It's official!

måndag 19 juni 2017 - 18:57 | 0 Kommentarer

uinti valinnatNu är det klart. Valen är gjorda. Svart på vitt. Universiaderna ÄR ett faktum för min del.


För det första vill jag, ifall någon idrottare råkar läsa denna blogg, och allmänt även, säga ett stort grattis för valet till alla valda till universiaderna. Olympiska kommitten gjorde igår, exakt två månader före invigningen av tävlingarna sina första val av idrottare till universiaderna. Ovanför hittar ni bild på oss simmare som åker och hela nyheten samt de andra grenars idrottare hittar ni här. Kul att se representater från så många grenar och dessutom rymdes några från tidigare bekanta även med. Vasabladets korta men väldigt informativa annons om saken hittar ni här.

Tävlingarna ordnas datumen 19.8-30.8 men exakta datum för ankomst och hemresa är ännu öppet.
Valet till tävlingarna kommer inte precis som en överraskning för mig, men eftersom tävlingarna inte hade några konkreta tidskvalsgränser så var valet inte i "egna händer". Nu är de dock gjorda. Denna valgång valdes 41st. idrottare från olika grenar, vilket bildar cirka hälften av alla finlänadre som åker till tävlingarna. Samtliga laggrenar har ännu inte utnämnt sina deltagare, så majoriteten av den resterande hälften består av dem och möjligtvis är inte heller alla simmare ännu valda, det vet vi inte.

För att vara ärlig hade jag förväntat mig ett större jäng simmare men som det ser ut har olympiska kommitten trots det stora intresse och icke-konkreta tidskval, bestämmt kriterier på sina val. Främsta kriterierna var att idrottaren förväntas placeras inom de 16 bästa i indivuduella grenar och inom de 8 bästa inom laggrenar. Mer om mina egna personliga målsättningar kommer jag skriva om i ett senare inlägg före tävlingarna.

Vi har redan för ett par månader sedan meddelat vilka simgrenar vi skulle vilja delta i (i mitt fall 200m frisim, 400m frisim, 800m frisim 400m medley och 200m fjäril), men som syns på bilden ovan, får vi veta de exakta grenarna vad var och en deltagare får simma senare. Dock torde det inte komma större överraskningar i dem heller. Hur som hellst, är huvudsaken för mig att mitt deltagande nu är faktum.

Det mest roliga med valet var att innan vi själva hade märkt valet, fick jag en uppdatering och ett grattis till valet via Twitter av Minna Kallasvuo (jobbar som sportjournalist på Pohjalainen, toppen journalist faktiskt), att jag blivit vald. Det var kul delvis eftersom detta är saker man oftat vet först själv men mest av allt eftersom det visar att folk, i allafall någon, har ett äkta intresse för de kommande tävlingar.

Väldigt skönt att numera endast få koncentrera sig på en sak - bli bättre dag för dag, för att i universiaderna förhoppningsvis vara den bästa idrottaren jag under min karriär varit.

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.