fredag 22 juni 2018 - 15:52

"trevlig" midsommar

Tänkte kika in här innan midsommaren officiellt kickar igång. I det här vädret har ni ju inget bättre för er så ni kan ju lika bra läsa lite bloggar ;)

 

Vi stanar hemma denhär midsommaren, ikväll ska vi äta god mat och dricka lite vin. Vi ska också på en bröllopsfest på söndag, riktigt trevligt. Är ju inget stort fan av midsommaren, eller andra högtider i allmänhet. Ofta planerar man för mycket och har höga förväntningar. Lika bra att vara negativ så blir man inte besviken. (Är lite sarkastisk) 

 

IMG 20180622 2

Jag har hunnit skriva lite på gradun idag, ifall jag inte har sagt det är gradun mitt sommarjobb i år. Så tack alla skattebetalare för det studiestöd jag lyfter i sommar. Vi har också städat vår lägenhet och varit ute med Molly i ösregnet.

 

Avslutar med en bild av Molly på stranden igår, vi tvingade ut stackaren i havet i 8+ grader. Men ska man bli en duktig simmare får man ligga i hårdträning. Vi ska ju inte heller inbilla oss att sommar i Finland är något annat än kall och regnig. Så blir man iaf inte besviken.

 

IMG 20180621 200026

onsdag 20 juni 2018 - 14:16

Bästa inköpet!

Jag måste få berätta om dessa fantastiska byxor. För ett halvår sedan fick jag mitt första par Fjällrävens byxor och sedan dess är det få dagar jag varit utan dem. Detta är inget kommerciellt samarbete, jag tycker bara väldigt mycket om dem och vill dela denna glädje med er!

 

IMG 20180620 141042

Jag funderade nog länge, fram och tillbaka, ifall jag verkligen behöver ett par byxor som nästan kostar 200€. Men efter att jag provat byxorna ville jag inte ta av mig dem längre. Det som är så fantastiskt är att de strechar på de rätta ställena. Med min överdimensionerade rumpa kan det ibland vara svårt att hitta byxor som har plats med mina ben. Det är inget problem med Fjällrävens byxor, köper man den dyrare modellen så har den strechtyg vilket gör att det helt problemfritt går att röra sig i dem.

 

IMG 20180620 141016

Det som också är ett stort plus är att de är snygga och socialt accepterade att ha på sig till stan, jobb och skola. Jag funderade i början över hur mycket jag kommer och använda byxorna, men det visade sig att när man är hundägare är dessa byxor nästintill ett måste. Flera fickor gör att jag kan ha med mig allt från godis till bajspåsar utan att pingla på mig en väska. Jag behöver inte oroa mig för att gå i skogen, i stan eller till stranden. Byxorna passar överallt och tål en hel del stryk.

 

IMG 20180620 115722

tisdag 19 juni 2018 - 10:36

Att ha valp

När vi tog beslutet att ta valp var vi nog medvetna om att vårt liv skulle ändra lite. Vi var också medvetna om att mycket av våra saker skulle tuggas sönder. Och det finns saker som vår lilla älskling har tuggat sönder..

mollys forstorelseEn stol, en sko, metallrör, telefonskal och en skjorta men inget farligt. Kommer ihåg att alla youtube-klipp varnade oss om att ha lösa sladdar på golvet men Molly har inte brytt sig ett dugg i dem. Kanske någon gång men hon har aldrig tuggat i sladdar. Däremot är skor trevligt, enligt Molly. Våra skor har vi fått lyfta in vår garderob och råkar någon glömma skor på golvet eller i skohyllan kan jag slå vad om att det inte går många minuter innan Molly springer iväg med den. 

 

Det som ändå har ändrats mest för oss är hur vi prioriterar tiden. Alla våra lediga kvällar har bytts ut från seriemaraton till långpromenader i skogen eller besök till stranden. Vi är mycket mera ute i naturen och jag har en känsla av att vi mår mycket bättre av det.. Stegen på stegräknaren har också ökat radikalt i takt med att vikten också har sjunkit. Men det är också världsliga saker, för när man ser sin lilla valp bli så lycklig av att springa i skogen, ser du till att vara i skogen så ofta som möjligt.

molly5IMG 20180601 WA0005IMG 20180529 193454

 

onsdag 13 juni 2018 - 15:03

Hjälp oss!

Nu behöver jag er hjälp!

