Mintchokladmoussetårta

Choklad är ett måste på påsken, och denna mousse har endast fem ingredienser!
Vitchokladpannacotta med passionsfrukt

Påsken närmar sig, och jag har ju förstås tips på desserter till påskbordet. Först ut är en pannacotta med vitchoklad och passionsfrukt.
Dadelbollar

Räck upp en hand om du gillar kokosbollar! Då kan jag nästan garantera att du kommer gilla dessa dadelbollar. De smakar exakt som the real deal men utan vitt socker så du kan äta dem om du har en sockerstrejk ;) Jag tycker nästan att de blir godare än vanliga kokosbollar för konsistensen blir lenare men samtidigt segare om du förstår var jag menar. Jag gjorde mina med äkta smör denna gång men har även testat göra dem med kokosolja och det blir minst lika bra! Så vill du göra dem veganska byter du ut smöret mot ½ dl kokosolja/50 g mjölkfritt smör, enkelt! Snabbast går det ifall du använder färska dadlar för de behöver inte blötläggas. Använder du dadlar som finns i påse blötlägger du dem i vatten över natten.
Snickersrutor

Ibland får jag idéer som jag bara måste förverkliga. Dessa snickersrutor var en sådan idé, och om jag är glad att jag gjorde dem, JA! Himlen för alla snickers-älskare, eller för alla som gillar kombon sött och salt. Mjuk mördeg, seg kolasås, salta jordnötter och choklad. Behöver jag säga mer? Ja, vi räknar ju inte kalorierna i denna direkt.. Sedan så har jag inte brutit min sockerstrejk, den håller på ännu, tacka vet jag blodapelsiner! Dessa bakades i februari ;)
Hot chocolate-chocolatechipcookies

Yepp, du läste rätt. Hot chocolate-chocolatechip cookies. Svårt att stava till, enkelt att föräta sig på dem! En söt, seg cookie med chokladbitar i som fylls med chokladsås och marshmallows. Och det passar perfekt att avnjuta dessa cookies med en kopp varm choklad efter en dag ute, eller mysa till det lite extra på skidturen. Sportlovet drar snart igång så då tycker jag definitivt att du ska baka dessa! Det går bra att förbereda dem, frysa in och grädda efter hand, för de är godast nygräddade.
Glasstårta med vaniljvisp
Vi har alla varit där. I butiken. Vid mjölkprodukterna. Köpt med oss en eller två förpackningar vaniljvisp. Ifall vi ska baka den där äppelkakan eller blåbärspajen. Och nu står vi här, med vaniljvispen i kylskåpet och blåbärssäsongen är över och pajen, ja den har inte blivit av. Så vad ska man då göra med vaniljvispen? En glasstårta förstås! Barnsligt god men med kanske lite vuxnare smaker. Ett kladdigt chokladbotten som får sällskap av söt vaniljfyllning med hackad mörk choklad och körsbärssylt. Smaksättningen kan förstås varieras så som du vill ha den, varför inte bara köra med vanilj eller varför inte krossa i oreos, färgglad strössel eller bär! Gör tårtan så den passar din smak helt enkelt. Denna tårta är gjord i en form som är 18 cm i diameter, vill du göra den större gör du 1½ sats av receptet.
Glutenfria daimcookies
Gör din lördag lite bättre med dessa daimcookies. Sega daimcookies som går snabbt att baka och som dessutom passar glutenallergikern och äggallergikern är ett recept som måste testas! Dessa cookies blir även perfekta sandwichglassar, så varför inte slänga ihop en glass på samma gång och gör sandwichglassar till i morgon, om det finns cookies kvar vill säga ;) Klicka → här för att komma till mina olika glass recept.
Kladdkaka med smak av jordgubb och vitchoklad
Midsommarkakan är här. En smak av jordgubbar och vitchoklad ackompanjeras av mandel i denna härliga kladdkaka. Servera den med löst vispad grädde och mera färska jordgubbar och du har en succé! En del av vetemjölet byttes ut mot mandelmjöl för att ge kakan en lite annorlunda smak och konsistens än den vanliga kladdkakan. Ifall det finns gluten- eller mandelallergiker kan mjölet med fördel helt ersättas med en av sorterna.
Zucchinibrownies
Nästa recept i min zucchinivecka är en brownie. En maffig, nötig och chokladig brownie med en chokladglasyr på toppen. För att göra den ännu saftigare och kladdigare tillsattes zucchini i smeten. Brownien bakades i en form som var 20x30 cm, vill du ha den i en långpanna dubblar du smeten och mängden glasyr.