467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

Stressig bebé

Skrivet av Catariina Salo 15.04.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Gravidbloggen fortsätter.

Vi skulle hämta en ny soffa i dag och hade med oss bärhjälp, dels för att jag är gravid och nojig, dels för att soffan såg tung ut.

För att dra mitt strå till stacken, eftersom jag hade tänkt stå över det mesta av bärandet, erbjöd jag mej att köra paketbilen, alltså pakun. Jag ogillar att köra bil, och ogillar verkligen att köra paku. Men vad gör en inte.

Bärandet gick ändå rätt smidigt, jag hjälpte till en del och allt kändes a-ok. Men när vi sedan skulle iväg från vår gata blev det riktigt jobbigt.

Vår gata, som är en gågata, grävs upp för tillfället så mer än halva bredden är öppna kratrar. Så när jag skulle vända och vrida och backa pakun blev jag så ångestladdad och nervös att jag höll på att kissa på mej. 

Det gick förstås helt bra till sist, men när vi sedan körde iväg fick jag igen en sån otrolig skärande smärta i bebismagen att jag igen var helt säker på att det är kört.

Några minuter därefter började jag må dåligt och tänkte spy för första gången under graviditeten. Ja sen kissade jag nästan på mej av helt vanlig kissnödighet också. Allt det här före kl 11 på morgonen, vill jag ännu tillägga.

Att bära soffor är tydligen helt okej för mej, men att köra paku - det gör jag inte igen förrän den här ungen är på utsidan.

(Pratade sedan förstås med min vän som nyss varit gravid och hon sa att hon också reagerat väldigt starkt på stress under början av graviditeten. Att helt vanligt tydligen. Och att nu tänkte jag om jag kanske bara sku ligga i den där nya soffan då resten av påsk.)

unnamed 8Soffa + täcke + katt = bliss.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar