467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

Veckans blogglista: Våren

Skrivet av Catariina Salo 03.04.2017 | 0 Kommentarer

Åh vad fint med en vårlista att förkovra sej i så här genast på måndag morgon! Jag har frilansdag och ska snart ta itu med jobb, men först kaffe och lite tuggummi för hjärnan tänker jag.

Mitt bästa vårtecken för mej osökt att tänka på en teckning jag ritade i lågstadiet. Jag måste ha varit ett barn som lyssnade noga, tog till sej allt som vuxna sa och sedan drog mina egna slutsatser av det. 

Jag följde ofta med pappa på volleybollträningar på söndagkvällar när jag var liten. I omklädningsrummet pratade killarna och gubbarna ofta om "krapula", det var ju ändå söndag. En skolmorgon efter att jag varit hemma i magsjuka frågade läraren framför klassen varför jag varit hemma och jag skanderade glatt "Jag har haft krapula!", för jag hade helt enkelt dragit slutsatsen att krapula är det svenska ordet för ripuli. Läraren var inte helt nöjd med mitt svar.

Men vårtecken ja. 

Jag måste ju ha varit kring sju-åtta, eftersom jag vet att jag ritat en teckning om det här i lågstadiet (i Petalax, där jag gick till tredje klass), och vi har varit i Vasa med mamma och pappa. Pappa har skrockat att "det säkraste vårtecknet är när man ser hur ungdomarna hänger på stan och sitter på fönsterbrädena utanför butikerna".

När vi skulle rita ett vårtecken i skolan har jag ritat två människor som sitter på stenfoten utanför Hovisepät på Nedre torget i Vasa.

Jag kunde inte förstå att min lärare Maj-Britt inte förstod mitt vårtecken.

Någon låt som ger mig vårkänslor vet jag inte om jag har. Det skulle vara nåt klyschigt som The Neighbourhoods Sweater Weather kanske. Eller The 1975s Chocolate. Den kan jag aldrig lyssna sönder, måste vara en av 2000-talets bästa låtar, alla kategorier.

Den här våren läser jag förhoppningsvis mycket. Har helt glömt att blogga om vad jag läst, men som nästa på listan har jag Penthesilea och Män kan inte våldtas (nä, har inte läst den ännu!) och så april-månads fisvläsutmaningen: "en inhemsk klassiker med bokstaven A i titeln eller författarens namn". Nu inser jag att Tikkanens bok ju passar in i utmaningen! NÅ JESS!

Inför våren längtar jag alltid efter att det skulle gå snabbare. Jag är en sommarmänniska, no questions. Jag klagar inte heller på att det är för varmt, inte ens i ett stekhett Indien. (Svettmusctach kan jag däremot klaga på.) Så för mej tar det alltid lite för länge innan blommorna slår ut och jag får ha sandaler.

Min bästa våroutfit är allt mellan dunjacka och läderrock. Det är ju sånt klimakterieväder under våren! Först fryser man och direkt efter rinner svetten. Går ju inte att förutse på något plan hur en borde vara klädd. 

Men helst skulle jag ha korta fladdriga harembyxor och en topp dag ut och dag in hela livet igenom. För det är skönt och trycker inte nånstans.

Mat som jag förknippar jag med våren måste ju vara sparris?

Våren doftar sparriskiss. Höhö.

Om jag måste välja något dåligt med våren så säger jag ... alltså det finns ju massor med dåliga vårsaker också. Typ gatudamm och pollen, men värst är ju ändå vårdepressionen. Jag har drabbats av den flera gånger och jag vet att jag inte är den enda. 

Vårdepressioinen är värre än vinterdepression, för på våren låter världen dej förstå att det blir bättre helt snart, kolla här gror till och med ett frö! SEN KOMMER TAKATALVI OCH SNÖSTORMEN OCH TÄCKER IN ALLT OCH DRAR MATTAN UNDER DEJ. Så jäkla harsh!

Men kanske vi är över den tiden nu? Kanske vi vågar hoppas? Hoppas på livet och ljuset.

Ha en fin vecka! 

 FullSizeRender 2Bonusbild: Jag som vårbebis. OKEJ FINE, här är det sommar redan men hittade ingen vårbild.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar