måndag 7 augusti 2017 - 15:28

Min första styrkelyft tävling

Veckoslutet efter vår förlovningsfest var det dags för min första styrkelyftstävling!

Jag har ju tidigare endast tävlat i bänkpress men i år bestämde jag mig för att också tävla i styrkelyft. Styrkelyft innebär att man förutom bänkpress också tävlar i knäböj och marklyft under samma tävling.

IMG 20170722 WA0002

Tävlingarna inleds med tre lyft i knäböj sedan tre i bänkpress och sist tre marklyft. Det bästa resultatet från de tre olika grenarna räknas sedan ihop och man får totalvikten och den avgör vilken placering man får.

 

Nå, hur gick det då?

Jag kvalade till FM och lyfte totalt 345kg. Jag hade sovit lite dåligt och fick inte riktigt i mig någon mat före eller under tävlingen så det skulle ha kunnat gå bättre, måste lösa matsituationen till nästa tävling.

IMG 20170807 153603

Knäböjen kändes helt okej, jag lyfte 120kg i knäböj på andra lyftet. 

Bänken var jag ganska besviken på. Jag fick upp 85kg på andra lyftet.

Marklyftet gick också helt okej, 140kg kom upp också det på andra lyftet.

 

Så överlag är jag helt nöjd med tävlingen, men det finns mycket att förbättra. Nästa tävling är om dryga 3 månader och då är det SFI-mästerskap i styrkelyft. Då ska jag kunna äta efter invägning och under tävling. Målet är också att förbättra i alla tre lyften. 

IMG 20170807 153636

Wish me luck!

 

 

torsdag 3 augusti 2017 - 16:00

Vår förlovningsfest

Tänkte berätta lite om vår förlovningsfest vi hade i mitten av juli. 

 

Vi firade vår förlovning hos mina föräldrar och vi hade verkligen tur med vädret. Vi började dagen med en fest för släkten med kaffe och tårta och på kvällen kom våra vänner, då vi grillade, lekte lekar och badade bastu.

IMG 20170715 WA0011

 

På fredag tog jag ledigt från jobbet för att baka och ställa till inför festen. Jag, min kära mor och min svägerska bakade hela dagen. Männen i huset städade och klippte gräset. Det var som att hela familjen var på arbetsläger. Jag var helt förvånad över hur inget brändes vid eller förstördes. Alla våra bakverk blev lyckade och inga störra missöden skedde. 

 

På festdagen vaknade jag en sjutiden och bestämde mig för att köra en hemmaträning på gräsmattan innan resten av familjen vaknade. Det var en riktigt bra start på en underbar dag.

 

IMG 20170716 WA0004

Som jag berättade tidigare var vädret optimalt. Inte för varmt och inte för kallt. Alla var glada och umgicks med varandra. Ingen spottade ut kakan vi bakat och Toffe svettades inte sönder i sin väst jag tvingat honom att ha. 

 

Kvällsfesten var lika lyckad. Våra vänner började droppa in en sjutiden. Vi hade lite lekar för att jag är en lärarinna i själ och hjärta och för att folk skulle lära känna varandra lite bättre. Vi hade klassiska lekar som pennan i flaskan, spränga ballonger, gissa gåtor och music quiz. 

Sen värmde vi upp bastun och grillen och folk umgicks med varandra. Klockan var väl vid 3 snåret när jag äntligen fick stänga mina trötta ögon.

 

IMG 20170715 WA0010

Vi var supernöjda med vår fest. Tack till alla som kom och tack för alla otroligt fina gåvor vi fick. 

 

På söndagen var jag så trött! Om det är såhär tungt att ordna en förlovningsfest krävs det mycket återhämtning innan jag ens kan överväga att ordna ett bröllop.. Hjälp!?

onsdag 2 augusti 2017 - 16:00

Våra förlovningsbilder

Idag tänkte jag dela med mig av våra förlovningsfoton som den underbart talangfulla Sofia Ylimäki-Lindqvist tagit! 

 

Elin + Christoffer 00023

Vi bestämde oss för att ta bilderna på kvällen så att vi skulle få ett fint ljus. Problemet var att C hade jobbat övertid och skulle börja klockan 6 varje morgon den veckan så han var trött. Väldigt trött. Det i kombination med att inga kläder passade på mig bådade inte gott inför fotograferingen.

 

Elin + Christoffer 00018

Så bara en halvtimme innan fotograferingen hade jag hunnit byta om ca 20 gånger och varje gång svor jag över modeindustrin och hur ingen förstår att det finns kvinnor som har stora bröst, breda höfter, breda axlar och en överdimensionerad röv.

Så den övertrötta fästmannen står och väntar på att han ska få veta vad han ska sätta på sig, eftersom våra outfits måste ju matcha och den överdimensionerade röven inte passar i något..

 

Elin + Christoffer 00003

Och ÄNDÅ (!!?) lyckas Sofia ta underbara bilder av oss!

 

Elin + Christoffer 00001Elin + Christoffer 00033Elin + Christoffer 00034Elin + Christoffer 00039Elin + Christoffer 00019

Jag älskar denhär mannen. Mest för att han orkar med mig.

tisdag 1 augusti 2017 - 09:50

Blogglista om jobb och karriär

Förra gången jag bloggade var det dagen före midsommar och då var planen att jag skulle blogga mera. Det sket sig. Så nu lovar jag inget för jag kan tydligen inte hålla det. 

Idag tänkte jag fylla i blogglistan om jobb och karriär eftersom jag börjar vara seriöst taggad på att skolan ska börja igen. Ser fram emot att fylla i schemat i min kalender, krångla med något slöjdprojekt och vara "tvungen" att ha byxor på mig på dagen. (lite skämt, mycket sanning)

 

Så nu kör vi! 


När jag var liten ville jag bli: 

Vad jag kommer ihåg hade jag ingen stor dröm om något yrke när jag

 var liten. Det finns många som har drömt om att bli lärare sedan de var små, jag bestämde mig för att bli lärare några månader innan ansökningstiden gick ut.


Nu jobbar jag som/studerar jag till:

Jag studerar till klasslärare och trivs superbra med valet. Jag är nog en lärarinna, inte bara mellan 8-16 utan dygnet runt. Jag berättar t.ex. saker alltför tydligt, vilket alla i min närhet är väl medvetna om. 


Det här har jag jobbat med under min karriär:

Jag har sålt sommarblommor, varit simlärare, dragit olika slags gymnastiktimmar för barn, vuxna och pensionärer (inte samtidigt), jobbat på åldringshem och jobbat på dagis och skolor. I juli har jag också målat några hus.


Det bästa med mitt jobb eller utbildning är:

Att jag är säker på att jag vill jobba med det i framtiden. Att gå i skola känns därför inte onödigt eller slöseri med tid. 

IMG 20170304 WA0000

Iaf till 90% av tiden. När man läser till en finska grammtik tent kan mycket kännas värdelöst.


Så här ser en vanlig dag ut på jobbet:

Nu jobbar ju inte jag fulltid och det finns ingen rutin på peffan, alla dagar ser lite olika ut. Men ofta sitter jag och lyssnar när något professor föreläser, dricker kaffe och slöjdar.

IMG 20170202 WA0000

Ibland får man ligga på en madrass och leka med iPads..

Ett karriärsmål jag har:

Just nu är ju målet att bli färdig och helst inom utsatt tid. Sedan är väl målet att få en anställning. I Österbotten kan det vara ganska svårt. Som det största målet och det mål som jag säkert aldrig får bekräftat är att eleverna kommer att gilla mig och respektera mig och att jag faktiskt klarar av att lära dom små liven något.


Det här är min roll bland kollegorna/i klassrummet:

Jag är väl den högljudda, pratsamma typen. (någon som är chockad?)


Ett arbete jag inte skulle kunna ha:

Tyvärr måste jag säga att jag inte skulle klara av att ha ett jobb där jag skulle jobba helger, kvällar och nätter. Stor applåd till de som får det att fungera med familj och socialt liv. 


Mitt drömjobb:

Måste vara tråkigt och realistisk och säga lärare. Om jag ska vara orealistisk skulle jag vilja säga idrottare. 

IMG 20170105 170337

torsdag 22 juni 2017 - 16:18

Den mest negativa midsommar listan

Tänkte fylla i midsommar listan nu dan före dopparedan.. Är inte speciellt taggad och just därför har det också dröjt lite med listan denna vecka..

 

Det här är planerna för midsommar: 

Idag är det torsdag, i morgon är det midsommar afton och jag har INGEN aning om vad jag ska göra på kvällen. Tar ingen stor stress över det dock. 

Det bästa med midsommaren är:

Att det är en tre dagar lång helg?

Det sämsta med midsommaren är:

Att det aldrig blir som man tänkt sig, att man alltid får gräva fram sin vinterjacka och att korvarna alltid bränns vid.

PicMonkey Image
En tradition jag inte bryter: 

Har inte riktigt några traditioner alls när det kommer till midsommar. Jag har de tre senaste midsommrarna jobbat och innan det firade jag midsommar på olika ställen varje år, med olika människor. Jag har ingen fast tradition, tyvärr.


Ett måste på midsommarbordet:

Ny potatis och sill är ju nog en klassiker. Grillad mat med olika sallader. Sommar mat helt enkelt.


Tre tips för en lyckad kväll:

Skulle gärna få några sådana tack! 

 

269008 10150230009871806 1772324 n

 

Jag firar/firar inte midsommar för att:

Jag firar midsommar för att det hör till att fira. 

Ett starkt midsommarminne:

När jag var liten fick vi alltid egna 0,5l limsa flaskor på midsommar. Det var livet.

Om jag inte minns fel så blev jag också "inlåst" på en ö på midsommar eftersom ingen var tillräckligt nykter för att köra båten till hamnen så jag och mina kompisar fick sova på ön ofrivilligt. 

 

Mellan historierna skiljer det sig ca 10 år..

tisdag 20 juni 2017 - 12:43

Är jag redo att sätta på mig klackarna igen?

Igår frågade en kär vän till mig om jag nånsin ska tävla i body fitness igen och jag blev nästan lite ställd.

 

Det är länge sedan jag ens har tänkt tanken på att tävla i body fitness och jag har inget svar på frågan. Men jag tänkte endå flumma fram ett inlägg.

 

De positiva sidorna med body fitness är att jag älskar tävlingen, att dedikera sitt liv i flera månader och så få utdelning på tävlingen. Jag är aldrig nervös på body fitness tävlingar, jag är säker, trygg och har hur mycket självförtroende som helst. Det som jag inte gillar med body fitness är själva träningen. Eller ja, jag tycker om att träna styrka mer än att pumpa muskler. Jag älskar att bara ta tag i stången och grisa upp vikten. Jag tycker om att bara göra några reps och faktiskt vara stark. Dock har jag lite problem med tävlandet i styrkelyft, ca 24h mår jag så dåligt att jag överväger att inte tävla alls.

 

Jag är inte helt säker på om jag vill tävla i body fitness bara för att få vara i form eller för att det är något som jag vill göra. Det som jag vet nu är att jag inte har lust just nu. Idag, i morgon och i över morgon kommer jag inte ha lust att tävla. Men kanske i januari då licensen ska betalas. 

 

Jag planerar inte mina tävlingar för långt på förhand. Det har jag aldrig gjort. Så tills vidare har jag inplanerat endast styrkelyft tävlingar för detta år. Nästa års tävlingar har jag och kommer jag inte planera förräns i vinter.

