sevendaysxbernys

Citron- och vitchokladmousse toppad med passionsfrukt

Skrivet av Hallon & Praliner 27.03.2018 | 1 kommentar(er)

pacc8ask28

En efterrätt till påskhelgen, citron- och vitchokladmousse toppad med passionsfrukt.

Läs hela inlägget

Mangoglass

Skrivet av Hallon & Praliner 09.03.2018

indiskt34

Här kommer ett recept på en enkel och frisk mangoglass som är gjord helt utan tillsatt socker. 

Läs hela inlägget

Key Lime Pie med italiensk maräng

Skrivet av Hallon & Praliner 25.02.2018

key lime pie2

En återkommande favorit bland efterrätter är Key Lime Pie, istället för att servera den med vispad grädde, toppade vi pajen med italiensk maräng, det är snäppet godare tycker vi. Kombinationen av den krispiga bottnen, den syrliga limen och den söta marängen gör Key Lime Pie till en perfekt efterrätt.

Läs hela inlägget

Mörk chokladmousse med smak av kaffe

Skrivet av Hallon & Praliner 25.01.2018

pasta5

En chokladig efterrätt är alltid välkommen. Den här chokladmoussen är gjord av mörk choklad och har smak av kaffe. Vi toppade den ganska kraftiga moussen med några friska hallon. 

Läs hela inlägget

Citron- och limesorbé med blåbärsmaräng och brynt vitchoklad

Skrivet av Hallon & Praliner 20.01.2018

vinter2

Den här sorbén är ett perfekt avslut efter en mäktig middag! Den är frisk och syrlig och slinker lätt ner! Vill du ännu göra sorbén lite festligare så kan du servera den med smulor av blåbärsmaräng och brynt vitchoklad!

Läs hela inlägget

Parfait med blåbär och lime

Skrivet av Hallon & Praliner 11.01.2018

cheesecake1

Parfait är en snabblagad, god och fräsch efterrätt som är lätt att variera enligt de bär och frukter som man råkar ha hemma. Dessutom går den bra att göra i förväg och bara ta fram den från frysen i slutet på middagen. Denna gång smaksatte vi vår parfait med blåbär och lime.

Läs hela inlägget

Vispad pannacotta med pepparkakscrumble och persimon

Skrivet av Hallon & Praliner 17.12.2017

jul4

En julig efterrätt att servera på julmyset, glöggminglet eller varför inte som efterrätt på julafton.

Läs hela inlägget

En blåvit efterrätt för Finland med smak av vanilj och blåbär

Skrivet av Hallon & Praliner 05.12.2017

sjalv8

Självklart skall Finland 100 år firas med en blåvit efterrätt! :) Vi gjorde en härlig blåbärspaj med vaniljmaräng och blev mycket nöjda med resultatet.

Läs hela inlägget

Smördegspajer med äppel och kanel

Skrivet av Hallon & Praliner 27.10.2017

lasagne3

Smördegspajer med äppel och kanel som toppas men en syrlig kräm gjord av creme fraiche. En höstig efterrätt med lite julig touch som även funkar bra till eftermiddags- eller kvällsfikat. 

Läs hela inlägget

Ugnsbakade fikon med pannacottasås och pekannötskrisp

Skrivet av Hallon & Praliner 07.10.2017

bolognes11

En mycket enkel och smakrik efterrätt. Efterrätten är bra eftersom den går att förbereda till stor del på förhand, både pekannötsflarnen och pannacottan till såsen vilket gör att det är en perfekt efterrätt att bjuda gästerna på när du vill hinna umgås mera och inte stå i köket hela kvällen.

Läs hela inlägget