Elin + Christoffer Sofia Ylimaki Photography 24

Jag och C ska ju gifta oss i nästa sommar och nu behöver jag tips på lokaler där vi kan hålla festen och möjligtvis tips på catering! Vi hade tänkt gifta oss i Vasa med omnejd och skulle gärna ha festen lite utanför stan, gärna nära någon strand. 

 

Elin + Christoffer 00018

Skulle jättegärna se att Sevendays servrar crashar för att ni kommenterar så flitigt ;)

 

Elin + Christoffer 00003

Tack på förhand!

lördag 9 juni 2018 - 12:29

Vem är Elin?

Eftersom jag tänkte förnya min blogg lite och för att det kan vara intressant att veta, tänkte jag (med inspiration av Ingen äkta ålänning) presentera mig själv (igen?)

Jag heter alltså Elin Hassel, ursprungligen från Kokkola, men bosatt i Vasa sedan 2014. (hemska saker vad tiden går!) Jag upplever att det är viktigt att fortfarande poängtera att jag är från Kokkola, mest för att min dialekt brukar avslöja mig.

 

happy

 

Jag studerar till klasslärare och inleder mitt sista år (hopefully!) nästa år. Jag har trivts väldigt bra med mina studier och i skrivande stund är jag ganska säker på att läraryrket är mitt kall. För 5,5 år sedan skulle jag absolut inte studera till lärare. Jag är utbildad idrottsledare och då sa jag hela tiden att jag inte skulle bli lärare, dock hade jag ingen aning om vad jag skulle bli istället. Jag jobbade tre år med barn och ungdomar, vikarierade lärare och jobbade som eftisledare innan jag fick bita i det sura äpplet och söka in till Peffan. Jag fick helt enkelt bara ge upp och inse att jag nog passade in i skolmiljön i alla fall. Här sitter jag nu, 4 år senare och längtar efter att få börja jobba som klasslärare...

 

Jag idrottar en hel del på min "fritid". Jag citerar fritid eftersom jag inte upplever att min idrott är ett fritidsintresse. Jag tävlade 4 år i bodyfitness och eftersom det gick ganska bra, blev idrotten en stor del av mitt liv. Har nu sadlat om till styrkelyft och trivs väldigt bra med det. Fortfarande är träningen en stor del av mitt liv och jag anser att min fritid börjar när träningen är gjord. Jag tycker om att röra på mig och identifierar mig som idrottare. Jag har i flera år bloggat om träningen men börjar känna att ämnet är slutdiskuterat för min del. Jag behöver åtminstone få vidga mitt bloggande och inte endast blogga om träning.

 

jamforelse

Jag kommer självklart att blogga mycket om vår hund, Molly, men en annan del av mitt liv som jag möjligtvis kan öppna upp på bloggen är vårt stundande bröllop. Nästa år har jag och C bestämt oss för att gifta oss och på resan till bröllopet kan ni få hänga med. Planeringen måste ju inledas i tid ifall man vill välja mellan festplatser och kyrkor, därför har vi redan nu tittat på olika festplatser och skissat upp budget och inbjudningslistor. Så redan nu finns det ju spännande saker att diskutera.

 

alskling

Vem är Elin var ju rubriken så tänkte avsluta med några snabba konstaterande om mig

 

- Jag tycker om kaffe men är inte beroende

- Jag gillar att skjuta upp saker till sista stund

- Folk hör mig förrän de ser mig

- Jag tycker inte om att laga mat

- Jag har upptäckt handarbete och tycker om att sticka och virka

- Jag är bra på att sova

 

sova5

Soffan är perfekt för en snabb powernap, annars kan man sova i en klädbutik i Madrid...

 

 

 

 

fredag 8 juni 2018 - 09:31

Vem är Molly?

Jag lovade att jag skulle berätta mera om vår hundvalp Molly (måste varna att största delen av mina blogginlägg kommer att handla om henne)

 

molly

Jag har väldigt länge velat ha en hund och den senaste tiden började vi seriöst prata om att skaffa hund. Vi diskuterade fram och tillbaka om raser och bestämde oss för en labrador retriver. Eftersom Christoffer skulle bli klar till sommaren och jag skulle spendera sommaren med att skriva på min gradu insåg vi att det var den perfekta tiden för oss att skaffa en valp.