 

PicMonkey Collage

Två FM silver i båda grenarna. Hade inte tänkt på det tills jag hittade dessa skatter på datorn. Lika lycklig på båda bilderna. Jag kommer ihåg att jag var besviken på formen på body fitnes FM och på bänk FM var jag besviken för att jag inte gjorde personbästa och att jag missade PB på en liten banal signal. Så jag har väl saker ogjort i båda grenarna. What a pickle!

tisdag 30 maj 2017 - 15:59

Träningslistan!

Nu har det väl varit lite väl tyst här på bloggen..?

Tänkte jag skulle bryta denna svacka med Sevendays träningslista!

 

Träning för mig är: Tävling, terapi och utmaning.

Min favoritträning: Styrketräning och träning som utmanar mig.

FB IMG 1485633656974

Som denhär träningen.. väldigt utmanande ifall någon missade mitt ansiktsuttryck ;)

 

Det bästa med att träna: Att jag kan få ut mina aggressioner och att jag kan se framsteg i träningen. Det är också väldigt roligt att se att styrkan kan hjälpa i vardagen. Matkassar är lätta att bära och korkar är inget problem att öppna!


Det sämsta med att träna: Att det är tidskrävande. Spenderar ofta två timmar på gymmet vilket stjäl mycket tid från att umgås med vänner eller chilla i soffan.


En sport jag skulle vilja pröva: Jag har testat på det mesta när jag gick i Norrvalla men en grej är curling, då var jag borta så det har jag aldrig testat på..

46529 1445483572096 1434677 n

Här till exempel hoppar jag från dendär stolpen som jag just hade klättrat upp i. 

 

En träningsgren jag inte förstår mig på: Eftersom jag inte är och kommer högst antaligen aldrig bli en löpare förstår jag mig inte på typ maraton.. Som för min egen del alltså. Annars tror jag att jag har förståelse för alla sorters grenar.. Kanske dart och shack som väl klassas som sporter vilket jag kanske inte riktigt förstår..


Därför tränar jag: Jag tränar för att jag mår bra av det och för att det har gett mig så mycket, inte bara medaljer och pokaler utan tävlingsresor, upplevelser och vänner. Jag har också lärt känna min kropp och blivit mentalt stark av träning. Jag tränar förstås också för att bli stark och för att bygga muskler.

946885 375157569268150 1183156658 nEn bild från EM i Santa Susanna där jag knep en bronsmedalj.

 

Mina träningsmål: Ett stort mål är att ta 500kg i totalen, alltså sammanlagda kilomängden i bänkpress, marklyft och knäböj. Just nu ligger totalen på 

Bänkpress: 100kg

Marklyft: 140kg

Knäböj: 110kg

= 350 kg

Ett annat mål är att någon gång tävla igen i Bodyfitness och vara i mitt livs bästa form.

Två lite mindre mål är att tävla i styrkelyft och att göra personbästa i de tre stora (bänkpress, marklyft, knäböj)

IMG 20170105 170337

lördag 29 april 2017 - 17:17

En förlovningshistoria..

Japp, ni läste rätt. Jag och Christoffer har förlovat oss!

 

Elin + Christoffer Sofia Ylimaki Photography 25Fotograf; Sofia Ylimäki-Lindqvist

 

Den 25.3, en lördagskväll, åt vi god mat och drack vin. Helt omedveten om hur kvällen skulle sluta, satt vi på balkongen, jag pladdrade på om hur jobbigt jag hade det med skola, deadlines, träning, tävling och jobb. C satt helt tyst brevid mig. Mörkret hade lagt sig och stjärnorna tittade fram. Jag började frysa och ville in, så jag steg upp. C tog mig i händerna och sa att han ville fråga mig något. Då steg han ner på ett knä, tog fram en ring från jackfickan och frågade ifall jag ville gifta mig med honom. Mellan glädjeskrik, tårar av glädje och förvånad och allmänna chockfasoner han jag säga JA! flera gånger innan jag ens hade registrerat ringen..

