 <3

 • Hannah 01/02/2017 12:44pm (3 år sen)

  Svårt att veta om ens kropp är funtad på det viset att den gillar att joxa lite med en och menscykeln varierar från månad till månad! Ovaulationen kan dessutom vara precis när som helst. Då jag försökte bli gravid trodde jag på det jag läst dvs att den kommer i mitten typ men nej, den var tydligen en vecka tidigare! Vi är människor, inga maskiner. Lycka till!

Skriv en kommentar