467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

Miksi pippeliä sanotaan munaksi ku ne munat on siellä sarjoissa?

Skrivet av Catariina Salo 14.03.2017 | 5 Kommentarer

Holy moly så jag gillar mediciner!

I morse hade vi äggplockning, och jag var ordentligt nervös. Det var till och med lite hård stämning när vi promenerade till kliniken, för jag kunde knappt prata.

Av nån orsak har jag alltid varit livrädd för att det ska komma luft in i mina blodådror och att jag av den orsken ska dö. Det har jag varit rädd för när vi stuckit hormoner också, trots att Mira hela tiden försökt förklara att det är bara om luftbubblorna kommer direkt in i blodet det kan vara farligt och att vi ju bara sticker in under huden nu.

Men nu skulle jag ju få dropp. Det har jag aldrig fått tidigare. Så medan vi satt i väntrummet tentade jag Mira på saker som kan gå fel och vad i kroppen man ska söndra för att dö på direkten (facit: den där huvudnerven i nacken). Så ja, jag var rätt skräckis när jag leddes in i vilorummet och sköterskan stack in kanylen. 

Först stack hon den i armvecket och jag tänkte YASSSS det är mindre obehagligt än handryggen, men sen funkade det inte där och det blev ändå handen. Nåja, det var ju inte hela världen trots att det var obehagligt.

Vår läkare hade tydligen tagit mej på allvar när jag tidigare sagt att jag är nervös. Undrade ju för några sedan lite försynt om de har morfin, men tydligen inte. *eye roll*

När jag nu sedan låg där på britsen med fötterna i vädret så ordinerade läkaren två doser lugnande (förutom den smärtstillande jag redan fick, och den bedövning som sprutades in i äggstockarna) och mon dieu det var bra!

Medan läkaren satt och plockade ut ägg ur mej låg jag och fnissade och undrade över varför penisar ofta kallas ägg på finska (muna) när det ju är i äggstockarna som de riktiga äggen (äggcellerna) finns. Jag är osäker på om de som var i rummet skrattade av hänsyn eller åt hur hög jag var, men själv hade jag rätt roligt och allt kändes fantastiskt.

Effekten lade sej dock nästan direkt, och sen var det slut på det roliga. Nu, nio timmar senare, känns det verkligen att någon varit och petat i äggstockarna. Outhärdligt är det inte, och jag äter ännu värkmedicin hela dagen.

Tidigare har min läkare pratat om att det ser ut att mogna 14 ägg i mina stockar. Det kom bara sex stycken, fyra från vänstra och två från högra äggstocken. Både vi och läkaren var förvånade, men tydligen är det så att i de folliklar som syns i ultraljudet inte alltid finns själva cellen, alltså det kan vara en tom påse utan äggcell i mitten. Det här förklarar kanske varför insemineringarn inte funkat heller, trots att äggen - alltså folliklarna - sett bra ut i ultrat. De har sen ändå kanske varit tomma. Eller så är det nåt annat, vem vet.

Hur som helst, efter klockan 13 i morgon får vi se om något av äggen har blivit befruktat. Så hålla gärna en tumme eller så.

IMG 1668Ja, här satt jag på morgonen och tyckte synd om mej själv.

 

IMG 1669Detta var en mycket spännande del av min dag.

 

IMG 1672Borde en se sej själv i spegeln före äggplockning tro? Efter ingreppet fick jag ligga och vila i en timme, fick också saft och kex vilket var mycket bueno.

Kommentarer

 • Minna 14/03/2017 8:32pm (3 år sen)

  Jag har er i mitt hjärta <3

 • Heidi wonderland 14/03/2017 9:53pm (3 år sen)

  Tumme!

 • Hanna Stigzelius 15/03/2017 3:23am (3 år sen)

  Håller alla tummar och tår jag har!!!

 • Sanna 15/03/2017 4:20pm (3 år sen)

  Alla våra tummar - Verkligen! <3

 • Linda 15/03/2017 10:38pm (3 år sen)

  Hoppas hoppas hoppas att de äggen ni fick har befruktats bra och nu är på god väg att bli embryon! Och tack och lov för bra medicin, alltså. :D Hoppas du känner dig helt återställd nu redan. Jag håller tummarna för er. <3

Skriv en kommentar