TVÄTTAR LÄSER ÄTER - EN DAG I TAGET

onsdag 27 september 2017 - 14:33 | 0 Kommentarer

IMG 4046IMG 4030FullSizeRender 3

Jag fortsätter tvätta. Katten är lika intresserad som jag av den nya maskinen. Jag har tvättat alla kläder, alla mattor, alla lakan, alla trasor. Nu har jag inget kvar att tvätta, allt är rent, mjukt och fräscht.

Jag har skrubbat badrummet (efter att bilden ovan togs), lagat och värmt mat, diskat. Läst. Läst självhjälp (?) poesi ungdomslitteratur deckare. Tittat på serier. The Good Wife. Greys Anatomy. Gilmore Girls.

Och hela tiden gnager det där, det dåliga samvetet. Det är inte det här jag borde göra, jag borde göra något helt annat.

Rationellt vet jag att det inte går. Det spänner och trycker i bröstet när jag tänker på listor, mejl, projekt. Jag sover inte om nätterna, jag blir trött av en uppförsbacke, jag bryter ihop lite hipp som happ. Det känns som jag måste rättfärdiga allt, förklara och få andra att förstå. Fast det orkar jag inte heller med.

Så jag tvättar och läser. Klappar katten. Tänker på hurdana saker jag vill och orkar göra, saker som ger mej nånslags känsla av att finnas till. Kommer inte på så många. Så jag tvättar och läser. Jag tänker en dag framåt, längre går inte.

Imorgon åker jag på en efterlängtad resa. Jag får umgås med de bästa typer jag känner i några dagar. Och jag hoppas det ska hjälpa, att det ska bli mjukt behagligt och underbart, att jag ska orka. Vad som händer sen får jag ta itu med senare. En dag framåt, det är så långt det går nu.

Kategorier:

psykisk hälsa

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.