 

molly7

 

Vi började ringa runt till olika uppfödare och när jag ringde till Mollys uppfödare hade valparna samma vecka föts. Vi pratade en stund med uppfödaren och så sa hon att på basis av samtalet kan vi boka en hundvalp preliminärt. Jag vände mig till Christoffer och frågade " ska jag boka?!". Jag hade ju bara tänkt ringa runt för att höra om rasen och valparna och plötsligt hade jag bokat en valp! Efter bokningen gick tiden väldigt långsamt, 6 veckor kändes som en evighet! På påsken var vi nere för att titta på valpkullen och tre veckor senare körde vi ner igen för att hämta vår lilla baby hem. Jag trodde separationen skulle vara mera dramatisk men när jag tog Molly i famnen och gick ut genom dörren satte hon hakan på min axel, det var som hon visste att det var oss hon skulle vara med. Hon sprattlade inte, hon bara satt lungt i min famn. Blir riktigt tårögd nu i skrivande stund. 

 

molly2

 

Vi kom hem klockan 1 på natten och sov brevid henne, på golvet, hela natten. Vi sov nog inte speciellt mycket den natten och klockan 8 for jag iväg på jobb. Första natten gick nog bra, men både Molly och vi var för upp i varv för att sova, redan klockan sex var vi uppe och busade med vår nya vän.

 

molly8

 

 

 

 

fredag 1 juni 2018 - 13:01

Vad hände?

Loggade in idag, för första gången på Sevendays sedan augusti 2017. Har inte bloggat på nästan ett år.

 

Ja, va hände egentligen?

 

Den korta förklaringen är att livet kom emellan. Hösten 2017 inledde jag mitt fjärde år som klasslärarstuderande på peffan och tog en lite för stor tugga av studielivet. Under det senaste året har jag studerat, vikarierat, tränat och sovit. That is it. Har inte hunnit med så mycket mera. Ett bra tecken på att jag verkligen inte har hunnit med något annat är att jag inte varit på en krog på över ett år. Har inte deltagit i några evenemang, jag var inte ens på pampas. Jag firade pampas med att jobba och göra skoluppgifter. I våras märkte jag att jag hade för mycket, så mycket att jag fick ta paus från träningen för att hinna med. Det säger också en hel del om hur mycket jag hade. Dock var det helt mitt eget val, ingen tvingade mig att studera med dubbelfart och jobba halvtid samtidigt.

 

Bloggandet stannade av delvis för att jag hade för mycket. Kunde vara klockan runt på peffan för att få saker gjorda eller jobba och göra skoluppgifter på samma dag. Fanns det lediga dagar planerade jag förstås in att skriva 15 sidors uppgifter för att hinna ikapp. Hade helt enkelt inte tid att skriva, heller inte lust att skriva mera än vad jag redan var tvungen att göra.

 

Bloggandet stannade också av för att jag inte tyckte jag hade något att skriva om. Jag har bloggat om träning i flera härrans år men nu när jag styrkelyftar finns det inte så mycket att skriva om längre. Jag gör tre övningar, marklyft, knäböj och bänkpress. Jag kan därför inte dela med mig av roliga övningar att testa på. Jag har inget nytänk i min träning och jag är själv en nybörjare på träna-för-maximal-styrka. Därför känner jag att det inte finns så mycket att dela med mig av min träning. 

 

Nåväl. Tänkte iaf dela med mig lite av vad som har hänt sedan sist.

 

Största ändringen i vårt liv är helt klart att vi skaffade hund för 6 veckor sedan. Hon heter Molly och är en labrador retriver. Hon är nog det bästa som har hänt oss hittills. Samtidigt som hon retar gallfeber på oss. Men ett separat inlägg om valplivet och Molly i allmänhet kommer förhoppningsvis väldigt snart!

IMG 20180512 WA0004

Andra roliga saker som har hänt är att jag har kandidaten klar, Christoffer är färdig ingenjör och går allting enligt planerna är jag också snart färdigutbildad!

 

 

måndag 7 augusti 2017 - 15:28

Min första styrkelyft tävling

Veckoslutet efter vår förlovningsfest var det dags för min första styrkelyftstävling!

Jag har ju tidigare endast tävlat i bänkpress men i år bestämde jag mig för att också tävla i styrkelyft. Styrkelyft innebär att man förutom bänkpress också tävlar i knäböj och marklyft under samma tävling.

IMG 20170722 WA0002

Tävlingarna inleds med tre lyft i knäböj sedan tre i bänkpress och sist tre marklyft. Det bästa resultatet från de tre olika grenarna räknas sedan ihop och man får totalvikten och den avgör vilken placering man får.

 

Nå, hur gick det då?

