POST MIGRAINE

tisdag 9 januari 2018 - 08:32 | 4 Kommentarer

IMG 6910Här ser ni en kvinna, pre-migrän.

Kära läsare.

Jag drabbades av en fleradagarsmigrän under veckoslutet och har inte riktigt hämtat mej ännu heller. Jag brukar inte ha migrän, men tydligen kan en få det av gravidhormonerna. Var redan säker på att jag skulle dö och att barnet skulle dö och att jag hade hjärnhinneinflammation tills jag ringde Kvinnokliniken och den underbara barnmorskan som svarade sa att jag troligen har migrän. Sen låg jag hela söndagen i mörkret och hörde på poddar och sov, så vips var det värsta borta.

Fast jag känner nog av det ännu, både som en jäklig ångest och ett dovt dunkande i tinningarna och nacken. Får man ångest efter migrän? Jag tycker i alla fall att det låter helt logiskt. (Fast jag tycker iofs att det är logiskt att få ångest av det mesta. HEHE.)

Aaaaanyway. Det börjar dra ihop sej, och med endast 52 dagar kvar till beräknat datum så fortsätter jag min research inför Projekt Förlossning och blir bara mer och mer fascinerad av allt jag läser, hör och ser. Ser verkligen framemot Dagen D och att det ska bli spännande att se hur och på vilket sätt Drakungen sist och slutligen föds. Ut kommer hen ju, men på vilket sätt och hur kommer jag att reagera? SPÄÄÄÄÄNNANDE indeed.

Igår tittade vi på HUS' videor om förlossning och smärtlindring, och här skulle vara ett projekt för en medieutbildning: hjälp dem göra intressantare videor! Jag menar, innehållet var ju hur bra som helst, men med ett lite bättre manus skulle vem som helst få ut 1000 ggr mer. 

Fast en ska inte klaga heller, dom har knappast fått hemskt mycket tid och resurser för att göra de där videorna - som ju funkar helt bra som information.

Okok, nu ska jag kontakta rådgivningen och kolla om dom har nån hjälp mot min migrän och mina hemorrojder (ja haha, en kommer tydligen inte undan! fan!) men troligen får jag ett svar som jag redan läst på nätet och får nöja mej med faktumet att graviditet inte är en sjukdom. (Nej, den är inte det, men herregud såna åkommor den kan orsaka.)

Kategorier:

gravidbloggen

4

Kommentarer

 • Aurora

  10.01.2018 10:22 (12 månader sen)

  Aldrig i mitt liv har jag haft problem med hemorrojder, men efter barnafödandet kom dom...tack nu baa! Jag använde mig av pegorion, laxoberon och levolac och efter 3 månader började jag se en vändning... Hoppas sååå att du int får mera problem av dom efter förlossningen.

  Jag såg såååå framemot dagen D, och det var en spännande upplevelse!

  • Catariina Salo

   10.01.2018 10:24 (12 månader sen)

   Alltså det är så hemskt! Sen har jag ju hört så mycket historier om att det blir ÄNNU VÄRRE efter förlossningen. Mein Gott! Pegorion använder jag också nu (tidigare levolac & visiblin), men än har jag inte sett nån ljusning.

   Min blogg har blivit en bajsblogg. :DDDDDDDDDDDD


 • E

  10.01.2018 11:34 (12 månader sen)

  Det finns receptfria salvor på apoteket man kan använda, dom hjälper bra. Jag fick också hemorrojder av trycket under själva förlossningen, så ta med salvor till BB också.

  • Catariina Salo

   10.01.2018 11:35 (12 månader sen)

   Har använt salva i en månad - hjälper föga. Bra tips ändå att ha med till förlossningen!


Skriv kommentar