467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

När det plötsligt slår en - jag vill ha en kid!

Skrivet av Catariina Salo 08.09.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Jag visste det redan när jag träffade min sambo att hon vill ha barn. Själv har jag aldrig varit så hemsk intresserad. Visst har jag tänkt tanken, men tänkt att näe, jag klarar mej bra så här. Jag trivs med mitt liv, med mitt jobb, med mina vänner och med min partner - jag behöver inget mer.

Men sen plötsligt, som en blixt från klar himmel slog det mej. Det är ju klart jag vill ha barn!

Jag vet inte riktigt vad det var som gjorde att jag insåg det, kanske jag tröttnade på den eviga tanken "tänk om". Kanske jag insåg att de av mina vänner som fått barn fortfarande är bra typer. Kanske det är min FOMO som försvunnit. Något var det.

Jag höll tyst om det i ett par veckor innan jag blurtade ut det till min sambo. Hon blev chockad, sedan lättad, sedan glad. Jag kan tänka mej att om jag inte skulle ha kommit till den här slutsatsen kunde det i något skede ha blivit ett problem för vårt förhållande.

Eftersom vi är ett samkönad par finns det en förväntning på att allt ska vara till 100 % genomtänkt och tryggt innan vi skaffar barn. Men jag insåg att det är en myt - vem är supersäker på allt när den blir gravid? Inte närapå alla heterpar i alla fall.

Till saken hör att jag börjar närma mej 40. Ska jag vara gravid ska det börja hända snart - eller det ska i alla fall börja tänkas på.

Så vi satte oss ner och diskuterade, och sen bokade vi en tid. Mest för att se vilka möjligheter vi har. Vi valde en klinik som jag kände till från förr, där ett par vi känner har gått. Det kändes tryggare än att ta något på måfå.

Så det är bestämt, vi ska se vilka möjligheter vi har.

Och sen? Ja vi får väl se.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar