lördag 21 oktober 2017 - 15:22

And so it ends

Mitt första blogginlägg hette "And so it begins", så det verkar mer än naturligt att mitt sista får bära namnet "And so it ends". Ja, det blir faktiskt mitt sista blogginlägg. Före mina sista ord vill jag berätta om livet efter karriären. Hur det har varit. Vad jag gjort. Vad jag ska ta mig till. 

torsdag 7 september 2017 - 16:20

Det är slut

Det har nu gått en dryg vecka sedan jag kom hem till Finland från Universiaderna. Skälet att jag inte har skrivit sen dess är enkelt. Slängde mig in i vardagen direkt och eftersom jag inte förberedde mig på något särsklildt sätt för vardagen innan jag åkte iväg till Taipei, har jag hela tiden varit ett steg efter min egna tidtabell. "Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis". Nu äntligen är läget och vardagen under kontroll igen.

lördag 19 augusti 2017 - 15:12

Det är SHOW TIME

Så är det entligen dags. Tävlingarna börjar imrogon bitti. Jag har äran att simma i första streckan för tävlingarna. Detta betyder att jag och mina kollegor kommer att vara bland de första som inleder Universiaderna. Invigningen var idag. Programmen där brukar vara spektakulära, men i och med att väckarklockan i morgon kommer att ringa klockan 05:45, så skulle det inte ha varit en bra idé att vara med om det i denna hetta. Programmet där håller nämligen på långt över sängdags. Som jag lovade, program och målsättning nedan:

torsdag 10 augusti 2017 - 14:13

Universiaderna i Taipei

Efter ett drygt dygns resande har vi nu kommit fram, sovit ett par nätter och bekantat oss bättre med tävlingsbyn som är byggd för dessa tävlingar. Tävlingsby som jag inte hittar ett bättre ord för, men på finska heter det kisakylä, så det får bli tävlingsby i denna text. Första uttrycket här på allting är fenomenalt. Hakan faller. Kommer att ladda upp bilder efter att jag anlänt till Finland. Detta endast pga. bilders uppladdning med detta internet vi har här, är ingen snabbis grej. Berättar mer om tävlingsbyn i sig senare i inlägget, först lite allmän information om tävlingarna:

måndag 7 augusti 2017 - 13:09

SÅ. LITE. KVAR.

IMG 3

måndag 31 juli 2017 - 21:16

Vad jag kommer att sakna för att jag hatat det

Först av allting kommer jag att be om ursäkt för att denna skrivning inte kanske kommer verka så logisk. Att sakna saker man hatat. Vah?? Jag vet, jag vet. Idrottare är inte alltid rationella. 

torsdag 20 juli 2017 - 20:28

9 to 5 är so last season! Jag kör 6 to 8

Att använda sina timmar effektivt under dagen är något jag lärt mig under min karriär. Jag lever dock för tillfället det mest hektiska skedet hittils i mitt liv vad gäller tidtabell. Skälet är att vi ligger på hård, mycket, effektiv och krävande träning i bassängen, och dessutom det att jag arbetar på heltid. Det är jobbigt, I'm not going to lie. Men jag måste medge att det är någonting i det hela som fashinerar mig. Att komma hem efter en dag man startar hemifrån strax efter 6 på morgon, och först 14 timmar senare igen ställa sig inför dörren. Jag kommer till och med kanske att sakna det hela. 

måndag 10 juli 2017 - 20:31

Vilket jävla FM!!

DETW4xPWAAAaLT1.jpg large©Uimaliitto

Första av allt ber jag om ursäkt för mitt val av språk i rubriken, men finner faktiskt inte en annan beskrivning. Vilket jävla FM! Jag trodde inte det ens vore möjligt att åstadkomma sådana resultat av mig, mer, nu, i detta skede. Allting, ALLTING föll på plats. 

onsdag 5 juli 2017 - 20:14

FM in 3, 2, 1..

Så kör vi. Imorgon 11:10 går starten för första loppet i FM för mig. Här följer lite information om tävlingarna, när jag simmar vad och varifrån resultaten hittas: 

tisdag 27 juni 2017 - 10:20

Inför FM part 1.

7 dagar till FM.

Om en vecka denna tid är första tävlingsdagen över i FM i Tammerfors. Vanligtvis brukar jag i detta skede redan vara fullt taggad, lite nervös, smått fundersam och göra allt för att bygga upp ett oknäckbart självförtroende inför tävlingarna. Jag brukar till och med vara en smått avskyvärd person inför stora mästerskapstävlingar i och med uppbyggandet av självförtroendet. (Snälla sig att detta fenomen gäller även andra idrottare och inte bra mig?!) Denna gång är allting dock lite lugnare.