SEMESTERN UTAN SOME

tisdag 4 juli 2017 - 09:37 | 0 Kommentarer

IMG 0469IMG 0479Alltså det här gänget, så lysande typer! Nästa år är vi fem missar som är pensionerade. Här pratade vi om Tahdon-kampanjen och kastade ut en bukett för att fira den jämlika äktenskapslagen under Miss Gay Finland-finalen förra onsdagen. Fatta att två av fem Miss Gay Finlandar är finlandssvenska. Fast det är inte alls vad det här inlägget ska handla om, det här var bara en bonus. 

 

Egentligen började väl min semester redan vid midsommar, men Prideveckan är alltid lite av en jobbvecka, så jag räknar faktiskt med att söndagen var min första egentliga semesterdag. Nu ska jag vara ledig ända till början av augusti. (Ja förutom dom där vissa jobbgrejerna som jag ska göra för att underlätta min egen höst, jag tänker framåt. Men det handlar om max tre dagar allt som allt.)

Jag har fått en del pikar genom åren att jag är väldigt beroende av min telefon, och det stämmer absolut. Jag är inte den som sticker under stol med att jag har en viss addiktion till sociala medier - eller att överhuvudtaget vara on top of my game, veta vad som händer.

Det har varit ännu värre också. Jag har inte kunnat existera utan att veta vad människor skriver på Twitter, t.ex.. Så paha är det inte längre. Jag har skurit bort flera medier nästan totalt och bloggar följer jag sporadiskt, när jag har tid. Men visst håller jag stenhård koll på vad som diskuteras på Facebook och vem som lägger upp snyggaste bilden på Instagram. Jag vet vilka nyheter som skapar debatt och vilken del av patriarkatet Finlandssvenska Feminister vill krossa just i dag.

I söndags tog jag bort Facebookappen på min telefon och loggade ut på datorn. På måndag morgon öppnade jag Instagram av gammal vana, men stängde snabbt igen. Tanken är väl inte att jag ska vara helt borta från allt i en månad, jag tror inte på absolutism. Jag tänker ändå att jag måste läsa minst en bok mellan besöken på Facebook. (Det går ju nu på sommaren, för under jobbåret sköts ju så mycket via sociala medier. Men jag tänker att det också kunde göras på ett smartare sätt.)

Vad tycker jag efter lite på ett dygn utan sociala medier? Tja, rätt skönt. Jag måste väl komma fram med klyschan om att jag koncentrerar mej mer på en sak i taget. Till exempel kollar jag på nyheterna när jag kollar på nyheterna, inte sitter och dubbelklickar på folks drömmiga bilder.

Handen dras ändå lätt till telefonen och när jag märker att jag inte kan eller ska öppna mina vanliga appar snurrar tummen lite osäkert på skärmen. Till sist öppnar jag oftast bokappen och börjar läsa. 

Dessutom har jag börjat skriva på en text jag funderat på i flera veckor men aldrig vågat ta tag i. Så vitsord efter ett dygn av somefrihet: tio av tio! Jag känner mej energisk och käck! Smart och fin! Närvarande och vacker!

Men vi ska inte förhasta oss, det kanske blir riktigt trist och tråkigt och asjobbigt snart. 

Kategorier:

lifvet

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.