467C50E1 A368 4961 A903 A515AC31CE2A

"Vi vill inte att sperman kallnar!"

Skrivet av Catariina Salo 07.11.2016 | 3 Kommentarer

Nu sitter jag här med sperma i mina äggledare.

När jag ringde vår klinik imorse och berättade att ägglossningstestat varit positivt igår sa de att vi ändå skulle komma in på ett ultraljud på morgonen. Äggblåsan visade sej vara 15 millimeter och livmoderslemhinnorna såg bra ut (whatever that means) så vi bokade tid till inseminering på eftermiddagen.

Så under dagen har dom tinat upp och tvättat spermeriena.

Vi har haft några olika läkare på kliniken men den här, vi kan kalla henne (ja, alla som jobbar på kliniken är kvinnor, det här kan vi tala om i ett annat inlägg) Dobby, är alldeles speciell. Hon är inte elak på något sätt, men väldigt - ska vi säga - effektiv.

När jag kom in på kliniken från snöstormen på eftermiddagen råkade Dobby bara i korridoren och hon hälsade på mej. Hej sa jag och började baxa mej ur alla lager av kläder jag hade på mej. När jag fått av mej skorna kom hon gående med ett provrör i handen och sa att stig in bara så gör vi det här.

Det var fem minuter före vår utsatta tid och min fru hade inte ännu kommit, hon hade enkom fixat så hon kunde vara med under insemineringen.

Jaha, kan vi vänta lite, min partner är på väg, stammade jag. Vi vill inte att sperman kallnar! sa Dobby glatt och knackade på provröret. Ni kan gå på kaffe efteråt!

Så jag fick genast börja ta av mej byxorna och hoppa upp i gynstolen. Som tur var min partner precis just där, så hon hann ändå med.

Det var inte mycket chitchat där jag låg på britsen med benen i vädret. Nu känns det lite kallt, jag sätter in den här kanylen, nu kan det kännas lite obehagligt! Och obehagligt var det, lite som när man har mensvärk, men inte den där hemska värken, utan det där obehaget på botten av magen.

Så kändes det ännu när vi promenerade hem.

Så nu simmar de små spermierna i mina äggledare och jag kan inte göra något alls för att hjälpa till. Jag ska bara vara som vanligt och om två veckor ska jag göra ett graviditetstest.

Neggo som jag är tror jag väl inte att det leder nån vart, men kanske det ändå skulle vara bra att hoppas lite grann? Nåja, vi får se.

Kommentarer

 • Pamela 10/11/2016 1:51pm (4 år sen)

  Åh va spännande! Hoppas nån kiva spermie hittar fram. Fint att få läsa din blogg igen! Jeee!

  • Catariina Salo 10/11/2016 2:05pm (4 år sen)

   Lol ja! Speciellt hoppas vi att det är en kiva liten en som hittar fram :)))) Puss!

 • Pia 10/11/2016 2:31pm (4 år sen)

  Spännande! Lycka till!
  Vet själv känslan eftersom jag gick igenom ivf före jag fick tvillingar!

  • Catariina Salo 10/11/2016 2:58pm (4 år sen)

   Tack! :)

 • Catta 11/11/2016 10:37am (4 år sen)

  Hej Catzo! Kan du skriva om hur ni valde vem av er skulle insemineras? :) Om de inte är för privat, funderade på det då jag läste dina inlägg...kanske du skrivit om det redan men missade det i så fall. Och bra blogg! Lycka till!

  • Catariina Salo 11/11/2016 11:33am (4 år sen)

   Hej Catta! Ja bra idé, det ska jag absolut skriva om! Kram!

Skriv en kommentar