467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

TVÅ HJÄRNCELLER KVAR

Skrivet av Catariina Salo 19.06.2018 | 2 Kommentarer

Kategorier:

För en stund sedan började jag gråta för att jag inte kom ihåg vad granatäpple heter. Hulk hulk, jag har blivit så dum i huvudet, hulk hulk, min hjärna kommer aldrig att börja fungera igen.

Ungefär så.

Lillkommandoran sover max två timmar i sträck nuförtiden, också om nätterna. Hon vaknar, vill ha tissen, somnar om. Så det ÄR ju inte supermegahemskt jobbigt, men faktum kvarstår - jag sover max två timmar åt gången. Och det fördummar mej.

Amningshjärna vet jag inte riktigt vad det går ut på rent vetenskapligt, but I haz it. Det plus att inte ha sovit mer än 2-3 timmar i följd på fyra månader verkar ta ut sin rätt. Samtidigt vill jag inte klaga, för Spunken är ändå ett rätt hanterligt barn. Skriker bara ibland om eftermiddagarna, och sällan ens det numer.

Ändå är det ganska skönt att klaga litegrann. Det borde finnas en Klagande småbarnsföräldrar-grupp på FB där inga glada miner får visas och där man inte behöver försöka pigga upp den som klagar, utan bara konstatera att JA, ALLT ÄR SKIT TA EN BULLE. 

Får väl ta och starta en.

Kommentarer

 • Julie 19/06/2018 2:04pm (2 år sen)

  Man blir smartare igen, lovar <3 amningshjärna är ju egentligen just sömnbrist, eller att man är outvilad när man aldrig får sova tillräckligt länge i ett. Vätskebrist påverkar också.
  Allt är skit, ta en bulle! This too shall pass.
  Psst. Gå med i Det heliga jävla moderskapet på fb. Bästa gruppen, man får klaga på stort o smått.

  • Catariina Salo 19/06/2018 9:25pm (2 år sen)

   ÖNSKAR JAG HADE EN BULLE!!! <3 <3 <3 Tack.

 • Karin/Famnen redo 19/06/2018 9:49pm (2 år sen)

  Oh ja, vad jag känner igen mig! Just de här sömnsnuttarna på max tre timmar. Under de senaste 11 månaderna har jag sovit som längst 4-5 timmar i sträck och det har hänt kanske fem gånger. Dygnsdosen är numera helt dräglig och jag är ingen zombie, men glömmer saker hela tiden. Mest småsaker, men ibland pinsamma saker (som kunders beställningar) och farliga saker (som spisen på!). Och smalltalk funkar inte alls. Om samtalsämnet är något annat än de jag plaskar runt i till vardags så kommer jag bara på att säga: "Jaaa... just de. Mmm." :D

  • Catariina Salo 19/06/2018 10:31pm (2 år sen)

   Oj jestas att jobba (iaf heltid el flera dar i v) just nu vore mardrömmen. Smalltalk går verkligen fetbort också. Haha!

Skriv en kommentar