467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

VAD HÄNDER NU DÅ?

Skrivet av Catariina Salo 30.11.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

IMG 5660Den här pötkylän vill ha revolution! Hon vill ha en friare framtid och ett mer jämlikt Finland, det är jag säker på. <3 (En favoritunge, se nu på henne?!? Lagom misstänksam mot allt redan från första stund.)

Revolutionen ja, vad ska vi göra för att den ska hålla i sej nu då? Under dagens frågetimme har minister Orpo gett grönt ljus för en riksdagsdiskussion om sexuella trakasserier, och den ska ske före jul. Om jag nu förstod saken rätt. Rätt av Haavisto och Henriksson (i alla fall dom?) att ta upp frågan. Bra att det kommer upp på politisk nivå.

Men vi då, vad ska vi som varken sitter i riksdag eller regering göra?

Personligen har jag inga resurser att göra så mycket, rent konkret. Min själ klarar för tillfället inte av att ta den faktiska striden. Det smärtar, för vem är jag utan min aktivism? Men ni vet hela det där med att själv ta på sej syremasken före en hjälper barn och medpassagerare. Därför är jag också så glad över systerskapet som nu kämpar framåt i bredd, för där ryms också jag med, och jag blir upplyft av mina systrar och hålls med i Kampen.

Jag har ändå förstått att det bubblar, det grundas aktionsgrupper och män(niskor) har börjat tänka över sitt agerande. Det är bra. Det är fint. Låt oss se till att det fortsätter så.

Kom ihåg att stötta dina systrar (och kom ihåg att systrar inte bara är cis-ters!), heja på andra och heja på Kampen. Känn också dina egna gränser. Du är viktig, hur du än deltar i Revolutionen (intalar jag också mej själv konstant när jag känner efter och letar mina egna gränser).

Peace.

IMG 5661

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar