Vi > jag

söndag 4 juni 2017 - 10:40 | 0 Kommentarer

För att ni läsare ytterligare ska kunna lära känna mig och förstå vilka personer det är jag talar om i kommande texter tänkte jag kort presentera de främsta personerna som möjliggjort min karriär, samt detta projekt. Främst handlar det om familjemedlemmar, förstås, men vill även nämna några andra personer som hjälpt mig och varit guldvärda. 

Dessutom brukar jag då jag talar om någonting angående saken favorisera det personliga pronomet "vi" före "jag". Enkla orsaken är den att jag endast är en bråkdel av allting. Ingen idrottare fungerar ensam. Det man ser utåt är vad idrottaren presterar, men varför den preseterar som den gör är ofta till stor del tack vare personerna och nätverket den har bakom sig. Det minsta jag kan göra för dem som stått bakom mig är att genom "vi" lyfta fram även dem. Jag vill gemensamt tacka alla ni understående. Utan er skulle ingeting av det som hänt varit möjligt, och utan er skulle inte Eetu Piiroinen vara den Eetu Piiroinen han är idag.  

Mamma, Tua Piiroinen

Fungerat som tränare för mig den största delen av min karriär. Har alltid kunnat skilja på rollerna mamma och tränare. Har aldrig klagat på det oändliga kockande, lagande och fixande av mat. Har aldrig pressat och tvingat till någonting, men har gjort det väldigt klart att vid val står man själv för konsekvenserna. Trots att båda barnen flyttat hemifrån är det mamma vi ringer då vi själva inte har svaret till livets ekvationer. Hon vet bäst. Att komma till mamma är det bästa, tills du anser att du hemma hos dig själv igen måste göra allting själv.. Är även chef i familjen Piiroinen. 

Pappa, Mika Piiroinen

Även fungerat som tränare för mig största delen av karriären. Det sägs like father like son. Vi är inget undantag. Vi har genom åren skapat en stark kemi. Vi vet vad vi menar utan att säga det. Grundar sig på ärlighet. Jag säger rakt vid dålig dag, och han säger ännu rakare vid dålig prestation. Pappa är den som lärt oss att vara ambitiösa, vad det än vi väljer att göra. Läs mitt motto av honom på sidan "OM MIG". Vet och kan mera om allting än sina barn. Gör honom därför omöjlig att vinna i konflikter. Har även oslagbar humor. 

Storasyster, Anna Piiroinen

Tagit sin roll som storasyster väldigt allvarligt. Tolererar ingen stolthet hos mig, utan tar ner mig på jordytan direkt. När hjärncellerna delades mellan henne och mig, fick jag silver. Ända person jag vet som har 25 timmar i dygnet och 8 dagar i en vecka. Har alltid en för mycket boll i luften, men gör ändå allting till slut bättre än någon annan. Slutade tävla med henne i smarthet och produktivitet dagen jag föddes. Ända kvinnan jag vet som tackvare pappas yrke i försvarsmakten, klarar av att vara färdig från vilket utgångsläge som hellst att fara iväg inom 5 minuter. Vi kallar det "viiden minutin lähtövalmius". 

Flickvän, Sini Fröblom

4,5 år ihop. Första 3,5 åren i distansförhållande, nu under samma tak. Tidtabellen i förhållande gått fullständigt enligt min visselpipa. Det lovar jag att ändra på från och med hösten! Simmat själv som yngre (hon var som junior faktiskt bättre än mig), så varit oerhört värdefull som stöd.  Bestämmer hemma hos oss. Är även hjärnan i vårat förhållande. Undviker situationer men Sini och Anna på samma ställe, är i den situation av feedback oftast ganska kraftlös.

 

Jag vill dessutom nämna följande namn:

Stefan von Knorring. Bästa läkaren jag träffat. Känner mig som sina egna fickor och kan nuförtiden över telefon säga vad som är fel på mig vid behov. Har inte till denna dag ens gissat fel diagnos för mig. Fungerar i Helsingin Urheilulääkäriasema. Har ni problem; this is your man! 

Christopf Treier. Agerat mental coach för mig. Var ska jag börja. Den erfarenhet, vishet, kunskap som Cristopf har, har varit oersättlig. Bara att sätta sig ner och prata med honom i 20 minuter verkar göra dig till en starkare människa. Rekommenderar åt alla att delta på hans föreläsningar eller workshoppar! 

Kalle Lydman. Fungerat som tränare under senaste året då pappa inte kunnat vara i simhallen. Ung tränare, som redan nu är bra men en dag kommer blir bäst. Hoppas verkligen jag får jobba med honom efter min karriär. 

Kompisar/Bröder. Tänker inte räkna upp namn här. Ni vet vem ni är. Bröder! 

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.