Jag kvalade till FM och lyfte totalt 345kg. Jag hade sovit lite dåligt och fick inte riktigt i mig någon mat före eller under tävlingen så det skulle ha kunnat gå bättre, måste lösa matsituationen till nästa tävling.

IMG 20170807 153603

Knäböjen kändes helt okej, jag lyfte 120kg i knäböj på andra lyftet. 

Bänken var jag ganska besviken på. Jag fick upp 85kg på andra lyftet.

Marklyftet gick också helt okej, 140kg kom upp också det på andra lyftet.

 

Så överlag är jag helt nöjd med tävlingen, men det finns mycket att förbättra. Nästa tävling är om dryga 3 månader och då är det SFI-mästerskap i styrkelyft. Då ska jag kunna äta efter invägning och under tävling. Målet är också att förbättra i alla tre lyften. 

IMG 20170807 153636

Wish me luck!

 

 

torsdag 3 augusti 2017 - 16:00

Vår förlovningsfest

Tänkte berätta lite om vår förlovningsfest vi hade i mitten av juli. 

 

Vi firade vår förlovning hos mina föräldrar och vi hade verkligen tur med vädret. Vi började dagen med en fest för släkten med kaffe och tårta och på kvällen kom våra vänner, då vi grillade, lekte lekar och badade bastu.

IMG 20170715 WA0011

 

På fredag tog jag ledigt från jobbet för att baka och ställa till inför festen. Jag, min kära mor och min svägerska bakade hela dagen. Männen i huset städade och klippte gräset. Det var som att hela familjen var på arbetsläger. Jag var helt förvånad över hur inget brändes vid eller förstördes. Alla våra bakverk blev lyckade och inga störra missöden skedde. 

 

På festdagen vaknade jag en sjutiden och bestämde mig för att köra en hemmaträning på gräsmattan innan resten av familjen vaknade. Det var en riktigt bra start på en underbar dag.

 

IMG 20170716 WA0004

Som jag berättade tidigare var vädret optimalt. Inte för varmt och inte för kallt. Alla var glada och umgicks med varandra. Ingen spottade ut kakan vi bakat och Toffe svettades inte sönder i sin väst jag tvingat honom att ha. 

 

Kvällsfesten var lika lyckad. Våra vänner började droppa in en sjutiden. Vi hade lite lekar för att jag är en lärarinna i själ och hjärta och för att folk skulle lära känna varandra lite bättre. Vi hade klassiska lekar som pennan i flaskan, spränga ballonger, gissa gåtor och music quiz. 

Sen värmde vi upp bastun och grillen och folk umgicks med varandra. Klockan var väl vid 3 snåret när jag äntligen fick stänga mina trötta ögon.

 

IMG 20170715 WA0010

Vi var supernöjda med vår fest. Tack till alla som kom och tack för alla otroligt fina gåvor vi fick. 

 

På söndagen var jag så trött! Om det är såhär tungt att ordna en förlovningsfest krävs det mycket återhämtning innan jag ens kan överväga att ordna ett bröllop.. Hjälp!?

onsdag 2 augusti 2017 - 16:00

Våra förlovningsbilder

Idag tänkte jag dela med mig av våra förlovningsfoton som den underbart talangfulla Sofia Ylimäki-Lindqvist tagit! 

 

Elin + Christoffer 00023

Vi bestämde oss för att ta bilderna på kvällen så att vi skulle få ett fint ljus. Problemet var att C hade jobbat övertid och skulle börja klockan 6 varje morgon den veckan så han var trött. Väldigt trött. Det i kombination med att inga kläder passade på mig bådade inte gott inför fotograferingen.

 

Elin + Christoffer 00018

Så bara en halvtimme innan fotograferingen hade jag hunnit byta om ca 20 gånger och varje gång svor jag över modeindustrin och hur ingen förstår att det finns kvinnor som har stora bröst, breda höfter, breda axlar och en överdimensionerad röv.

Så den övertrötta fästmannen står och väntar på att han ska få veta vad han ska sätta på sig, eftersom våra outfits måste ju matcha och den överdimensionerade röven inte passar i något..

 

Elin + Christoffer 00003

Och ÄNDÅ (!!?) lyckas Sofia ta underbara bilder av oss!

 

Elin + Christoffer 00001Elin + Christoffer 00033Elin + Christoffer 00034Elin + Christoffer 00039Elin + Christoffer 00019

Jag älskar denhär mannen. Mest för att han orkar med mig.