467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

TÄND ETT LJUS

Skrivet av Catariina Salo 25.10.2017 | 1 Kommentarer

Kategorier:

IMG 4834Som bonus får ni en bild på magan tagen ur en awkward vinkel i en dålig spegel. Håll till godo.

 

Det här var ju en rimlig lista just nu när klockorna snart vrids mot ännu mörkare etc.

Vad ger ljus i ditt liv?
Det är olika vid olika tidpunkter förstås. Ni inser kanske att det just nu är rätt mörkt i lifvet, men det är klart det finns ljus. Jag ser framemot att känna mer av Drakungen i magen (nu känns det mest som förstoppning och bajskorvar som flyter runt i magen). Jag är också otroligt pepp och glad över skrivkursen jag är med på, för nu har jag äntligen typer som så småningom börjar leva i mitt huvud. Det ger mej en rutin och nåt att se framemot, att öppna dokumentet och lägga till några rader.

Hur överlever du höstmörkret? Fem knep.
1. Stearinljus. Alltid och överallt. Det ska finnas en hel arsenal i skåpet vid alla tidpunkter under hösten och vintern, och de ska gärna tändas både morgon och kväll.
2. Musik. Sköna listor med lugn musik som kan tryckas igång när som helst.
3. Böcker. Just nu har jag tagit fram Antti Tuuris Pohjanmaa, en bok jag tänkt läsa i åratal men aldrig kommit mej för.
4. Kompisar. Att kunna umgås med vänner är guld. Vänner och partner. Att bara få ösa ur sej sin höstångest.
5. Katt. En katt är alltid bra att ha, den kan en prata med och klappa. Underskatta aldrig den tröstande förmågan en mjuk päls bidrar med!

Om du inte kan prata med en vän, vem lyssnar?
Som tur har jag vänner jag kan prata med, och som jag sa här ovan så är det GULD. Jag råkar också ha turen att ha en bästis som jag har blodsband till, känns som att vi förstår varann på ett helt annat plan då. 
Sen pratar jag också med psykologer och läkare för tillfället, fast jag inser att det inte är förunnat alla och att det kan vara svårt att komma ända dit. Försök ändå, om det känns som att du behöver det. Annars: skriv. För dej själv eller för internet, ut med allt bara. Det hjälper.

Varför är det viktigt att prata när man har det svårt?
Att prata får en att klara av vardagen, lättar på ångest och håller en i liv. Helt enkelt.

Hur kunde du vara ett ljus för något annan?
Just nu kan jag det inte. Det är förstås viktigt att hjälpa andra, att lyssna och dela med sej och så. Men en måste också känna till sina begränsningar, om en inte själv kan vara ett  ljus i sitt eget liv kan det vara svårt att dela med sej också. Ta på dej syremasken själv före du hjälper barn och medpassagerare, liksom.

Snart är det allhelgona. Vem minns du som har gett ljus i ditt liv? #DelaLjus #JagTänderLjus
Varje allhelgona minns jag min dagmamma Elvi som var en trygghet och en stadig pelare i min barndom. 

En person jag vill skicka extra ljus till i höstmörkret
Till alla er som orkar ta hand om andra, alla som jobbar med människor, som vårdar och ser till att vi har det bra. Tack, ni vet nog inte hur viktiga ni är.

En låt som får mig på bra humör

Fortfarande en favorit.

Kommentarer

  • Simon 25/10/2017 1:48pm (3 år sen)

    Hej, var roligt att du fyllde i blogglistan! Att du inte kan vara ett ljus för någon annan.. jag säger samma som jag skrev på lite skrik bloggen. Det är när det svaga och sköra kommer fram som också verkligt ljus syns. Det kan vara befriande för både den som skriver/talar och den som läser/hör.

Skriv en kommentar