 

Vi valde att alla våra nära skulle få upptäcka förlovningen, så det var först på påskhelgen som våra familjer fick reda på att vi var förlovade. Beslutet att inte säga något utan att folk fick upptäcka själva var så roligt! Det var också lite jobbigt att inte säga direkt för det tog det väldigt länge för många att upptäcka ringen. (you know who you are ;)) 

 

Japp, nu är vi i alla fall förlovade. Något bröllop blir det inte i sommar, vi ska njuta av förlovningen ett tag tror jag.

 

Elin + Christoffer Sofia Ylimaki Photography 7Fotograf: Sofia Ylimäki-Lindqvist

onsdag 29 mars 2017 - 21:53

Hur gick det med veggoveckan?!

Mitt i denna fartfyllda vecka med tre kurser slöjd, sista dagarna på praktiken, sista träningsveckan innan tävlingar och pampas hinner jag nu plötsligt också knåpa ihop ett blogginlägg! Denhär veckan är helt galen och jag bara längtar till lördag då jag bara ska slappa hela dagen. 

 

Men jag tänkte iaf utvärda min veggovecka som jag hade förra veckan. Hur gick det för mig?

 

Det gick faktiskt så bra att jag bestämde mig för att fortsätt äta vegetariskt. Jag tyckte det gick väldigt bra att inte äta kött och jag gillar att jag får i mig mycket mera grönsaker nu. Som typ 100% mera grönsaker, haha. Jag har nog inte märkt av någon kroppslig skillnad, inte negativt eller positivt och det är också en av orsakerna till varför jag vill forstätta, jag vill se om jag kroppsligt påverkas av detta. Jag har dock njutigt av maten på en helt annan nivå denna vecka och det har inte alls varit så jobbigt som jag trodde det skulle vara.

 

På måndagen kände jag mig faktiskt lite lost. Men redan under förra veckan hittade jag två favoriter som jag alltid kan falla tillbaka på eftersom det är enkelt, snabbt och gott. Safecards helt enkelt. Jag har i princip alternerat mellan sallad med linser, feta och halloumi och grönsakssoppa med linser och groddar eller brödkrutonger som topping. 

 

Denna vecka har jag inte riktigt haft tid att experimentera med mat men tack för tipsen jag fått hittills, keep them coming för nästa vecka tror jag har mera tid och kan börja testa ut lite mera recept! 

 

 

Vegetarisk mat

måndag 20 mars 2017 - 21:59

Veggovecka!

I helgen skakade jag och min vän hand på att bara äta vegetariskt denna vecka. Detta betyder att jag inte har en blekaste aning om vad jag ska äta på dagarna.

 

Jag ska äta endast vegetariskt vilket betyder att jag kommer att äta produkter från djurriket och lämnar endast bort rött kött, fisk och fågel. Men man har ju alltid gjort mat kring kött och nu ska jag ju göra mat kring ööh.. bönor? Då kommer vi till nästa problem. I need protein! Så jag måste var lite mera uppmärksam med att få i mig tillräckligt med protein. Tror dock inte att det kommer att bli ett så stort problem. Kan ju skarva i mina måltider med ägg, kvarg och mjölk. Det är inte så svårt att få i sig 160g protein per dag.

 

Det ska bli riktigt spännande att testa på vegetarisk mat. Äter annars väldigt lite grönsaker, fastän jag vet hur bra det skulle vara för mig att göra det. Tror att detta lilla projekt kommer att ge en liten boost till mitt grönsaksätande.

IMG 20170320 192615

Ikväll åt jag en sallad med gurka, tomat, paprika, rödlök, munggroddbönor och fetaost, batatmos och en veganbiff av ärter. Och jag njöt verkligen av den måltiden. Skitgott!

 

Har ni tips på superbra vegetariska rätter så kommentera här under, kan ju inte leva på batatmos och veganbiffar hela veckan.