Inför FM part 1.

tisdag 27 juni 2017 - 10:20 | 0 Kommentarer

7 dagar till FM.

Om en vecka denna tid är första tävlingsdagen över i FM i Tammerfors. Vanligtvis brukar jag i detta skede redan vara fullt taggad, lite nervös, smått fundersam och göra allt för att bygga upp ett oknäckbart självförtroende inför tävlingarna. Jag brukar till och med vara en smått avskyvärd person inför stora mästerskapstävlingar i och med uppbyggandet av självförtroendet. (Snälla sig att detta fenomen gäller även andra idrottare och inte bra mig?!) Denna gång är allting dock lite lugnare.

Delvis är det skönt, och delvis lite skrämmande. Skönt eftersom jag klarar av att hålla tankarna på annat, kanske tack vare att dagarna går till arbetet och kvällarna till att återhämta sig från 1-2 träningar och full jobbdag. Jobbigt däremot för att känslan i vattnet på träningarna varit lite sämre än normalt denna tid inför FM. O andra sidan ska den enligt all logik vara det, i och med att vi inte kommer att toppa mycket inför FM, men en idrottare tänker inte alltid så logiskt. Den tänker att det är 7 dagar kvar, och varje dag blir det endag mindre. Det ska kännas bra hellre snabbare än nu. Händer det inte, är det mer fel än bra i helheten. 

Tacksamt nog har jag smartare tränare än vad jag själv är. Speciellt pappa. Han är säkert som bäst i dessa situationer. Han vet vad det går ut på. Han har sett allting tidigare. Han vet precis i vilket snöre han ska dra i för att få känslan bättre, vare sig det gäller fysiskt eller mentalt. Men så är det kanske när man tränar sin egen son, som sist och slutligen ändå är special tailored by him. Allting liksom faller småningom på plats. Bit för bit. Och vi har ännu 7 dagar på oss. För att vara riktigt ärlig behöver allting inte stämma ännu ens onsdag kväll. Det räcker att allting känns så bra som de kan, fysiskt och mentalt, på torsdag morgonen då uppvärmingen drar igång. 

Bara skit (ursäkta utrycket) har det dock inte varit. Än en gång måste jag hänvisa till pappa (faija se tarkoittaa antaa posia) som orka påminna om att njuta. Att njuta fullt av det kommande. Man har bara en sista säsong, och ett sista FM. Och det kommer att vara de sista 7 dagarnas tema. Att varje dag njuta mer och mer, och genom det söka fiilisen för FM. Inte överladda, inte underladda. Känslan berättar nog, när allting är bra och det är dags att tävla. 

Före FM tänker jag kort skriva om mina målsättningar och berätta var man snabbt hittar resultaten om någon är intresserad av de. FM kommer nämligen detta år att vara av hög standard. Mark my words. Vi kommer se många grenar med högre standard än någonsin tidigare i FM och även på sträckorna jag deltar i kommer för första gången sedan många år i FM finska rekord hållaren och OS-simmaren som bor och tränar i USA, Matias Koski att uppträda. Att simma mot honom i mitt sista FM; kan man be om mer?

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.