467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

SPA-DAG PÅ KVINNOKLINIKEN

Skrivet av Catariina Salo 05.02.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

IMG 7726

Man hinner bara säga "om jag gör nåt intressant om dagarna längre?" och så vips sitter man i en taxi på väg till akuten. Nej, jag har inte fött barn, men det var ju rätt spännande ändå.

Det ryggont jag nämnt tidigare eskalerade till en alldeles olidlig huvudvärk i lördags och mina blodtrycksvärden skenade iväg. Jag är ju inte den som hemskt gärna ringer hälsovården, men efter några samtal på lördag och ett på söndag morgon så bad dom mej komma in för observation.

(Det mest spännande i det här är faktiskt att Quentin märkte redan på lördag kväll hur ont jag hade. Han blev skygg och kom inte alls upp i sängen. Vid ett skede  hoppade han upp i famnen på Mira och när jag gjorde nåt gråtljud i sovrummet blev han helt stel. På morgonnatten på söndag när jag låg och grät såg han villrådigt runt sej och var skitskraj. HUR ska han klara av att jag får sammandragningar före vi åker in och föda??? Viktig och valid fråga, alltså!)

Men alltså vilken vård på Kvinnokliniken! Är helt tagen. Ett eget rum direkt vi stiger in genom dörren, en sköterska/barnmorska som pratar svenska, fräscha utrymmen, smörgåsar och allt det där. Lite som vår egen privata spa-dag, som Cia uttryckte det, minus smärtan och alla maskiner, hehe. Schysst också att nu ha lite koll på vilken avdelning vi ska rusa till sen när Drakungen är på väg ut. (I ett skede hörde vi en patient som kom in och skrek allt hen orkade. 20 % skrämmande, 80 % spännande.)

Anywho, bebisen har det riktigt bra därinne, har tydligen vuxit lite om jag förstod rätt, och efter lite panacod lättade min huvudvärk och trycket sjönk tillräckligt för att vi skulle få fara hem. För tillfället såg det alltså inte ut som havandeskapsförgiftning, FIU. Nu är vi hemma med order om att komma in direkt trycken far iväg igen eller huvudvärken kommer tillbaka. Och hela tiden går jag förstås runt med en känsla av att den spejar där i bakgrunden, huvudvärken. Men jag får väl bara ta det som det kommer nu och CHILLAXA allt det går!

Så glad ändå, över samhället och vården och allt. Det behövs lite positiva erfarenheter ibland, och dom stryker snabbt över så himla många negativa vårdmöten. Att tack Kvinnis, jag har återfått tron!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar