467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

UNICORN RESCUE MISSION

Skrivet av Catariina Salo 13.08.2017 | 0 Kommentarer

IMG 2511

Jag fick en enhörningsbadleksak av Linnéa och Diego när de var till Spanien senast. Jag har länge väntat på att få ta den i bruk, och igår var dagen det skulle hända.

Vi gjorde en liten skogsutflykt på dagen och det var hett, hett. Vi bestämde oss för att köra till Drömstranden i Liljendal för att kasta talvturken (eller jag då). Nå, det var inte så varmt sen längre och jag chicknade out och stod och mesade med med fötterna i vattnet.

IMG 3

Johanna vågade sej däremot i vattnet och fick enhörningen som sällskap. Det blåste rätt duktigt redan vid det här skedet, även om stormen ännu inte hade börjat. Då hände det som inte skulle få hända.

 

IMG 2513

Enhörningen slet sej och simmade iväg! Hjälp!

 

IMG 2514

Johanna försökte simma ikapp den men enhörningen var snabb, det blåste hårt. 

Till sist stod vi alla där på stranden och bara såg den guppa iväg. Jag vinkade sorgset och grät lite, vi ska komma ihåg att jag är gravid och började tänka på hur ensam enhörningen kommer vara i vassen där på andra sidan sjön.

Efter en stund gaskade vi ändå upp oss och insåg att det enda vettiga vi nu kan göra är att starta ett räddningspådrag. Vilket vi gjorde. 

Vi försökte lokalisera var i vassen enhörningen strandat och bestämde oss för att ta bilen och se om vi kanske kunde hitta ett passligt ställe att ta oss ner till vassen.

Sagt och gjort. Vi hittade en bilväg som gick till en sommarstuga, Johanna och jag sprang ner till stugan (ingen hemma) och ut på en strandklippa. Där var den, enhörningen. Men fortfarande för långt borta och instängd i vassen för att vi skulle ha kommit åt den därifrån.

Vi gick tillbaka till bilen och körde vidare. 

Plötsligt såg vi en liten skogsväg, eller mest en traktorstig. Vi bestämde oss för att prova lyckan och se vart den gick.

IMG 2521

I änden av traktorstigen fanns den minsta brygga jag nånsin sett, två båtar och en massa vass. Det verkade som att vi var nära!

Vi bestämde oss för att låna den lilla roddbåten, lämna Mira på stranden för att förklara att det var en nödsituation - ifall någon skulle komma och tro att deras båt blivit stulen. (Tusen tack båtägaren! Du är en räddare i nöden!)

Så rodde vi ut bland vassen utan någon hum om varåt vi skulle.

IMG 2515

Och så plötsligt! Vi såg den! Båda skrek av förvåning och lycka. Där inne bland vassen låg enhörningen nöjt och guppade. Jag tog haken som fanns i roddbåten och räddade det vackra magidjuret.

 

IMG 2522

Mira sa att våra glädjetjut hörts på lång väg. Lyckan var så gott som total.

 

IMG 2516

Ingen i vårt sällskap, utom Johanna och jag, trodde väl egentligen att vi skulle hitta och få tillbaka enhörningen. Det gjorde vi ju, med makt. 

Så vad lär vi oss av det här? TRO PÅ DEJ SJÄLV, alternativt: ha fan inte en stor badleksak i sjön när det blåser.

Snipp snapp snut!

 

PS: Sen stormade det ju riktigt ordentligt på kvällen och alla var livrädda och svettiga. Jag får återkomma till det.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar